Sembla que la temporada
de bolets s’anima,.... i si com jo, teniu la sort de tenir entre els vostres amics algun d’aquells
que són capaços de descobrir, a distancia, un rotllo de bolets ocult en mig de la
fullaraca del bosc, esteu de sort.... i si a més aquest amic/ga comparteix el cistell amb vosaltres, doncs doblement de sort, ja que la vostra feina només sera la de descobrir una bona recepta per portar-los
a taula ...
.....com aquesta proposta d’avui, una cruixent, càlida i deliciosa torrada amb ceba, formatge brie, tomàquets assecats i una delicada i fantàstica capa de làmines de llenegues al cap d'amunt, ...que ha estat l'esmorçar d'aquest matí a casa ... deliciosa!! ... a la teva salut, Anna!
.....com aquesta proposta d’avui, una cruixent, càlida i deliciosa torrada amb ceba, formatge brie, tomàquets assecats i una delicada i fantàstica capa de làmines de llenegues al cap d'amunt, ...que ha estat l'esmorçar d'aquest matí a casa ... deliciosa!! ... a la teva salut, Anna!
Despatxeu:
-Llesques de pa torrat
-Llenegues
-Ceba
-Tomàquets pera
-Formatge brie
-Sal
-Sucre
-Pebre
-Oli d’oliva
-Farigola i/o romaní.
Preparació:
1.-Per als tomàquets
assecats. Prescalfeu el forn a 100 º. Talleu els tomàquets a quarts, retireu-hi
les llavors i els col·loqueu sobre una
safata d’anar al forn amb un polsim de sal i de sucre per sobre, amb la pell
pel cantó d’avall. Enforneu-los al voltant d’unes 3 hores. Un cop freds,
introduir-los en un pot, juntament amb uns brins de les herbes aromàtiques, i
omplir-ho amb oli d'oliva. Tanqueu-ho hermèticament i reserveu-ho.
2.- En una paella amb una
mica d’oli i sal, incorporeu-hi la ceba tallada i deixeu-la fer a foc baix fins que sigui confitada al vostre
punt. Reserveu-ho
3.-Lamineu les llenegues.
En una paella, amb unes gotes d’oli, salteu les lamines de bolets amb un polsim
de sal. Reserveu-ho
4.-Enceneu el gratinador
del forn. Sobre la llesca de pa torrat, poseu-hi primer una capa de ceba
confitada i a sobre un capa de formatge brie. Gratineu-ho fins que el formatge
es comenci a fondre. Fora del forn repartiu per sobre uns quants tomàquets
assecats i les lamines de bolets.
Deixeu-ho gratinar uns instants més.
5.- Amaniu-ho amb unes
gotes d’oli dels tomàquets assecats i serviu-les immediatament.
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaEstic salivant només llegir els ingredients! M'agrada TOT el que porta la torrada!!
ResponEliminaAlfons, mira que tardas en alegrarnos con tus recetas, pero cuando lo haces, no hay quién te haga sombra, felicitats!
ResponEliminaQue bueno y que bonita presentación, toda una delicia!!!
ResponEliminaPetons.
Otra maravillosa tapa cargada de energía y sabor.
ResponEliminaBesos.
Buenísimas estas tostas. Ya queda menos para la temporada de setas, habrá que disfrutar estos días!
ResponEliminaVaya desayuno, pero esto mas que desayuno es un plato de cuchillo y tenedor. ¡Y delicioso!. La mezcla es perfecta.
ResponEliminaAlfons, yo quiero desayunar así, qué exquisita tosta con esa lámina de setas por encima, de pecado. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaquina bona pinta Alfons, jo soc de les que tinc una mica més de feina....les vaig a buscar, les netejo , les cuini i les menjo jejejeje
ResponEliminaperò és tan gran el plaer de trobar-les......i de menjar-les
Me encanta tu receta y muy apropiada para el momento.
ResponEliminaBesos!
Espectacular. Una tostadita de estas me comía yo ahora mismo... como desayuno o de entrante... magnífico.
ResponEliminaUn saludo.
Juan Carlos
Com sempre genial!!
ResponEliminaPtns
Aunque vengo llegando de cenar.....me comeria unas tostadas sin problemas!....deliciosas y con una resentacion ideal....ya la pienso para Navidad!....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaNi comec els bolets, ni tinc amics que els coneguin, però aquestes torrades si m'agraden amb el brie a mig fondre.
ResponEliminaPetons.
una tosta sensacional y bien aromatica Alfons
ResponEliminaQuina sort tenir bons amics boletaires, jo també prefereixo la feina de pensar la recepta, je je je...
ResponEliminaHan de ser unes torrades gustoses i ben bones!
Unes torrades espectaculars, amb lo bones que son les llenegues Ummm
ResponEliminaUna abraçada
Hola Alfons!
ResponEliminaEndevina que té llenegues a la nevera que va caçar aquest cap de setmana… sííí joooo!!!!! Ja sé què fer-ne!! Gràcies!! Com sempre tens les millors idees!
Petons!
Nuni
Alfons menuda tostadas te más montado!!! con las setas , el brie y los tomates eecos debe ser muy muy gustosa! para ir abriendo boca......un abrazo
ResponEliminaAlfons, -tot i que ho t'dic quan ja hem saltat d'estació- gràcies per ser tan agraït.
ResponEliminaMai una llenega ha estat tan ben tractada ;-)
Salut i records!