16/12/12

TERRINA DE BACALLÀ I SALMÓ FUMATS


Si avui és dia 16, .... vol dir que ja arribo tard a la recepta del 15 d'aquest mes, i aquest, en especial, no me'l voldria perdre .... el tema, és dels que apunten a ser un nou referent: "Aperitius de Nadal"; i com no, com a comiat, doncs com sembla serà l'últim 15 .... una magnifica idea que ens ha aplegat cada mes al voltant d'una proposta amb gran èxit a la xarxagràcies sens dubte, a la iniciativa, però sobretot a la dedicació dels seu promotors Els Fogons de la Bordeta i .Xocolata Desfeta........Gràcies companys... trobarem a faltar el "nostre" 15!




Despatxeu:


-300 gr. de salmó fumat
-300 gr. de bacallà fumat
-200 gr. de iogurt natural
-200 gr. de nata per muntar
-8 Fulles de gelatina (16g)
-Herbes fresques (anet, cibulet ..)
-Suc de ½ llimona
-Suc de ½ taronja
-1 cullerada de vodka ...o ginebra. (opcional)
-1 cullerada de cointreau ( opcional)
-Ous de salmó
-Sal i pebre mòlt



Preparació:

1.-Tritureu el salmó amb la meitat del iogurt natural, la meitat de la nata i el suc de llimona. Salpebreu


2.- Hidrateu quatre fulles de gelatina amb una mica d’aigua freda i dissoldre-les en una cullerada de nata i una de vodka calenta.

3.- Incorporeu-ho a barreja de salmó, barregeu-ho i ompliu fins la meitat d’un motlle rectangular. Introduir-ho a la nevera fins que qualli.

4.- Hidrateu la resta de fulles de gelatina amb una mica d’aigua freda i dissoldre-les en una cullerada de nata i una de cointreau calent

5.-Mentre, tritureu el bacallà juntament amb la meitat de iogurt, la resta de la nata i el suc de taronja. Salpebreu.


6.-Incorporeu-hi les fulles de gelatina amb la nata i el cointreau i barregeu-ho bé

7.-Ompliu el motlle fent una segona capa  per sobre de la que ja teníem.

8.- Deixeu-ho a la nevera de nou fins que qualli, un mínim d’unes 6 hores, millor deixar-ho tota la nit.

9.-Desemmotlleu-ho amb cura i talleu-ho en cubs. Serviu-los guarnits amb els ous de salmó i un polsim de cibulet per sobre.

20 comentaris:

  1. Alfons, com m'agrada això del nostre 15! És el que més ens agrada, que és una proposta que tothom se l'ha fet ben seva :)
    Tu com a rei dels aperitius no podies fallar, i com sempre ens portes una proposta espectacular, quina terrina més bona i vistosa!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Esto lo tengo que probar, qué rico y la presentación como siempre fantástica. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  3. La Sandra i el Xavi ja ho han dit, com a rei dels aperitius has tornat a presentar una de les teves glamouroses receptes en format petitó i delicat. Boníssima proposta!, a reveure.

    ResponElimina
  4. Que maravilla de aperitivo!!!. me encanta lo vistoso que queda y ya me estoy imaginando lo rico que estará. Una vez más gana la originalidad y el buen gusto en la presentación. Besos y felices fiestas.

    ResponElimina
  5. el rey de los apertivos y gotets no podia escaparse en la ultima aportación,fantastico Alfons una buena idea esta combinación¡¡y esta genial en todo
    bona setmana
    una abraçada

    ResponElimina
  6. Avui no es un gotet, però si un aperitiu molt original i la mar de bo.
    Petons.

    ResponElimina
  7. OOOOOOOOOOOHHHH!!!....que belleza...con colores ideales....si te quedaron perfectos...parecen formados en fila....me encantaron los sabores!!......desitjant-los un Bon Nadal i un feliç any nou...Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  8. Amb els dos colors i la combinació dels dos sabors, m'encanta aquesta terrina de fumats.
    Trobarem molt a faltar la recepta del 15, oi?

    ResponElimina
  9. Con vasito y sin ellos,eres un artista a la hora de elaborar delicatesen...que te digo..que son unos bocados,de una combinación deliciosa de sabores,unicos en una deliciosa armonía.
    Un abrazo compañero,me alegra mucho verte.

    CAriños

    ResponElimina
  10. Qué rica combinación, bacalao y salmón... riquísimo.
    Un diez.
    Un saludo.
    Juan Carlos

    ResponElimina
  11. Quina bona pinta ! segur que no en va quedar ni rastre!!!

    ResponElimina
  12. Quins cubs més bonics, t'han quedat perfectes! Segur que també estan boníssim però d'entrada, per la vista, ja te'ls menjaries tots d'una.

    ResponElimina
  13. Rozando la perfección en ricura y presentación.

    Besos.

    ResponElimina
  14. Hola Alfons!!! T'he conegut a traves de la recepta del 15, com be tu dius... el nostre 15!!!
    Magnifiques, aquestes terrines.
    Petons i fins aviat!!!
    Lourdes.

    ResponElimina
  15. Brutal!!!!! me les apunto per fer l'any vinent!!!!és un plaer fer les teves receptes!

    ResponElimina
  16. Aquest any estic exxempta de cuinar per festes, si no aquest aperitiu cauria segur!!!!

    ResponElimina
  17. Alfons, me encanta!!!!!! no sólo visualmente es un aperitivo de lo más tentador , sino que la combinación que has utilizado me parece deliciosa! la idea del yogur y la nata...me la apunto ;) un beso

    ResponElimina
  18. Una proposta espectacular!!! Bones festes i xin-xin pel 2013!!! Petonets!!!

    ResponElimina
  19. te han quedado de matricula, preciosos y ricos.

    Feliz Año 2013.

    Petons

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails