Una proposta per la recepta del 15 d'aquests mes...serviu-la temperada/ lleugerament calenta i deixeu que la nata freda es comenci a fondre per sobre, incorporeu-hi a la cullerada una punta del cruixent de castanyes .... i ja m'ho explicareu!
Despatxeu:
Per a la velouté
-1kg de carbassa
-2 cullerades de
farina de castanya
-1 cullerada de
farina de blat
-30cl de nata
liquida 35%
-50 g de mantega
-Brou vegetal
lleuger
-2 cebes
-1 gra d'all
-Cibulet
-Sal y pebre
-1/2 culleradeta de
cafè de nou moscada
-1/4 culleradeta de
cafè de gingebre en pols
-1/2 culleradeta de
cafè de canyella en pols
Per al crumble
-100 g de farina de
castanyes
-40g de farina d’avellanes
-70 g de mantega
-Sal i pebre
Preparació:
1.-Peleu la
carbassa i talleu-la a bocins. Peleu i talleu les cebes i feu-les suar en una
cassola amb una nou de mantega. Incorporeu-hi la carbassa, l'all picat i la farina
de castanya. Cobriu-ho generosament amb el brou vegetal salpebreu-ho,
incorporeu-hi les espècies i deixeu-ho coure a foc mitja. Un cop cuit,
tritureu-ho i reserveu-ho.
2.-En una paella
foneu la resta de la mantega i afegiu-hi la farina de blat fent un roux. Tot
seguit, afegiu-hi mica a mica més del brou vegetal tot remenant fins que
arrenqui el bull i la salsa quedi lligada fent la velouté.
3.-Incorporeu-hi
tot remenant la meitat de la crema de llet i el puré de carbassa. Si fes falta,
incorporeu-hi una mica més de brou per aconseguir la textura desitjada.
Rectifiqueu-ho de sal, pebre i reserveu-ho.
4.-Munteu la resta
de la nata amb un pessic de sal i de pebre. Reserveu-ho.
5.-Per al crumble. Barregeu
tots els ingredients amb les mans sense arribar a amassar-ho, la idea es fer
petits grumolls de massa que repartireu per sobre d’una safata d’anar al forn.
Coeu-los durant uns 10 minuts a uns 180 º. Reserveu
Muntatge
Ompliu fins la
meitat els gotets amb la veloute de carbassa a una temperatura temperada/lleugerament
calenta. Incorporeu-hi una cullerada de la nata salada, un grapadet del crumble
de castanya i uns brins de porradell picat. Serviu-ho immediatament
Para conquistar al paladar más exigente, una delicia que con tu permiso me llevo para hacerla. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaincreible!
ResponEliminaUnos vasitos de lo más apetecibles!
ResponEliminahttp://juegodesabores.blogspot.com.es
Que combinación de sabores tan curiosa y a la vez tan acertada.
ResponElimina¡Me gusta!
Besos.
Quina combinació més bona i el crumble m'ha agradat molt.
ResponEliminaPetonets
Un capuccino molt de tardor! la combinació d'ingredients i textures molt encertada!!
ResponEliminapetonets
De luxe! M'encanta la barreja de sabors que has aconseguit en aquesta recepta
ResponEliminaAlfons este capuchino esta tremendo¡¡ me lo llevo sin falta
ResponEliminabona setmana
Genial!!!
ResponEliminaExquisite and elegant.
ResponEliminaBesitos!
El crumble es nota que és de castanyes??? uau, m'has deixat molt intrigada, ho provaré ;)
ResponEliminaI la combinació amb la carbassa ha de quedar fantàstica, 100% de tardor.
Alfons, este capuccino es lo MÁS del otoño ;) la velouté de calabaza ya de por si debe estar deliciosa, pero es que ese crumble de castañas y avellanas es fantástico! esta idea me la guardo!!!! un beso
ResponEliminaCom presta aquest caputxino !!amb ingredients tant de la tardor fan venir ganes de no sortir de casa... mooolt bona proposta pel repte. petons,
ResponEliminaOstres quin nivell!!! És veritat fa molt de tardor aquest caputxino amb la carbassa i la castanya. Segur que estàs deliciós.
ResponEliminaComo siempre..esto son palabras mayores!!! Bss
ResponEliminaOhh! toma toma i toma!!! això ha de ser delicios!!! la probaré aquests ingredients tant de tardor em semblen genials!!! Felicitats!!!
ResponEliminaEl crumble me ha encantado encima de la esa crema de calabaza. Cuando dices harina de castaña y de avellana, te refieres a que mueles ambos ingredientes, o venden la harina?. Es que yo estuve buscando harina de castaña y no la encontré. Unos vasitos de los que ya nos tienes acostumbrad@s, todo un lujo de sabor y presentación!!!. Besos
ResponEliminahola Anna
EliminaLa harina de castaña la comercializa una empresa gallega que no recuerdo el nombre_ y ya no dispongo del envoltorio para decirtelo_ pero la compré en Gadgets&cuina de la calle Aragon 249 de Barcelona. Tambien la he encontrado en alguna feria ambulante de productos alimentarios artesanales y era elaborada por una empresa italiana.
un abrazo
olé!!!! aquests vassets me'ls paunto per Nadal, encara que la castanya millor que la congeli, no??? sino no se si hi hauran, petonets
ResponEliminaM'agrada la crema de carbassa i aquesta idea de fer servir la farina de castanyas ha de quedar molt bé.
ResponEliminaPetons.
Qué bueno... en tiempo de calabaza este entrante espectacular. Excepcional, como siempre, Alfons.
ResponEliminaun saludo.
Juan Carlos
Hola Alfons guapo tu
ResponEliminaUna bona i sana proposta la que ens representes avui, humm
mil petonets Susanna
El crumble de catanya simplement m'ha enamorat, quina delícia!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
Tarde llego pero me la guardo....mira que las recetas con calabaza me encantan....mas aun en vasitos como los tuyos!!.....delicioso!!..........Abrazotes, Marcela
ResponEliminaJoé, menuda recetaza! Qué sofisticación!!! Qué delicia por favor...
ResponEliminaBesitosssssssssss
Un aperitiu de luxe per a la Castanyada!!
ResponEliminaFeia dies que no passava pel teu bloc i la veritat que com sempre m'has sorprès, aquesta recepta té una pinta... boníssima!!!
ResponEliminaBona nit i una abraçada.
maco maco !
ResponEliminaBon dia Alfons. esta crema cuando te la vi me la lleve a pendientes y sabia que la haría si o si y que seria un triunfo asegurado.El sábado pasado la probé en la castanyada con los amigos y triunfo de calle.Lo acabo de publicar.Gracias por compartir.
ResponEliminasaludos