11/3/10

COCA DE SALMÓ FRESC I FRUITA


Fa uns dies, en un horari gens habitual en mi, anava conduint per l'autopista amb la ràdio engegada quan instintivament vaig arronsar el peu de l'accelerador i vaig parar atenció en el receptor al sentir que la presentadora del programa radiofònic, l’ Elisenda Camps, presentava a una de les seves col·laboradores convidades: ni més ni menys que la Mireia Carbó. Molts de vosaltres la coneixeu en viu i en directe i no cal que us expliqui l'alegria, naturalitat i entusiasme que transmet explicant les seves receptes de cuina. D'entre les receptes que va explicar durant l’entrevista, em vaig quedar amb aquesta recepta d'avui, una fantàstica combinació de fruita , formatge i salmó fresc. Així és que contagiat del seu entusiasme, aquest cap de setmana m'ha faltat temps per posar-la en pràctica, .....és deliciosa!!.... i acompanyada d'una copa de vi blanc: ja és sublim! .... no us quedeu sense provar-la .... amb o sense la copa!




-->
Despatxeu
-100-150 gr. de salmó fresc
-2 pomes golden
-2 peres conference
-4 cullerades de sucre morè
-3 cullerades d’aigua
-80 gr. de formatge gorgonzola
-1/2 llimona
-1 base de pasta de full
- sal i pebre

Preparació
1- Escalfeu el forn a 180º. Talleu la base de pasta de full en porcions individuals, o be folreu el motlle d’una tartaleta gran o de varies més petites. Punxeu –les amb l’ajut d’una forquilla i enforneu-ho fins que comencin a daurar-se. Reserveu-ho

2-Peleu i talleu les fruites en daus petits i ruixeu-los amb el suc de llimona. En un paella al foc, barregeu-hi l’aigua, el sucre i aboqueu-hi primer les fruites. Deixeu-les coure un parell de minuts, i després afegiu-hi el formatge fins que obtingueu una mena de crema de formatge amb bocins de fruita. Salpebreu al vostre gust. Reserveu-ho

3- Deu minuts abans de servir, aboqueu la crema de formatge i fruita sobre la base de pasta de full, i incorporeu-hi el salmó fresc tallat en daus una mica més grans que els de la fruita. Deixeu-ho coure al forn uns 3-4 minuts més ... i gaudiu-ho de gust

19 comentaris:

  1. A veure, Alfons, vas escoltar la recepta per la radio i te'n vas enrecordar de tot?? i a sobre, t'ha quedat fantastica, com sempre...

    Una abraçada

    ResponElimina
  2. La Mireia sempre ens regala bones receptes, aquesta sembla molt bona i si dius que és així ens l'apuntarem!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Hola Sonia! no és una recepta molt embolicada, pocs els ingredients i les quantitats poden variar una mica, sense que el resultat sigui molt diferent, s'ha de dir que la mestra és molt i molt didàctica i va repetir molts cops tant ingredients com quantitats mentre ho explicava, .. . amb tot en aturar el cotxe el primer que vaig fer va ser agafar un paper i un boli per anotar-ho... que un ja comença a tenir llacunes.
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Genial, la Mireia sempre sorpren i tu a nosaltres. Jo m'apunto a la copa també.

    ResponElimina
  5. Hola illetapitita!! així és com jo la vaig fer, (les fulles de rúcula, per a decorar al final, són de la meva collita) i puc assegurar-te que es d'un sabor molt i molt peculiari que a tothom va entusiasmar
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. Txin txin Carme!! a la teva salut!, però t' adverteixo que a mi sempre me'n donen dues ;-))
    Una abracada

    ResponElimina
  7. La recepta perfecta, si és de la Carbó segur. I per a tu un 10 per estar tan al cas, recordar-te'n i oferir-nos-la.
    Brindo amb tu!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. Fantàstic Dolça, ja som tres alçant les copes
    Petons!!

    ResponElimina
  9. Que coca más deliciosa entra por los ojos y la combinación increiible.
    SALUDOSSSS

    ResponElimina
  10. Jo també la vaig sentir!!!! Les receptes de la Mireia sempre triomfen, oi? La combinació de peres i salmó em va semblar sorprenent i molt bona.

    ResponElimina
  11. humm, qué maravillosa receta!!! ahora mismo me la copio :)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

    ResponElimina
  12. Hola!! Una recepta molt interessant, no se m'hagues acudit mai aquesta combinació, si es que és una estrella!! A mi m'agradava veure-les al programa de l'Elisenda a city tv!!
    Gràcies per la recepta, me l'apunto!!
    Un petonet

    ResponElimina
  13. HOla Alfons!!Ya te imaginaras cual es mi primer pensamiento al ver tu obra...pues ese!!Una coca de sorprendente combinación,impecable y con rúcula de tu cosecha,tremenda.
    Fue una señal coger el coche en una hora no habitual,mira si no con lo que nos deleitas.

    Un abrazo.

    ResponElimina
  14. Ma Jose, no tan solo tiene una bonita presentación, sinó que encima huele que alimenta!!

    Ondia Gemma,quina casualitat! va ser una entrevista curta però molt amena i sucosa, no? el que no se si és una colaboracio habitual o va ser una entrevista puntual ... tindre que fer un ajust d'horaris per veure si coincideixo un altre cop....

    Paula, maravillosa al cuadrado, ya que encima es super facil de hacer

    Ja tens raó ja Maria, una estrella sense estrelles, i és que aquest firmament d'estrelles culinaries estrellades, està tan mal repartit....

    Hola Silvia, claro que me imagino tu primer pensamiento!!: Quién pudiera probar, ya mismo, un pedacito, o mejor, un buen pedazo... y a poder ser con una copa de vino bien fria... y puestos a imaginar ... con la mejor de las compañias.. ¿no?
    Un abrazo

    ResponElimina
  15. Una recepta mol ben combinada i sorprenent, sa de provar aviat, la rucula li ha de donar un toc amargant a la vagada que fresc.
    Petons

    ResponElimina
  16. La Mireia es un crack, i tu també, t'ha quedat un plat maquissim.

    petons

    Ara

    ResponElimina
  17. Apa Alfons quina coca més xula! I venint la recepta de la Mireia Carbó segur que és bonissima i senzilla de fer. Sóc fan de la Mireia gràcies a les seves receptes he fet molts plats realment senzills i molt resultons! És una crack!! La teva presentació com sempre, ESPECTACULAR!
    Una abraçada!!!

    ResponElimina
  18. Quina combinació més explosiva, la Carbó i St. Hilari, quina grandesa de persones!!! Si la recepta és de la Mireia i la veiem cuinada per tu, és senyal que aquesta coca ha de ser un desfici pels sentits. Molts petons.

    ResponElimina
  19. Oi que sí, que les receptes de la Mireia criden l'atenció ràpidament?. A més, un exercici de memòria, perquè si anaves conduint, no podies prendre notes!!. T'animes a anar a alguna classe de la Mireia?

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails