un magnífic pastís,.... consistent, si, però ideal per assaborir-ho a petites dosis i sense renunciar a una copeta de vi dolç d'acompanyament ...
Font: Restaurant, Tribia. Masquefa
Despatxeu:
-500 gr de sucre
-500 cc d aigua
-100 g de panses
-100 g d'orellanes
-100 g de prunes sense pinyol
-200 g de farina d'ametlles
-200 g de sucre
-6 ous
-Ratlladura d'una llimona
-Ratlladura d'una taronja
-Canyella en pols
-Sucre de llustre
Preparació:
1.-En un cassó al foc, feu un almívar amb el sucre i l'aigua. Trossegeu la fruita i incorporeu-la a l'almívar. Deixeu-ho uns 5 minuts, retireu el cassó del foc i deixeu-hi confitant la fruita fins que l'almívar es refredi (o millor, fins al dia següent).
2.- En un bol, blanquegeu els ous amb el sucre fins que dobli el seu volum. Incorporeu-hi la farina d'ametlles, un pessic de canyella en pols i la ratlladura de llimona i de taronja. Ompliu el motlle prèviament encamisat, i repartiu-hi els bocins de fruita, ben escorreguts de l'almívar.
3.-Preescalfeu el forn a 180 º i coure-hi el pastís durant uns 20 minuts. Passada aquesta estona, deixeu entebeir, desemmotlleu i decoreu-ho amb sucre de llustre per sobre.
Amb tots aquests ingredients el pastis resulta tot un luxe, amb una estupenda oloreta, segur!!!! Petons,
ResponEliminaMe eencanta.lo probaré seguro
ResponEliminaUn recreo para la vista y el paladar, comer un trozo tiene que ser todo un placer. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaCon todos estos ingredientes tanto me da que sea consistente. No me lo voy a perder. Me lo apunto ahora mismo, no sea que se me pase...
ResponEliminaUhmm!!! Ha de ser boníssim amb aquests ingredients!!!
ResponEliminaUna abraçada
tremendo de bueno y ideal para saborear poco a poco con una copita de vino dulce
ResponEliminauna abraçada
Hola !!! que bò !!! aquet pastìs es una delicia, acabo de trobarte i amb quedo ...m'agrada...
ResponEliminaUna abraçada i ens anem veien.
Ostres, gairebé coincidim amb la recepta oi? ;)
ResponEliminaMare meva, qué tentación.
ResponEliminaSaludos desde Waterbridge.
-Andy-
He fet la volta pel teu blog, Alfons. Tant les receptes com les fotos m'han agradat molt. Ja tens una seguidora més.
ResponEliminaSense caloríes, jejeje. Però com que encara fa fred podem retardar l'operació bikini una mica més, oi?
ResponEliminaPetons.
Nooooooooo!!!....yo quiero empezar la operacion bikini y sales con este pastel que me tienta!.....se ve maravilloso!.....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaEs veritat!!! no és pot començar un règim davant aquesta maravella!!!! buaaaaaa! Petons
ResponEliminaUn pastis del que m'agraden a mi dels que queden humits. Molt bò.
ResponEliminaHa de ser bonissim aquest pastis.
ResponEliminapetons
EEEooo compañero,tanto tiempo,todo bien?.ESpero y deseo que sí.La verdad es que te echo de menos,eh,aunque faena para hacer aquí hay de sobra ;)).
ResponEliminaMe llevo éste pastel de almendras,quería una receta chic,cómo las tuyas.
Un abrazo Alfons!!