Si avui és dia 16, .... vol dir que ja arribo tard a la recepta del 15 d'aquest mes, i aquest, en especial, no me'l voldria perdre .... el tema, és dels que apunten a ser un nou referent: "Aperitius de Nadal"; i com no, com a comiat, doncs com sembla serà l'últim 15 .... una magnifica idea que ens ha aplegat cada mes al voltant d'una proposta amb gran èxit a la xarxa, gràcies sens dubte, a la iniciativa, però sobretot a la dedicació dels seu promotors Els Fogons de la Bordeta i .Xocolata Desfeta........Gràcies companys... trobarem a faltar el "nostre" 15!
Despatxeu:
-300 gr. de salmó fumat
-300 gr. de bacallà fumat
-200 gr. de iogurt natural
-200 gr. de nata per muntar
-8 Fulles de gelatina (16g)
-Herbes fresques (anet, cibulet ..)
-Suc de ½ llimona
-Suc de ½ taronja
-1 cullerada de vodka ...o ginebra. (opcional)
-1 cullerada de cointreau ( opcional)
-Ous de salmó
-Sal i pebre mòlt
Preparació:
-Ous de salmó
-Sal i pebre mòlt
Preparació:
1.-Tritureu el salmó amb la meitat del iogurt natural, la meitat de la nata i el suc de llimona. Salpebreu
2.- Hidrateu quatre fulles de gelatina amb una mica d’aigua freda i dissoldre-les en una cullerada de nata i una de vodka calenta.
3.- Incorporeu-ho a barreja de salmó, barregeu-ho bé i ompliu fins la meitat d’un motlle rectangular. Introduir-ho a la nevera fins que qualli.
4.- Hidrateu la resta de fulles de gelatina amb una mica d’aigua freda i dissoldre-les en una cullerada de nata i una de cointreau calent
5.-Mentre, tritureu el bacallà juntament amb la meitat de iogurt, la resta de la nata i el suc de taronja. Salpebreu.
6.-Incorporeu-hi les fulles de gelatina amb la nata i el cointreau i barregeu-ho bé
7.-Ompliu el motlle fent una segona capa per sobre de la que ja teníem.
8.- Deixeu-ho a la nevera de nou fins que qualli, un mínim d’unes 6 hores, millor deixar-ho tota la nit.
9.-Desemmotlleu-ho amb cura i talleu-ho en cubs. Serviu-los guarnits amb els ous de salmó i un polsim de cibulet per sobre.
Alfons, com m'agrada això del nostre 15! És el que més ens agrada, que és una proposta que tothom se l'ha fet ben seva :)
ResponEliminaTu com a rei dels aperitius no podies fallar, i com sempre ens portes una proposta espectacular, quina terrina més bona i vistosa!
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Esto lo tengo que probar, qué rico y la presentación como siempre fantástica. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaLa Sandra i el Xavi ja ho han dit, com a rei dels aperitius has tornat a presentar una de les teves glamouroses receptes en format petitó i delicat. Boníssima proposta!, a reveure.
ResponEliminaQue maravilla de aperitivo!!!. me encanta lo vistoso que queda y ya me estoy imaginando lo rico que estará. Una vez más gana la originalidad y el buen gusto en la presentación. Besos y felices fiestas.
ResponEliminaAperitiu de luxe, un 10!
ResponEliminael rey de los apertivos y gotets no podia escaparse en la ultima aportación,fantastico Alfons una buena idea esta combinación¡¡y esta genial en todo
ResponEliminabona setmana
una abraçada
Avui no es un gotet, però si un aperitiu molt original i la mar de bo.
ResponEliminaPetons.
OOOOOOOOOOOHHHH!!!....que belleza...con colores ideales....si te quedaron perfectos...parecen formados en fila....me encantaron los sabores!!......desitjant-los un Bon Nadal i un feliç any nou...Abrazotes, Marcela
ResponEliminaAmb els dos colors i la combinació dels dos sabors, m'encanta aquesta terrina de fumats.
ResponEliminaTrobarem molt a faltar la recepta del 15, oi?
Con vasito y sin ellos,eres un artista a la hora de elaborar delicatesen...que te digo..que son unos bocados,de una combinación deliciosa de sabores,unicos en una deliciosa armonía.
ResponEliminaUn abrazo compañero,me alegra mucho verte.
CAriños
Qué rica combinación, bacalao y salmón... riquísimo.
ResponEliminaUn diez.
Un saludo.
Juan Carlos
Quina bona pinta ! segur que no en va quedar ni rastre!!!
ResponEliminaQuins cubs més bonics, t'han quedat perfectes! Segur que també estan boníssim però d'entrada, per la vista, ja te'ls menjaries tots d'una.
ResponEliminaRozando la perfección en ricura y presentación.
ResponEliminaBesos.
Hola Alfons!!! T'he conegut a traves de la recepta del 15, com be tu dius... el nostre 15!!!
ResponEliminaMagnifiques, aquestes terrines.
Petons i fins aviat!!!
Lourdes.
Brutal!!!!! me les apunto per fer l'any vinent!!!!és un plaer fer les teves receptes!
ResponEliminaAquest any estic exxempta de cuinar per festes, si no aquest aperitiu cauria segur!!!!
ResponEliminaAlfons, me encanta!!!!!! no sólo visualmente es un aperitivo de lo más tentador , sino que la combinación que has utilizado me parece deliciosa! la idea del yogur y la nata...me la apunto ;) un beso
ResponEliminaUna proposta espectacular!!! Bones festes i xin-xin pel 2013!!! Petonets!!!
ResponEliminate han quedado de matricula, preciosos y ricos.
ResponEliminaFeliz Año 2013.
Petons