.. en aquestes primeres hores del tot just acabat d'estrenar any, i després de refer-se de la festa del traspàs d'ahir i de la ressaca de l'inici d'aquest, no puc evitar passar un instant per aquest, el meu món "virtual" (- o no-, ja no ho tinc tan clar), per desitjar-vos a TOTS vosaltres un feliç 2013, ple de fantàstiques i noves propostes per als propers 365 dies.... per a gaudir-les, i gaudir amb elles, d'aquests magnífics moments amb els nostres amics i familiars més estimats al voltant d'una taula....
FELIÇ 2013 a tots!
Font: Kanela y limón
Despatxeu:
Per a la crema pastissera de torró:
-300 cc de nata lìquida 35%
-50g de sucre
-2 rovells d'ou
-75g de torró d’alacant
-20g de maizena
-1 fulla de gelatina
Per a la massa de galeta:
-200g de farina de força
-60 g de mantega a temperatura ambient
-50g de sucre
-1 ou + un per pintar
-Ametlla a granets.
Per a la flama:
-50g de sucre
-Escuradents
Preparació:
1.-Comenceu preparant la crema pastissera la nit anterior. Feu primer una crema de torro amb el torró del dur a petits bocins, i tritureu-ho amb 50 cc de nata fins que quedi una crema espesa. Poseu a hidratar la fulla de gelatina amb aigua freda. En un cassó al foc incorporeu-hi la resta de la nata líquida amb la maizena desfeta, el sucre, la crema de torro i els dos rovells d’ou. Remeneu constantment fins a espessir. Retireu-ho del foc, incorporeu-hi la fulla de gelatina ben escorreguda i deixeu-ho refredar, cobrint la superfície amb paper film. Un cop a temperatura ambient, poseu-la en una màniga pastissera i reserveu-ho a la nevera fins al dia següent.
2.-Per a la massa de galetes, barregeu tots els ingredients, excepte l'ou per pintar i l'ametlla a granets, fins a formar una massa. Emboliqueu-la en paper film i deixeu-la reposar un minim d’una hora a la nevera. Estireu-la entre dos papers de forn i feu-ne una làmina d’uns 2-3 mm. de gruix Talleu-la a quadrats de diverses alçades i d’una amplada aproximada al perimetre dels tubs metàl·lics en els que, prèviament greixats, els envolicareu. Pinteu-ho amb l’ou batut, arrebosseu-ho amb els granets d’ametlla i coeu-ho al forn a 170 º C. uns 17 minuts aproximadament. Deixeu-los refredar abans de desemmotllar. Reserveu.
3.- Per a les flames, poseu el sucre en una paella al foc fins a formar un caramel, amb una cullera fem unes gotes sobre paper vegetal i amb un escuradents li donem formade flama i el clavem al caramel, com si del ble es tracrès. Deixeu refredar i reserveu.
4.- Ompliu els cilindres amb la crema de torro, disposeu-los drets i incorporeu-hi el ble d’escuradents amb la flama de sucre .
Molt bon 2013!!! unes espelmes delicioses.. petons,
ResponEliminaQue delicia.....ademas de bello....no lo habia visto asi que lo pongo para las proximas navidades.....de postre!!.....un excelente 2013 para ti y familia.....cargado de paz, salud, amor, alegria....y claro....lleno de comida!!!.....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaAlfons tremendas estas espelmes y bien gustosas y quedan de maravilla,una muy buena receta y magnificamnte acabada.
ResponEliminaBon any Nou
una abraçada
Unes postres ben originals i boníssimes!!! Bon any nou!!
ResponEliminaTe han quedado perfectas y los deliciosas que tienen que estar. Una propuesta que voy a guardar, adornan la mesa y nos hacen disfrutar. Un abrazo y un estupendo 2013
ResponEliminaPrecioso y exquisito como todas tus recetas. Gracias y feliz año.
ResponEliminaSi es que... esta Cris nos tiene encandiladas con su blog ¿verdad? No solo las recetas son buenísimas sino que sus fotos tientan una barbaridad.
ResponEliminaTu receta tampoco se queda atrás.
Besos y muy feliz 2013.
Alfons, no pares de sorprendren's!!!!! complicades aquestes espelmes de fer però segur que estan de mort! Bon Any Alfons, esperem que facis moltíssimes receptes, jo esperant-les amb candaletes!!!!
ResponEliminaQuerido Alfons,siempre es una alegría ver tus entradas,por tu originalidad,tus palabras y por tu exquisitez.Me encantan estas velas!!
ResponEliminaTe deseo de corazón,un muy buen año y que nosotros lo veamos.
Un fuerte abrazo compañero!!!
Quina recepta més artística! M'ha encantat!! Que tingues molt bon any 2013! Marta
ResponEliminaT'han quedat precioses!
ResponEliminaM'apunto la recepta de la crema de torró, que la trobo molt versàtil. Imagino que amb torró de xixona també es podrà fer, oi?
...i tant... i encara és més senzill.... jo de fet ho vaig amb el dur per aprofitar-ho, que a diferència del tou, a casa sempre en queda
EliminaQuines postres més maques, Alfons!
ResponEliminaEsperem que aquest any acabat d'encetar.ens porti més. coses bones del que els presagis ens fan pensar.
Ptnts
Dolça
Alfons, feliz 2013!!!!! que receta tan divertida y vistosa!
ResponEliminaCuanto daño hacen las noches de fin de año, casi siempre "estrenamos" el año un tanto resacosos , entre las que me incluyo ;)
Igualmente para tí Alfons un feliz 2013 y que nos sigas deleitando con tus actractivas y ricas recetas. Petons!!!
ResponEliminaGracias por tu visita Alfonso! feliz 2013 para ti también!
ResponEliminaQue bonita receta, además de sabrosa entra por los ojos..
saludos!
Alfons, molt originals aquestes espelmes.
ResponEliminaGracies per passar per casa meva i Feliç 2013. Ja saps que ets font d'inspiració per molts de nosaltres i per a mi també.
Gràcies i Salut,
Pepin
Quina proposta més genial, Feliç any!!!
ResponElimina