2/3/10

COPA DE GELATINA DE SANGRIA DE CAVA AMB CREMA DE XOCOLATA I MANDARINA ENSUCRADA


No, jo tampoc volia quedar-me sense tastar aquestes meravelloses mandarines ensucrades d’en Jordi Roca ....així és que, aprofitant una bona excusa i les últimes mandarines de la temporada, vaig omplir unes copes amb crema de xocolata i les vaig coronar amb els grills de mandarina. A taula, entre els més joves: èxit total!... i pels menys joves, i / o menys abstemis, vaig incorporar-hi una temptadora primera capa de gelatina de sangria de cava . Així és que... escolliu la versió que més us agradi per acompanyar-nos en aquest brindis.... de cullera ..... Salut!!





Ingredients ( Per unes 10 copes)


Per a la sangria de cava
-1 ampolla de cava brut nature
-1/2 taronja
-1/2 poma
- 2 cullerades de sucre
-1 copeta de Cointreau
-6 fulles de gelatina
Per a la crema de xocolata
-130 gr. de cacau 70 %
-200 cec de nata per muntar
-50 cec de llet sencera
-2 rovells d’ou
-40 gr. de sucre moscovado
Per a les mandarines ensucrades
-3 mandarines
-1 fulla de gelatina
-1 clara d’ou
-150 gr. de sucre


Preparació

1- Per a la gelatina de sangria de cava . Poseu a hidratar la gelatina en aigua freda. Peleu la taronja i la poma i talleu-les en petits bocins. En una gerra, aboqueu-hi el sucre, el Cointreau, les fruites tallades i remeneu-ho una mica. Escalfeu dos dits de cava i desfeu-hi la gelatina, aboqueu-ho a la gerra juntament amb la resta de l’ampolla de cava Remeneu lleugerament i ompliu fins la meitat unes copes de cava i poseu-les a la nevera fins que solidifiqui.

2-Per a la crema de xocolata. En un cassó escalfeu a foc suau la llet i la nata líquida. En un altre cassó blanquegeu els ous i el sucre fins que dupliqui el seu volum i aboqueu-ho al cassó amb la nata líquida, sense deixar de remenar i fins que la barreja comenci a espessir.

3 Per a les mandarines ensucrades. Peleu les mandarines i separeu-ne els grills. Poseu la gelatina en remull en aigua freda, quan estigui hidratada, escorreu-la i escalfeu-la dins d’un recipient de plàstic, uns instants al microones perquè es desfaci. Encara en calent, afegiu-la a la clara sense parar de remenar. Banyeu-hi els grills de mandarina, escorreu-los en un paper absorbent i arrebosseu-los amb el sucre. Col·loqueu-los en una safata de reixa unes 2 -3 hores a assecar.


Muntatge

A sobre de la gelatina de cava ja solidificada, poseu-hi un parell de cullerades de la crema de xocolata, coroneu-ho amb uns dos o tres grills de mandarines ensucrades . ... i gaudiu-ho de gust

19 comentaris:

  1. jaja, Alfons, ayer compré mandarinas para cristalizarlas, el resto de la receta me la llevo ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

    ResponElimina
  2. La gelatina de sangria de cava ha de ser bon´ssima! A més, queda molt bonic amb els trossets flotant per dins... me l'apunto!
    Les mandarines també les he fet i són sensacionals, oi?

    ResponElimina
  3. Aquestes mandarines d'en Jordi són un èxit total. Una llaminadura en forma de copa, com sempre sorprenent.

    ResponElimina
  4. Ens treiem el barret davant tanta suculència i elegància, de debó Alfons que ets el nostre heroi! Molts petons.

    ResponElimina
  5. Mis reverencias Sr Alfons!!Sus entradas son un lujo para la vista.Impecable.

    Reciba usted mis felicitaciones!!

    Luego me voy a mi blog y me desanimo,sin desmerecerme,eh?...jejeje

    ResponElimina
  6. Al·lucinant!!! No tinc paraules Alfons!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  7. M'he quedat sense paraules, quines copes mes precioses. No comments.

    petons

    Ara.

    ResponElimina
  8. Mataría ( es un decir) por una de estas ahora mismo a pesar de la hora!!!
    un biquiño

    ResponElimina
  9. Noi aquestes mandarines si que fan pachoca, mol bona la gelatina de sangria de cava.
    Petons

    ResponElimina
  10. Però que elegant!!!

    Ets el rei de l'elegancia! jeje com perque l'imitem!

    Anna

    ResponElimina
  11. Això no sé si serà bo (ho hauria de tastar, je,je...), però té una pinta increïble!

    ResponElimina
  12. Que bona recepta i la sangria de cava ummmmmm.

    ResponElimina
  13. Alfons, quina pinta aquestes copes!!! Exquisides!! I amb els trossets de fruits flotant per dins, preciós!
    Petons!

    ResponElimina
  14. Alfons,
    Et faig la ola!!
    Les mandarines són super superiors, però la sangria de cava culminant!
    Com sempre, un mestre!!
    Una abraçada,

    ResponElimina
  15. Això ja és per a nota!!!!
    Jo també et faig la ola!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  16. Alfons,
    Ja no en tinc cap dubte: Ets el rei de copes!
    Una abraçada

    ResponElimina
  17. Hola Alfons,buenos días!!Gracias por el comentario.Pues tu tienes unos Maccheroni in crosta que un lujazo de plato,ya lo he hecho y en casa siempre lo piden.....podrías animarte y participar para enseñárselos a todos y de paso les das la oportunidad a mucha gente de conocer tu blog,que es magnífico y "muy chic" jeje...venga ¿te animas?.

    Feliz fría semana!!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails