4/1/15

GOTET DE GANACHE DE XOCOLATA, GELATINA DE CAFÈ I ESCUMA DE CARAMEL A LA MANTEGA SALADA


....FELIÇ 2015 !!!

...i res millor per començar un nou any que notar l'agradable ressaca d'aquests dies passats, tenir una llarga llista de bons propòsits per assolir en els venidors i despertar-se amb la formidable notícia de ser a la convocatòria: "del blog al plat", "la cita mensual de "Destapant Cassoles", el bloc proposat per a la cita d'aquest mes ....


...així és que sense temps de "fer dissabte" al bloc, disposat a acollir a tots els que vogueu participar-hi, i amb la il·lusió de que en algun racó, pugeu trobar aquella recepta que sabeu del tot cert que li encantarà a qui només vosaltres sabeu; o que farà que els vostres convidats obrin instintivament els seus llavis mentre no deixen de mirar allò que acabeu de portar a taula; o la que us pugui fer passar un relaxada estona a la cuina preparant-la  o la impagable emoció de compartir-la després a la taula amb vostres més apreciats amics o familiars .... així és que: 

Oh Benvinguts .. passeu ... passeu ... !!

....trieu i remeneu...!!!




Despatxeu:

-Cacau en pols
Per al ganache
-130 g de xocolata al 70%
-300 cc de nata líquida 35%
Per a l'escuma de caramel
-70 g de sucre
-30 g de mantega salada
-180 cc de nata líquida 35%
Per a la gelatina de cafè
-1-2 tassa de cafè ben carregat
-1 fulla de gelatina



Preparació:

1.-Per al ganache. Escalfeu la crema i aboqueu-la per sobre de la xocolata trossejada fins fondre-la. Repartiu-ho entre els gots fent la primera capa

2.-Per a la gelatina de cafè. Hidrateu la fulla de gelatina en aigua freda i l'incorporeu al cafè calent. Aboqueu-ho en una safata de manera que formi una capa de 4-5 mm de gruix i deixeu-ho solidificar. Trossegeu la capa de gelatina de cafè en petits fragments i repartir-los entre els gots fent la segona capa.

3. - Per a l'escuma. En una paella al foc amb el sucre, prepareu un caramel fins que tingui un agradable color daurat. Amb precaució, afegiu-hi la nata líquida calenta. Deixeu-ho a foc dolç, fins homogeneïtzar la massa del caramel. Deixeu-ho entebeir i afegir-hi la mantega salada. Barregeu-ho i deixeu-ho refredar. Aboqueu-ho a la cubeta del sifó i percutiu-hi una càrrega de gas. Reserveu-ho a la nevera com a mínim durant 1 hora.


En el moment de servir, incorporeu-hi la tercera capa d'escuma de caramel i empolsineu-ho amb cacau en pols


i recordeu de participar a la trobada mensual de 
és fins el 20 d'aquest mes...!!

9 comentaris:

  1. Feliz 2015 que todos tus sueños se conviertan en realidad. Besos

    ResponElimina
  2. Que belleza de copa y que sabores....la verdad es que dan ganas de comerse mas de un vasito!.....los mejores deseos para ti y familia este 2015!...Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  3. Un gotet de los buenos,golosamente rico¡¡

    ResponElimina
  4. Un dilema elegir entre tantes saboroses receptes!! Molt contenta de que siguis el blog elegit aquest mes a Destapant Cassoles! Enhorabona pel blog i moltes gràcies per compartir totes aquestes delicioses receptes! Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Crec que mai he preparat postres en gotets tot i que m'encanta com queden. Tens una pila de propostes per remenar, intentaré participar a la convocatòria i serà un plaer!!
    Marta

    ResponElimina
  6. Un got més a la col·lecció... com haurem de remenar el blog refrescarem idees per a participar a la convocatòria! bon any!

    ResponElimina
  7. M'ha costat mooooooooooolt però crec que ja he triat quina faré :)
    Per cert! He aprofitat per comptar quants formats de gotets diferents tens i m'han sortit 18!!!!!!!!!!!!!!!
    Pot ser?????? deus tenir tot un armari dedicat exclusivament a guardar tots els gotets, jijij...

    ResponElimina
    Respostes
    1. pot ser... pot ser.... tot i que crec que en algun racó encara en cabrien alguns més,,, però no sé si a casa tothom ho veu així,,,,, així és que els propers gotoets els tindre de demanar prestats als veïns...... jejeje!!!

      Elimina
  8. Mira que és senzill i que bé que queda!! M'encanta!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails