Feia dies que no apareixia per aquí cap presentació en gotet.... així doncs avui recupero aquesta crema de moniato, guarnida amb uns vistosos i elegants xips de patata violeta, que es va quedar traspaperada de la passada temporada. No sé si encara trobareu cap moniato a les vostres botigues, per tastar-la ja; peró si no és així, no us penedireu gens ni mica si poseu aquesta proposta en un lloc preferent a la llista de pendents per a la propera vegada que els tingueu a mà...
Despatxeu
-1 ceba
-1 porro
-2 grans d’all
-700 g de moniatos pelats
-1 l de brou de verdures
-150 ml de nata líquida
-2 cullerades de mantega
-1-2 patates violetes
-sal
-pebre negre
-2 branquetes d’alfàbrega
-Llavors de sèsam negre
-oli d’oliva verge extra
Preparació
1.- Escaldeu les fulles d’alfàbrega i refresqueu-les immediatament
2.-Escorreu-ho bé i tritureu-ho amb una mica d’oli d’oliva, coleu-ho amb un colador fi i reserveu-ho
3.-Renteu les patates violetes, eixugueu-les i talleu-les finament, amb l’ajuda d’una mandolina. Fregiu-les amb oli d’oliva abundant, ben calent, poseu-les en un paper absorbent, saleu-les i reserveu.
4.-Netegeu el porro i peleu la ceba, pique-los i sofregiu-los en una olla.
5.- Passats uns 10 min, afegiu-hi el moniato tallat petit, continueu la cocció uns 10 min més i mulleu-ho amb el brou de verdures
6.- Feu que arrenqui el bull i coeu-ho uns 20 min, tritureu-ho amb una batedora afegiu-hi la nata, salpebreu-ho, feu que torni a arrencar el bull, troneu-ho a triturar i coleu-ho amb un colador xinès
7.-Si la crema queda molt espessa hi podeu afegir una mica més de brou.
8.- Torneu a escalfar la crema i sense que arribi a bullir, afegiu-hi la mantega remeneu-ho bé i serviu-ho amb els xips de patata violeta i l’oli d’alfàbrega i unes llavors de sèsam negre
Que belleza....y que delicado!!....me ha encantado....pero esos vasos me enamoraron....no sabes cuantos vasos nuevos me he comprado desde que te visito!!....esa papa morada es de lo mas chic!....;).......Abrazotes, Marcela
ResponEliminahehehe a mi también me ha pasado lo mismo, mi marido me pide el divorcio si compro otro vasito más!!! todo por culpa de Alfonso digo yo hehehehe!!!
Eliminajajaja... que divertido!! ....en casa pasó lo mismo ... pero al final, decidimos que lo mejor era comprar un pequeño armario para guardarlos...!!! jajaja
EliminaAlfons, l'armari ja el tinc però està a topeeeee!!! hehehehehe ets un crack!
EliminaLa crema es una pasada. Ha de estar buenísima.
ResponEliminaPero los chips de patata violeta..... Vaya pasada!!!!! El problema es encontrar estas patatas. Solo las he visto en La Boquería.
Eres especialista en montar cremas en copas y siempre te quedan fantásticas. La de maíz con foie estaba estupenda, esta la puede superar.
ResponEliminaBlanca de JUEGO DE SABORES
Oh que maravilla Alfons, me han encantado.
ResponEliminaEres un artista.
Mil besos
Oooh, jo si q tinc un munt de moniatos....la tastare la setmana vinent...dissabte passat vaig fer els gotets de ceba carameltizada i gambetes...bonissima!
ResponEliminaTiene que estar exquisito y el chips le da un toque muy lindo.
ResponEliminabss.
mai he menjat moniato, és que soc així de rareta jeje
ResponEliminaa mi m'encanten aquests xurrups
petons
Alfons, me xiflan tus vasitos, qué bonitos! Saludos.
ResponEliminaya encontraba a faltar tus deliciosos gotets,genial la presentacion y la foto,la crema ya se que esta bien buena
ResponEliminaLa semana pasada todavia vi boniatos
una abraçada
Llàstima que ja no estiguem en temporada, perquè la veritat és que té una presència espectacular, com sempre tenen tots els teus famosíssims gotets!
ResponEliminaEn casa no somos muy amantes de los moniatos, pero estos vasitos te han quedado especaculares y seguro que la crema está riquísima!!!!!!
ResponEliminaBesos.
Aquest el penso fer pel menú maridatge!
ResponEliminaQue preciosidad de colores mezclados!!. ese naranja con el violeta me parece una belleza, que junto al verde del aceite de albahaca hacen el trío perfecto en color y en sabor. Precioso vasito!!!. Besos
ResponEliminaAlfons quina preciositat, si està igual de bo!!! ha de fer pena menjar-s'ho!!
ResponEliminaEl contrast de colors és senzillament preciós, i els gustos deuen ser una delícia!
ResponEliminaA mi també m'agrada molt aquest contrast de colors, anb els xips de patates tallats tan fins que quasi es transparenten. Ha de estar boníssim.
ResponEliminaPetons.
Una receta la mar de buena.Besotesss
ResponEliminaUn aperitiu bonic i per a gaudir
ResponEliminaUna abraçada
He estado fuera y llego tarde, qué delicia nos presentas, eres único en tus preparaciones en vasitos o copas, te felicito. Un abrazo y feliz semana, Clara.
ResponEliminaUna crema molt bona , i el toc de les patates violetes.......espectacular.
ResponEliminapetons
Que color y que presentación. Me dejas siempre alucinada.
ResponEliminaBesos.
Disposem de patata violeta.
ResponEliminaLa cultivem a l'Anoia des de fa 3 anys.
Tel. 687 84 29 12
info@canfiol.com
Bo, moolt bo!! m'agrada molt aqueta recepte
ResponElimina.http://bonissim.blogspot.com.es/
No tinc paraules... Només dir que ho penso probar ja!! I que em quedo per aquí investigant que hi ha molt per a descobrir!! Felicitats pel bloG!!
ResponEliminahttp://bonprofitbarcelona.blogspot.com.es/
Hola !!!m'encanta el moniato i aquesta recepte es una delicia....amb lo que quedaré de bé amb això !!!
ResponEliminaPetons.
Haig de dir que va ser un dels plats del menú degustació amb maridatge que vaig fer ahir i va ser aplaudit!!!!Gràcies Alfons!
ResponEliminaplas! Plas! Plas! .... i aquí van els meus.... segur que et van quedar formidables!!!
EliminaBoníssim!!!!!!t'encoratjo a que segueixis fent molts gotets perquè jo te'ls pugui copiar!!!
ResponElimina