28/2/13

CREMA DE MONIATO AMB XIPS DE PATATA VIOLETA I OLI D’ALFÀBREGA




Feia dies que no apareixia per aquí cap presentació en gotet.... així doncs avui recupero aquesta crema de moniato, guarnida amb uns vistosos i elegants xips de patata violeta, que es va quedar traspaperada de la passada temporada. No sé si encara trobareu cap moniato a les vostres botigues, per tastar-la ja; peró si no és així, no us penedireu gens ni mica si  poseu aquesta proposta en un lloc preferent a la llista de pendents per a la propera vegada que els tingueu a mà...


P.D. -juny14-.  Aquesta recepta ha estat premiada en la 15a edició del Concurs de Cuina Bonpreu-Esclat i la revista Cuina, d''entre més de 7.000 receptes presentades a l'edició d'enguany, i serà publicada en un recull de les propostes escollides pel jurat, que la organització del concurs editarà properament... Una magnifica noticia!!





Despatxeu

-1 ceba
-1 porro
-2 grans d’all
-700 g de moniatos pelats
-1 l de brou de verdures
-150 ml de nata líquida
-2 cullerades de mantega
-1-2 patates violetes
-sal
-pebre negre
-2 branquetes d’alfàbrega
-Llavors de sèsam negre
-oli d’oliva verge extra


Preparació

1.- Escaldeu les fulles d’alfàbrega i refresqueu-les immediatament

2.-Escorreu-ho bé i tritureu-ho amb una mica d’oli d’oliva, coleu-ho amb un colador fi i reserveu-ho

3.-Renteu les patates violetes, eixugueu-les i talleu-les finament, amb l’ajuda d’una mandolina. Fregiu-les amb oli d’oliva abundant, ben calent, poseu-les en un paper absorbent, saleu-les i reserveu.

4.-Netegeu el porro i peleu la ceba, pique-los i sofregiu-los en una olla.

5.- Passats uns 10 min, afegiu-hi el moniato tallat petit, continueu la cocció uns 10 min més i mulleu-ho amb el brou de verdures

6.- Feu que arrenqui el bull i coeu-ho uns 20 min, tritureu-ho amb una batedora afegiu-hi la nata, salpebreu-ho, feu que torni a arrencar el bull, troneu-ho a triturar i coleu-ho amb un colador xinès 

7.-Si la crema queda molt espessa hi podeu afegir una mica més de brou.

8.- Torneu a escalfar la crema i sense que arribi a bullir, afegiu-hi la mantega remeneu-ho bé i serviu-ho amb els xips de patata violeta i l’oli d’alfàbrega i unes llavors de sèsam negre

31 comentaris:

  1. Que belleza....y que delicado!!....me ha encantado....pero esos vasos me enamoraron....no sabes cuantos vasos nuevos me he comprado desde que te visito!!....esa papa morada es de lo mas chic!....;).......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe a mi también me ha pasado lo mismo, mi marido me pide el divorcio si compro otro vasito más!!! todo por culpa de Alfonso digo yo hehehehe!!!

      Elimina
    2. jajaja... que divertido!! ....en casa pasó lo mismo ... pero al final, decidimos que lo mejor era comprar un pequeño armario para guardarlos...!!! jajaja

      Elimina
    3. Alfons, l'armari ja el tinc però està a topeeeee!!! hehehehehe ets un crack!

      Elimina
  2. La crema es una pasada. Ha de estar buenísima.
    Pero los chips de patata violeta..... Vaya pasada!!!!! El problema es encontrar estas patatas. Solo las he visto en La Boquería.

    ResponElimina
  3. Eres especialista en montar cremas en copas y siempre te quedan fantásticas. La de maíz con foie estaba estupenda, esta la puede superar.
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  4. Oh que maravilla Alfons, me han encantado.
    Eres un artista.
    Mil besos

    ResponElimina
  5. Oooh, jo si q tinc un munt de moniatos....la tastare la setmana vinent...dissabte passat vaig fer els gotets de ceba carameltizada i gambetes...bonissima!

    ResponElimina
  6. Tiene que estar exquisito y el chips le da un toque muy lindo.
    bss.

    ResponElimina
  7. mai he menjat moniato, és que soc així de rareta jeje

    a mi m'encanten aquests xurrups

    petons

    ResponElimina
  8. Alfons, me xiflan tus vasitos, qué bonitos! Saludos.

    ResponElimina
  9. ya encontraba a faltar tus deliciosos gotets,genial la presentacion y la foto,la crema ya se que esta bien buena
    La semana pasada todavia vi boniatos
    una abraçada

    ResponElimina
  10. Llàstima que ja no estiguem en temporada, perquè la veritat és que té una presència espectacular, com sempre tenen tots els teus famosíssims gotets!

    ResponElimina
  11. En casa no somos muy amantes de los moniatos, pero estos vasitos te han quedado especaculares y seguro que la crema está riquísima!!!!!!
    Besos.

    ResponElimina
  12. Aquest el penso fer pel menú maridatge!

    ResponElimina
  13. Que preciosidad de colores mezclados!!. ese naranja con el violeta me parece una belleza, que junto al verde del aceite de albahaca hacen el trío perfecto en color y en sabor. Precioso vasito!!!. Besos

    ResponElimina
  14. Alfons quina preciositat, si està igual de bo!!! ha de fer pena menjar-s'ho!!

    ResponElimina
  15. El contrast de colors és senzillament preciós, i els gustos deuen ser una delícia!

    ResponElimina
  16. A mi també m'agrada molt aquest contrast de colors, anb els xips de patates tallats tan fins que quasi es transparenten. Ha de estar boníssim.
    Petons.

    ResponElimina
  17. Un aperitiu bonic i per a gaudir
    Una abraçada

    ResponElimina
  18. He estado fuera y llego tarde, qué delicia nos presentas, eres único en tus preparaciones en vasitos o copas, te felicito. Un abrazo y feliz semana, Clara.

    ResponElimina
  19. Una crema molt bona , i el toc de les patates violetes.......espectacular.
    petons

    ResponElimina
  20. Que color y que presentación. Me dejas siempre alucinada.

    Besos.

    ResponElimina
  21. Disposem de patata violeta.

    La cultivem a l'Anoia des de fa 3 anys.

    Tel. 687 84 29 12

    info@canfiol.com

    ResponElimina
  22. Bo, moolt bo!! m'agrada molt aqueta recepte
    .http://bonissim.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  23. No tinc paraules... Només dir que ho penso probar ja!! I que em quedo per aquí investigant que hi ha molt per a descobrir!! Felicitats pel bloG!!

    http://bonprofitbarcelona.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  24. Hola !!!m'encanta el moniato i aquesta recepte es una delicia....amb lo que quedaré de bé amb això !!!
    Petons.

    ResponElimina
  25. Haig de dir que va ser un dels plats del menú degustació amb maridatge que vaig fer ahir i va ser aplaudit!!!!Gràcies Alfons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. plas! Plas! Plas! .... i aquí van els meus.... segur que et van quedar formidables!!!

      Elimina
  26. Boníssim!!!!!!t'encoratjo a que segueixis fent molts gotets perquè jo te'ls pugui copiar!!!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails