20/11/14

TRENA D’ESPINACS, AMB CARBASSA I FORMATGE FETA




20_N, i de nou una convocatoria on line. La de la Merçe, del bloc " Destapant Cassoles", ha tingut la feliç iniciativa de convocar-nos tots els dies 20 per "tafanejar" entre les receptes del bloc convidat del mes i reproduir una de les seves receptes. I aquest mes el destí d'aquesta tafaneria ha estat el bloc:  "Fam de Cuina", i aquesta la meva recepta escollida....







Despatxeu:

-1 làmina rectangular de pasta de full 
-2 manats d’espinacs
-1 paquet de formatge feta
-1/4 de carbassa cuita
-Un grapat de llavors de carbassa
-El rovell d'un ou
-Oli d'oliva




Preparació:

1.- Trieu la part tendra de les fulles dels espinacs, renteu i assequeu-les bé. En una paella amb un raig d’oli, incorporeu-hi les fulles d’espinacs tallades, i cuineu-les  fins que l'aigua s'hagi evaporat. Salpebreu-ho al vostre gust i reserveu.

2.- Preescalfeu el forn a 180 º C. Sobre un full d’enfornar, esteneu-hi la làmina de pasta de full i dividiu-la mentalment en tres zones longitudinals iguals. Col·loqueu els espinacs cuits omplint la zona central, formant una banda, i deixant un dit lliure als extrems de dalt i baix Esmicoleu el formatge feta, la carbassa  i escampeu-ho, juntament amb un grapat de llavors de carbassa, per sobre.

3.- Talleu en diagonal tires d'uns 1,5 cm d'ample, en els dos costats de la pasta de full. Doblegueu la solapa superior i inferior de la part central de la pasta de full per sobre el farcit i comenceu a creuar les tires laterals, de forma alternativa d’un i altre costat, donar-li  forma de trena. Pinzelleu-ho amb rovell d'ou dissolt amb unes gotes d’aigua, i escampeu-hi unes llavors de carbassa per sobre


4.- Enforneu-ho uns 15-20 minuts fins que la trena agafi color.

14 comentaris:

  1. Me sembla una recepte molt interesant. Crec que ha de ser bonísima amb aquest ingredients.

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta!!! amb aquests ingredients no pot fallar... Molt bon repte aquest que ens propossa cada mes la Mercè. Una abraçada!!!

    ResponElimina
  3. Muy buena aportación y con ingredientes que gustan a la mayoria.

    ResponElimina
  4. Aquestes trenes de pasta de full donen molt de joc a l'hora de fer els àpats diferents.
    Un farciment que donen ganes de tastar.
    Petons.

    ResponElimina
  5. La recepta té una colla d' ingredients que son èxit segur. Embolcallats en forma de trena preciós. Moltíssimes gràcies per participarAlfons"!!!

    ResponElimina
  6. mmm... una gran elecció, super vistosa i amb un farcit que m'encanta!

    ResponElimina
  7. Una aportació bona i del farçit que he de dir que de ben segur ha d'estar bestial
    Bon cap de semana
    Muas

    ResponElimina
  8. M`encanten les farses amb verdures. I si és temps de carbassa i en podem fer ús, encara millor! Quina trena més bona!!!!

    ResponElimina
  9. Ha d'estar bonissima! La pasta de full es molt versatil i sempre ens fa quedar be!! Bona aportació!

    ResponElimina
  10. Totes les receptes amb pasta de full, dolces i salades, m'encanten. T'ha quedat una trena molt bonica i amb un farcit deliciós.
    Un petonàs

    ResponElimina
  11. Ha quedat espectacular aquesta trena! I el formatge feta li donarà un toc genial als espinacs i la carbassa! Salutacions! Anna de retallsdecuina.cat

    ResponElimina
  12. Tinc casi tots els ingredients aixi que demá ya tinc recepta per sopar.
    Un abrac

    ResponElimina
  13. Hola de nou !, Alfons m'agradaria que et posessis en contacte amb mi!, t'he escrit al "contacte" que posa a l'esquerra i t'he deixat el meu correu. Moltes gràcies!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails