26/7/14

CREMA CREMADA D’ORXATA DE XUFA




Si per aquí, per les terres riberenques de la mar mediterrània, hi ha una beguda que associem amb a l'arribada de la calor i la xafogor de l'estiu, és l'orxata de xufa .... ben freda, sola, amb una bola de gelat de xocolata o de torró, o parts iguals barrejada amb granissat de llimona, ha estat des d'èpoques pre-aires condicionats, el primer refresc utilitzat per combatre la calor estival .... Una  beguda refrescant, saludable i molt fàcil de fer a casa, doncs una orxata de bona qualitat es fonamental per la recepta d’avui, una fusió de tradicions: una crema cremada amb sabor d’orxata ... serviu-la ben freda i acabada de cremar.....esplèndida!!




Font: Webos fritos


Despatxeu:

-200 ml de llet 
-200 ml de nata 
-250 ml d'orxata 
-50 g de sucre 
-1 culleradeta de sucre vainillat 
-2 cullerades soperes rases de farina de blat de moro 
-1 cullerada de mel 
-2 rovells d'ou 
-6 brins de safrà 
-Sucre morè
Per a l’orxata de xufa
-250 g de xufa
-1 litre d'aigua
-90 g de sucre


Preparació:

1.-Per a l’orxata de xufa_amb Th_ Renteu les xufes i poseu-les en un recipient amb aigua suficient per a cobrir-les, durant 10 o 12 hores, renovant l’aigua cada 3 o 4. Reserveu-ne un grapat per la decoració final, i escorreu. Tritureu la resta, _2 minuts, velocitat 5-10,_ juntament amb 1/2 de l'aigua molt freda o amb glaçons de gel. Premseu la pasta obtinguda i recupereu-ne el liquid. Torneu a posar la pasta resultant junt amb la resta de l'aigua, i tritureu de nou,_50 segons a velocitat 5_. Torneu-ho a filtrar. Incorporeu-hi el sucre i reserveu-ho ràpidament a la nevera a temperatura molt freda. 

2.-Per a la crema d‘orxata_amb Th_. Poseu tots els ingredients al vas de la Th,  menys la mel i els brins de safrà. Programeu 8 minuts, 90 °, vel. 4. Quan faltin 3 minuts, treure el cubilet, i afegiu la mel i els brins de safrà. Deixeu-ho el temps programat que falta sense el cubilet. Retireu del foc i repartiu-ho  en els recipients. Introduir-ho a la nevera per tal que qualli la crema i es refredi.

3.-Just abans de servir, escampar sucre morè per sobre, cremar-ho amb un bufador i decoreu-ho amb unes xufes hidratades .

7 comentaris:

  1. Que bona ha de ser... amb gustet d'orxata!
    La faré, segur que la faré!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. mmmm... ha de ser boníssima! I molt adequada per l'estiu. I m'encanta el toc del safrà. S'aprecia el gust?
    Penso que fent la crema amb tot el líquid d'orxata (sense la llet ni la nata) encara es notaria més el gust d'orxata, no? Què en penses?

    ResponElimina
    Respostes
    1. tal i com està a la recepta queda amb un delicat regust d'orxata, però si que entre els que erem, a alguns no els hagués importat que el sabor fos més intens, així és que com dius,es pot anar incrementant la proporció d'orxata per augmentar-ne el sabor ...a mi ja m'està bé una mica més subtil ... :))

      Elimina
  3. Es imposible quedarme detrás del visillo porque te estoy haciendo
    la olaaaa....!!! eres el ... amo... un besito Alfons..
    nos vemos a la vueta del verano

    ResponElimina
  4. M'encanta l'orxata!!! Em passo l'estiu bebent-ne!!!
    Em sembla del tot original aquesta fusió. Ha d'estar deliciosa!!!
    Petonets

    ResponElimina
  5. Uy aquesta recepta li hauré de fer a la meva germana que és addicta a l'orxata!!

    ResponElimina
  6. Sóc també sóc addicta a l'orxata!! quina bona manera de menjar-la ;-)

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails