15/11/12

CREMA DE SHIITAKES I XAMPINYONS AMB CEBA FREGIDA CRUIXENT


Sembla ser que aquest any, de moment, no és dels millors pel que fa a temporada de bolets, encara que he de dir-vos que per a mi, totes són més o menys iguals: com caçador de bolets sóc un desastre.... els meus companys de cacera poden trobar un magnífic rotllo de rovellons allà on jo ja he estat buscant tot just fa uns instants ... així doncs, cal dir que els bolets que arriben a casa ho fan via mercat o a través d'algun bon company/a més espavilat en el tema de caceres micòfiles... bé, i algun, de tant en tant, de collita propia...
... així és que per complir amb el repte del 15 d'aquest mes, que va de bolets, hi ha una esplèndida alternativa, la de recórrer a uns magnifics bolets de cultiu ... per fer aquesta deliciosa crema, .... amb tot el glamour de terra humida, de fullaraca i fusta vella de bosc
,,,









Despatxeu:

-150 gr. de xampinyons
-60 gr. de bolets deshidratats Shiitake
-1 Porro
-1 Patata petita
-Oli d'oliva
-Sal i Pebre
-Crema de Llet
-300 cc de brou de verdures
-Nou moscada
-Ceba fregida cruixent (d'Ikea o Mercadona)


Elaboració:

1.Rehidratar els xiitakes en aigua calenta.

2.-Ofegueu en una mica d'oli el porro i la patata. Afegiu-hi els xampinyons juntament amb els xiitakes laminats. Afegim el brou de verdures i bulliu-ho durant 20 minuts.

3. - Afegiu-hi un rajolí de la crema de llet i d'oli, tritureu-ho i passeu-ho per un colador fi rectifiqueu-ho de sal, pebre i nou moscada.

Serviu-ho a temperatura ambient-o lleugerament tebi-i decoreu-ho amb la ceba fregida cruixent

19 comentaris:

  1. No se puede pedir más. Para empezar a comer... rico... de temporada. Un diez, Alfons.
    Un saludo.
    Juan Carlos

    ResponElimina
  2. Sort que xampinyons i shitakes en tenim tot l'any, fins i tot en males temporades de bolets :)
    Amb el toc de la ceba cruixent ha de quedar una crema molt gustosa!

    ResponElimina
  3. Quina crema mes gustosa!!!! i com sempre en gotets individuals molt encertat... Petons,

    ResponElimina
  4. doncs jo ja fa dies que surto al bosc i ja començo a tenir el congelador ple jeje

    molt guapa la crema

    ResponElimina
  5. Un aperitiu de luxe, el toc de la ceba boníssim!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  6. una crema muy buena y asi en gotets queda excelente,y el toque de la cebolla crujiente le va divino

    ResponElimina
  7. Ole!!! un altra gotet de luxe dels teus!!! aquesta la guardo!!!! m´agraden molt les cremes!!! petonets

    ResponElimina
  8. Es trobaven a faltar els teus gotets, qué bons amb la crema i per contrastar la ceba cruixent.
    Petons.

    ResponElimina
  9. Que glamorosa y que buen sabor!!,,,me apunto a probarla!!.......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  10. Estos aperitivos a mi me encantan! ya sabes que yo también soy más de pequeños bocados que de grandes platos, así que tu crema de Shiitake me la llevo para empezar más de una cena con invitados ;) un beso

    ResponElimina
  11. Amb shiitakes!! què exòtic! i aquest toc cruixent de la ceba és un encert!

    ResponElimina
  12. Como siempre, una presentación impecable para una receta de 10.

    Besos.

    ResponElimina
  13. Ooooooooooooooh! Impressionant!!!! Uns bolets molt elegants!

    ResponElimina
  14. Como de costumbre unos vasitos que además de ricos tienen una presentación de chef. Me gustan!!!: Besos

    ResponElimina
  15. Un aperitivo de los que se disfruta su delicado sabor.
    Saludos

    ResponElimina
  16. Una receta de lujo, un aperitivo o entrante para gustar a todos y con una presentación impecable. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  17. Un aperitivo de lujo y una presentación perfecta con ese toque de cebolla crujiente.
    Petons.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails