30/10/14

MINIBROQUETA DE CASTANYA AMB XAROP DE VAINILLA



Tot i que com mana la tradició, i per més calor que faci, a la castanyada d'aquest any també torrarem castanyes la vora el foc, amb els seus corresponents panellets, moniatos i vi dolç -o cava ben fresquet_ per acompanyar ... aquest any però, també sortiran aquestes minibroquetes de castanyes que avui us presentem .. més dolçes, més aromàtiques, més "chics" .... que les de sempre, ....un petit toc de provocació per als més tradicionalistes de la colla,... i que es vagin preparant, que a aquest pas, a la castanyada del proper any les farem en gelat....!!






Despatxeu

1.000 g de castanyes, amb un tall en forma de creu a la closca
1.100 g d'aigua
400 g de sucre
1o 2  beines de vainilla, tallada en tres trossos



Preparació:

1.- Poseu les castanyes en el recipient Varoma del Th  i aboqueu-hi 600 g d'aigua al vas, poseu el Varoma en la seva posició i programeu 25-30 min, a velocitat 1, per coure les castanyes al vapor. 

2.-Poseu el Varoma de banda, buideu i assequeu el got.

3.-Peleu les castanyes calentes. És fàcil pelar-les mentre encara estan humides. Si estan seques o resulten difícils de pelar, submergiu-les en aigua calenta.

4.-Aboqueu el sucre i la beina de vainilla en el vas sec i tritureu-ho durant 10 s a velocitat 10. Afegiu-hi 500 g d'aigua i reduïu-la durant 15 min al programa Varoma i a velocitat 1 sense el cubilet.

5.-Afegiu-hi les castanyes pelades i programeu 3-6 min, temperatura 100 °C, i velocitat 1. Comproveu que estan prou toves i que conserven la seva forma.


6.-Introduïu les castanyes en pots de mitja rosca, cobriu-les amb el xarop i tanqueu els pots immediatament.

7 comentaris:

  1. Una mini brocheta muy aromatica y ideal para la noche de mañana.
    Bona castanyada

    ResponElimina
  2. Quina bona proposta per demà!!! el toc de vainilla m'encanta però no tinc Th :-( Ho provarem a la antigua usanza...

    ResponElimina
  3. QUina manera més original de menjar les castanyes, encara que amb forma de gelat tampoc estaría malament.
    Petons.

    ResponElimina
  4. En gelat?? pues lo que tu digues .!!
    pero de moment un potet de estos pa mí..!! a poder ser

    ResponElimina
  5. Un bocado exquisito!! para disfrutar. Un abrazo y feliz fin de semana, Clara.

    ResponElimina
  6. Quina delicia, fins i tot com a aperitiu o prepostre

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails