Fa uns dies, en un horari gens habitual en mi, anava conduint per l'autopista amb la ràdio engegada quan instintivament vaig arronsar el peu de l'accelerador i vaig parar atenció en el receptor al sentir que la presentadora del programa radiofònic, l’ Elisenda Camps, presentava a una de les seves col·laboradores convidades: ni més ni menys que la Mireia Carbó. Molts de vosaltres la coneixeu en viu i en directe i no cal que us expliqui l'alegria, naturalitat i entusiasme que transmet explicant les seves receptes de cuina. D'entre les receptes que va explicar durant l’entrevista, em vaig quedar amb aquesta recepta d'avui, una fantàstica combinació de fruita , formatge i salmó fresc. Així és que contagiat del seu entusiasme, aquest cap de setmana m'ha faltat temps per posar-la en pràctica, .....és deliciosa!!.... i acompanyada d'una copa de vi blanc: ja és sublim! .... no us quedeu sense provar-la .... amb o sense la copa!
-->
Despatxeu
-100-150 gr. de salmó fresc
-2 pomes golden
-2 peres conference
-4 cullerades de sucre morè
-3 cullerades d’aigua
-80 gr. de formatge gorgonzola
-1/2 llimona
-1 base de pasta de full
- sal i pebre
Preparació
1- Escalfeu el forn a 180º. Talleu la base de pasta de full en porcions individuals, o be folreu el motlle d’una tartaleta gran o de varies més petites. Punxeu –les amb l’ajut d’una forquilla i enforneu-ho fins que comencin a daurar-se. Reserveu-ho
2-Peleu i talleu les fruites en daus petits i ruixeu-los amb el suc de llimona. En un paella al foc, barregeu-hi l’aigua, el sucre i aboqueu-hi primer les fruites. Deixeu-les coure un parell de minuts, i després afegiu-hi el formatge fins que obtingueu una mena de crema de formatge amb bocins de fruita. Salpebreu al vostre gust. Reserveu-ho
3- Deu minuts abans de servir, aboqueu la crema de formatge i fruita sobre la base de pasta de full, i incorporeu-hi el salmó fresc tallat en daus una mica més grans que els de la fruita. Deixeu-ho coure al forn uns 3-4 minuts més ... i gaudiu-ho de gust
A veure, Alfons, vas escoltar la recepta per la radio i te'n vas enrecordar de tot?? i a sobre, t'ha quedat fantastica, com sempre...
ResponEliminaUna abraçada
La Mireia sempre ens regala bones receptes, aquesta sembla molt bona i si dius que és així ens l'apuntarem!
ResponEliminaUna abraçada!
Hola Sonia! no és una recepta molt embolicada, pocs els ingredients i les quantitats poden variar una mica, sense que el resultat sigui molt diferent, s'ha de dir que la mestra és molt i molt didàctica i va repetir molts cops tant ingredients com quantitats mentre ho explicava, .. . amb tot en aturar el cotxe el primer que vaig fer va ser agafar un paper i un boli per anotar-ho... que un ja comença a tenir llacunes.
ResponEliminaUna abraçada
Genial, la Mireia sempre sorpren i tu a nosaltres. Jo m'apunto a la copa també.
ResponEliminaHola illetapitita!! així és com jo la vaig fer, (les fulles de rúcula, per a decorar al final, són de la meva collita) i puc assegurar-te que es d'un sabor molt i molt peculiari que a tothom va entusiasmar
ResponEliminaUna abraçada
Txin txin Carme!! a la teva salut!, però t' adverteixo que a mi sempre me'n donen dues ;-))
ResponEliminaUna abracada
La recepta perfecta, si és de la Carbó segur. I per a tu un 10 per estar tan al cas, recordar-te'n i oferir-nos-la.
ResponEliminaBrindo amb tu!
PTNTS
Dolça
Fantàstic Dolça, ja som tres alçant les copes
ResponEliminaPetons!!
Que coca más deliciosa entra por los ojos y la combinación increiible.
ResponEliminaSALUDOSSSS
Jo també la vaig sentir!!!! Les receptes de la Mireia sempre triomfen, oi? La combinació de peres i salmó em va semblar sorprenent i molt bona.
ResponEliminahumm, qué maravillosa receta!!! ahora mismo me la copio :)
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
Hola!! Una recepta molt interessant, no se m'hagues acudit mai aquesta combinació, si es que és una estrella!! A mi m'agradava veure-les al programa de l'Elisenda a city tv!!
ResponEliminaGràcies per la recepta, me l'apunto!!
Un petonet
HOla Alfons!!Ya te imaginaras cual es mi primer pensamiento al ver tu obra...pues ese!!Una coca de sorprendente combinación,impecable y con rúcula de tu cosecha,tremenda.
ResponEliminaFue una señal coger el coche en una hora no habitual,mira si no con lo que nos deleitas.
Un abrazo.
Ma Jose, no tan solo tiene una bonita presentación, sinó que encima huele que alimenta!!
ResponEliminaOndia Gemma,quina casualitat! va ser una entrevista curta però molt amena i sucosa, no? el que no se si és una colaboracio habitual o va ser una entrevista puntual ... tindre que fer un ajust d'horaris per veure si coincideixo un altre cop....
Paula, maravillosa al cuadrado, ya que encima es super facil de hacer
Ja tens raó ja Maria, una estrella sense estrelles, i és que aquest firmament d'estrelles culinaries estrellades, està tan mal repartit....
Hola Silvia, claro que me imagino tu primer pensamiento!!: Quién pudiera probar, ya mismo, un pedacito, o mejor, un buen pedazo... y a poder ser con una copa de vino bien fria... y puestos a imaginar ... con la mejor de las compañias.. ¿no?
Un abrazo
Una recepta mol ben combinada i sorprenent, sa de provar aviat, la rucula li ha de donar un toc amargant a la vagada que fresc.
ResponEliminaPetons
La Mireia es un crack, i tu també, t'ha quedat un plat maquissim.
ResponEliminapetons
Ara
Apa Alfons quina coca més xula! I venint la recepta de la Mireia Carbó segur que és bonissima i senzilla de fer. Sóc fan de la Mireia gràcies a les seves receptes he fet molts plats realment senzills i molt resultons! És una crack!! La teva presentació com sempre, ESPECTACULAR!
ResponEliminaUna abraçada!!!
Quina combinació més explosiva, la Carbó i St. Hilari, quina grandesa de persones!!! Si la recepta és de la Mireia i la veiem cuinada per tu, és senyal que aquesta coca ha de ser un desfici pels sentits. Molts petons.
ResponEliminaOi que sí, que les receptes de la Mireia criden l'atenció ràpidament?. A més, un exercici de memòria, perquè si anaves conduint, no podies prendre notes!!. T'animes a anar a alguna classe de la Mireia?
ResponElimina