8/2/14

GOTET DE CREMA SAFRANADA I DE XOCOLATA


El safrà, l'or vermell. Una de les espècies utilitzades des de més antic a la nostra cuina, y que avui en dia, per a nosaltres, és l'espècia més cara del món. Uns 3000 € / kg,... i no és estrany, doncs cal manipular més de 250.000 flors de safrà per obtenir  aquesta quantitat .... per això, és un producte molt temptador de ser adulterat amb altres flors i /o barrejat amb el safrà produït en altres llocs del món,... com Índia o Iran,- el productor més gran del món però amb un cost molt i molt inferior-, i que sovint ens l'ofereixen com si fos d'aquí,... i a preus del d'aquí.... 

He de dir-vos que el safrà d'aquesta recepta és iranià, comprat al gran basar de la plaça Naqsh- i Jahan, una de les places més grans i espectaculars del món, a Isfahan, ...  a preu iranià...!!!  ...i amb tots els olors, color i sabors dels millors safrans del món....











Despatxeu per a 6 persones :



Per a la crema de xocolata :
-225 g de xocolata , 70% de cacau
 25 cl de llet
-25 cl de nata líquida
-4 rovells d'ou
-80 g de sucre en pols

Per a la crema de safrà :
-1 beina de vainilla
-20 cl de llet
-3 cullerades de crema
-3 rovells d'ou
-50 g de sucre en pols
-1 mica de safrà en pols

Per a la decoració :
- Brins de safrà



Preparació 

1.-Per la crema de xocolata. En un cassó poseu-hi la llet i la nata a bullir . Piqueu la xocolata. Mentrestant, en un bol barregeu-hi els rovells d'ou i el sucre fins a obtenir una consistència cremosa però sense arribar a blanquejar. Incorporeu-hi suaument  la llet calenta tot remenant i torneu-ho  al foc, remenant-ho constantment amb una cullera de fusta. Procureu que no arribi a bullir. Quan la crema napi la cullera aboqueu-hi en tres tongades la xocolata. Remeneu-ho constantment per aconseguir una crema suau i homogènia. Ompliu la meitat dels gots i deixeu-ho refredar. Millor tota la nit .

2.- Per la crema de safrà. Rasqueu el interior d’una beina de vainilla. Poseu la llet en una cassola al foc amb les llavors,  la beina i afegiu-hi la nata. Escalfeu-ho fins que bulli .
En un bol, bateu els rovells amb el sucre fins a obtenir una barreja cremosa i incorporeu-hi suaument la llet bullint. Remeneu-ho bé. Retorneu la barreja al foc suau i deixeu-ho espessir sense que arribi a bullir. Incorporeu-hi un polsim de safrà, remeneu-ho i reserveu-ho en fred.

3.- 30 minuts abans de servir, retireu els gotets amb la crema de xocolata i la crema de safrà de la nevera. Aboqueu-hi una mica de crema de safrà per sobre de la crema de xocolata i decoreu-ho amb uns brins de safrà .

12 comentaris:

  1. Ya me gustaría a mi ir a Isfahán y te aseguro que no solo por comprar azafrán. Sin duda el sabor y el olor de estos vasitos te transportan al lugar mas bello de oriente.
    Un abrazo
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  2. Me imagino el olor que deberia de haber en el bazar de Isfahán,desde luego seria un placer verlo y olerlo en vivo y en directo.Como siempre tus gotets son tentadores y sublimes¡¡
    una abraçada

    ResponElimina
  3. M'agrad el safrà a la cuina i les poques vegades que l'he fet servir en receptes dolces ha sigut una grata sorpressa.
    Com sempre els teus gotets son espectaculars!
    Petons.

    ResponElimina
  4. Me quedas un poco lejos para ir a por el azafrán. ja, ja. Me parecen unos vasitos riquísimos y muy vistosos con ese toque de color.
    Saludos

    ResponElimina
  5. Qué ganas de meter la cuchara, tiene que estar delicioso!! Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  6. mira que arriba a ser car!!!! però de tant en tant val la pena utilitzar-lo!!!! una recepta molt original. petonets

    ResponElimina
  7. Jamas he comido azafran con chocolate....y me tienta!......que postre mas tentador y elegante!!........Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  8. Caram, quins gotets!! No només tenen un aspecte fantàstic sinó que a més ens transporten aromes de l'Iran...? Genials! La combinació xoco - crema m'ha semblat deliciiosa.

    ResponElimina
  9. Quina barreja mes interesant! feia dies que no veia els teus gotets:) Ptons

    ResponElimina
  10. La combinació de la xocolata i el safrà és clàssic modern que m'encanta!
    I amb safrà iranià autèntic ha de quedar super gustós.

    ResponElimina
  11. Aquesta gots són de luxe! pel safrà, que es de categoria, per la xocolata i per la presentació!! ets el rei dels gotets!!bona setmana

    ResponElimina
  12. L'oloreta debía ser bestial, allà al bazar, intentarem reproduirlos però amb un safrà no tan bó segur.

    Muas

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails