12/3/13

PASTÍS D’AMETLLES AMB FRUITA CONFITADA


un magnífic pastís,.... consistent, si, però ideal per assaborir-ho a petites dosis i sense renunciar a una copeta de vi dolç d'acompanyament ... 




Font: Restaurant, Tribia. Masquefa


Despatxeu: 

-500 gr de sucre
-500 cc d aigua
-100 g de panses
-100 g d'orellanes
-100 g de prunes sense pinyol
-200 g de farina d'ametlles
-200 g de sucre
-6 ous
-Ratlladura d'una llimona
-Ratlladura d'una taronja
-Canyella en pols
-Sucre de llustre

Preparació:

1.-En un cassó al foc, feu un almívar amb el sucre i l'aigua. Trossegeu la fruita i incorporeu-la a l'almívar. Deixeu-ho uns 5 minuts, retireu el cassó del foc i deixeu-hi confitant la fruita fins que l'almívar es refredi (o millor, fins al dia següent).

2.- En un bol, blanquegeu els ous amb el sucre fins que dobli el seu volum. Incorporeu-hi la farina d'ametlles, un pessic de canyella en pols i la ratlladura de llimona i de taronja. Ompliu el motlle prèviament encamisat, i repartiu-hi els bocins de fruita, ben escorreguts de l'almívar.

3.-Preescalfeu el forn a 180 º i coure-hi el pastís  durant uns 20 minuts.  Passada aquesta estona, deixeu entebeir, desemmotlleu i decoreu-ho amb sucre de llustre per sobre.

17 comentaris:

  1. Amb tots aquests ingredients el pastis resulta tot un luxe, amb una estupenda oloreta, segur!!!! Petons,

    ResponElimina
  2. Un recreo para la vista y el paladar, comer un trozo tiene que ser todo un placer. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  3. Con todos estos ingredientes tanto me da que sea consistente. No me lo voy a perder. Me lo apunto ahora mismo, no sea que se me pase...

    ResponElimina
  4. Uhmm!!! Ha de ser boníssim amb aquests ingredients!!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. tremendo de bueno y ideal para saborear poco a poco con una copita de vino dulce
    una abraçada

    ResponElimina
  6. Hola !!! que bò !!! aquet pastìs es una delicia, acabo de trobarte i amb quedo ...m'agrada...
    Una abraçada i ens anem veien.

    ResponElimina
  7. Ostres, gairebé coincidim amb la recepta oi? ;)

    ResponElimina
  8. Mare meva, qué tentación.
    Saludos desde Waterbridge.

    -Andy-

    ResponElimina
  9. He fet la volta pel teu blog, Alfons. Tant les receptes com les fotos m'han agradat molt. Ja tens una seguidora més.

    ResponElimina
  10. Sense caloríes, jejeje. Però com que encara fa fred podem retardar l'operació bikini una mica més, oi?
    Petons.

    ResponElimina
  11. Nooooooooo!!!....yo quiero empezar la operacion bikini y sales con este pastel que me tienta!.....se ve maravilloso!.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  12. Es veritat!!! no és pot començar un règim davant aquesta maravella!!!! buaaaaaa! Petons

    ResponElimina
  13. Un pastis del que m'agraden a mi dels que queden humits. Molt bò.

    ResponElimina
  14. Ha de ser bonissim aquest pastis.
    petons

    ResponElimina
  15. EEEooo compañero,tanto tiempo,todo bien?.ESpero y deseo que sí.La verdad es que te echo de menos,eh,aunque faena para hacer aquí hay de sobra ;)).
    Me llevo éste pastel de almendras,quería una receta chic,cómo las tuyas.
    Un abrazo Alfons!!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails