Sembla ser que aquest any, de moment, no és dels millors pel que fa a temporada de bolets, encara que he de dir-vos que per a mi, totes són més o menys iguals: com caçador de bolets sóc un desastre.... els meus companys de cacera poden trobar un magnífic rotllo de rovellons allà on jo ja he estat buscant tot just fa uns instants ... així doncs, cal dir que els bolets que arriben a casa ho fan via mercat o a través d'algun bon company/a més espavilat en el tema de caceres micòfiles... bé, i algun, de tant en tant, de collita propia...
... així és que per complir amb el repte del 15 d'aquest mes, que va de bolets, hi ha una esplèndida alternativa, la de recórrer a uns magnifics bolets de cultiu ... per fer aquesta deliciosa crema, .... amb tot el glamour de terra humida, de fullaraca i fusta vella de bosc,,,
... així és que per complir amb el repte del 15 d'aquest mes, que va de bolets, hi ha una esplèndida alternativa, la de recórrer a uns magnifics bolets de cultiu ... per fer aquesta deliciosa crema, .... amb tot el glamour de terra humida, de fullaraca i fusta vella de bosc,,,
Despatxeu:
-150 gr. de xampinyons
-60 gr. de bolets deshidratats
Shiitake
-1 Porro
-1 Patata petita
-Oli d'oliva
-Sal i Pebre
-Crema de Llet
-300 cc de brou de verdures
-Nou moscada
-Ceba fregida cruixent (d'Ikea o
Mercadona)
Elaboració:
1.Rehidratar els xiitakes en aigua
calenta.
2.-Ofegueu en una mica d'oli el
porro i la patata. Afegiu-hi els xampinyons juntament amb els xiitakes
laminats. Afegim el brou de verdures i bulliu-ho
durant 20 minuts.
3. - Afegiu-hi un rajolí de la crema
de llet i d'oli, tritureu-ho i passeu-ho per un colador fi rectifiqueu-ho de sal, pebre i nou moscada.
Serviu-ho a temperatura ambient-o
lleugerament tebi-i decoreu-ho amb la ceba fregida cruixent
No se puede pedir más. Para empezar a comer... rico... de temporada. Un diez, Alfons.
ResponEliminaUn saludo.
Juan Carlos
Sort que xampinyons i shitakes en tenim tot l'any, fins i tot en males temporades de bolets :)
ResponEliminaAmb el toc de la ceba cruixent ha de quedar una crema molt gustosa!
Spectacular dish!
ResponEliminaAnd beautiful.
Quina crema mes gustosa!!!! i com sempre en gotets individuals molt encertat... Petons,
ResponEliminadoncs jo ja fa dies que surto al bosc i ja començo a tenir el congelador ple jeje
ResponEliminamolt guapa la crema
Un aperitiu de luxe, el toc de la ceba boníssim!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Uns gotets espectaculars!
ResponEliminauna crema muy buena y asi en gotets queda excelente,y el toque de la cebolla crujiente le va divino
ResponEliminaOle!!! un altra gotet de luxe dels teus!!! aquesta la guardo!!!! m´agraden molt les cremes!!! petonets
ResponEliminaEs trobaven a faltar els teus gotets, qué bons amb la crema i per contrastar la ceba cruixent.
ResponEliminaPetons.
Que glamorosa y que buen sabor!!,,,me apunto a probarla!!.......Abrazotes, Marcela
ResponEliminaEstos aperitivos a mi me encantan! ya sabes que yo también soy más de pequeños bocados que de grandes platos, así que tu crema de Shiitake me la llevo para empezar más de una cena con invitados ;) un beso
ResponEliminaAmb shiitakes!! què exòtic! i aquest toc cruixent de la ceba és un encert!
ResponEliminaComo siempre, una presentación impecable para una receta de 10.
ResponEliminaBesos.
Ooooooooooooooh! Impressionant!!!! Uns bolets molt elegants!
ResponEliminaComo de costumbre unos vasitos que además de ricos tienen una presentación de chef. Me gustan!!!: Besos
ResponEliminaUn aperitivo de los que se disfruta su delicado sabor.
ResponEliminaSaludos
Una receta de lujo, un aperitivo o entrante para gustar a todos y con una presentación impecable. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaUn aperitivo de lujo y una presentación perfecta con ese toque de cebolla crujiente.
ResponEliminaPetons.