14/2/15

GOTET DE CREMA DE LLET DE COCO I CLEMENTINES AMB BOMBÓ DE MÚSIC



... una simple làmina de xocolata amb bocins de diferents fruites seques per sobre, una elegant llaminadura que aquí a casa nostra, probablement per la seva proximitat amb les tradicionals postres de músic, en diem bombó de músic.  Sembla però, que aquesta llepolia va néixer a França on l’anomenen, “mendiant" -pidolaire-, en referencia a les ordres religioses no conventuals o mendicants, i  on cada una d’elles hi és representada per una determinada fruita seca: les panses, pels dominics; les avellanes pels agustins; les figues pels franciscans i les ametlles pels carmelites....  a mi, m’agrada més lo de músic, però en honor al seu origen, aquests músics d’avui, els he tunejat una mica per a fer uns “pidolaires” més d’aquí, més de casa nostra, …i els hi he afegit pinyons i bocinets de taronja confitada,  en honor a mercedaris i caputxins... ordres de mendicants més lligades a la nostra historia que a la dels veïns.... 
… tant si preferiu la versió laica o la conventual, la barreja de xocolata i fruita és una delicatessen ben senzilla, que avui, acompanya a una delicada i deliciosa crema de llet de coco amb suc de clementines...  una combinació que us sonarà a música... a música divina... !!!



  



Despatxeu:

-20 cl de suc de clementina
-1 fulla de gelatina
-20 cl de llet de coco
-25 g de midó de blat de moro
-50 g de mel 
-1 grapadet de panses, avellanes, ametlles, taronja confitada, figues seques,pinyons....
-Xocolata negra 65%



Preparació

1.- Remulleu la fulla de gelatina amb aigua freda.Escalfeu el suc de clementina amb la mel i un cop calent, afegiu-hi la gelatina ben escorreguda.

2.-Desfeu el midó de blat de moro en una mica de llet de coco, i aboqueu-la juntament amb la resta de la llet de coco al suc de clementina. Deixeu-ho a foc suau i tot remenant fins que la crema s'espesseixi lleugerament. Ompliu els gotets i deixeu-ho a la nevera durant 1 a 2 hores.

3.- Foneu la xocolata al bany maria, i aboqueu-ne un rajolí a cada gotet per sobre la crema de llet de coco i clementina un cop ben freda. Escampeu-hi bocins de fruita seca i de taronja confitada per sobre per a fer els bombons de music.


10 comentaris:

  1. Sublime propuesta, un gotet fantástico¡¡
    Buen domingo

    ResponElimina
  2. Aquests gotets són nous?????? :D
    No coneixia l'origen francès d'aquests bombons, m'ha agradat molt la història!
    La crema es veu super fina i gairebé transparent, no sé si és efecte de la llum... La presentació sensacional, com sempre!

    ResponElimina
  3. Uns gotets elegants i una combinació excel·lent!

    ResponElimina
  4. Naranja , coco y chocolate.??? vaya recetón..y menudo brillaco de vasos...
    un tuneo que me convence de principio a fin..
    como siempre ..chapó Alfons , me encanta

    ResponElimina
  5. El continent, maquíssim i el contingut, boníssim!! Uns altres gots 10!!

    ResponElimina
  6. Semblen de vidre...Molt bona combinació d´ingredients i, com no, preciosa història.

    ResponElimina
  7. Quin gotet mes maco i bo, la combinació m´encanta!!! Ptons

    ResponElimina
  8. Simplement increïbles!! Molt interessant això dels origens de les receptes i les menges, oi? La crema encara em té fascinada!! Crema de llet de coco i suc de clementines... superb!! :)
    Una abraçada

    ResponElimina
  9. Impresionant un gotet perfecte te fruita, chocolata, fruits secs no podem demanar mes.
    Un abraç

    ResponElimina
  10. Nice post thank you Anthony

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails