Font: Revista Cuina, nº 102.
Despatxeu ( per uns 10 gotets)
-1 manat de calçots (25 u.)
-1 patata.
-200 cc de nata líquida.
-oli.
-sal fumada.
-1 boci de bacallà (petit) per cap.
-2-3 grans d’all.
- ½ l. de brou vegetal
Per la salsa
-1/2 kg de tomàquets madurs.
-3 nyores.
-150 gr. d’ametlles torrades i pelades.
-5 grans d’all.
- ¼ l d’oli
-sal i vinagre.
Preparació
1- Per la salsa de xató. Escaldeu les nyores, obriu-les i traieu-ne la carn. Escaliveu els tomàquets i 4 dels grans d’all. Peleu-ho i tritureu-ho tot juntament amb la carn de les nyores , el gra d’all cru, un rajolí de vinagre i un pessic de sal, primerament amb l’oli d’oliva i després amb les ametlles torrades. Rectifiqueu-ho de sal i si voleu afegiu-hi un rajolí més d’oli, com si d’una maionesa es tractes, fins aconseguir la textura desitjada. Reserveu-ho
2- En un cassó al foc amb oli, els alls, i si voleu una mica de bitxo, feu que agafi temperatura però sense que arribi a cremar. Fora del foc, afegiu-hi els trossos de bacallà de tal forma que quedin coberts totalment amb l’oli, i deixeu-ho confitar uns 10 minuts. Escorreu-los, retireu la pell del bacallà i reserveu-ho.
3- Per la crema de calçots. En un cassó al foc, sofregiu la patata i els calçots picats molt fins amb un bon raig d’oli d’oliva, afegiu-hi el brou i deixeu-ho fins que sigui cuit. . Afegiu-hi la nata líquida, tritureu-ho, rectifiqueu de sal, i si voleu, coleu-ho per tal que quedi una crema més fina encara.
Muntatge
Ompliu el fons dels gotets amb la crema de calçots, afegiu-hi el bocí de bacallà confitat, amaniu-ho amb una bona cullerada de salsa ... i gaudiu-ho de gust.
2- En un cassó al foc amb oli, els alls, i si voleu una mica de bitxo, feu que agafi temperatura però sense que arribi a cremar. Fora del foc, afegiu-hi els trossos de bacallà de tal forma que quedin coberts totalment amb l’oli, i deixeu-ho confitar uns 10 minuts. Escorreu-los, retireu la pell del bacallà i reserveu-ho.
3- Per la crema de calçots. En un cassó al foc, sofregiu la patata i els calçots picats molt fins amb un bon raig d’oli d’oliva, afegiu-hi el brou i deixeu-ho fins que sigui cuit. . Afegiu-hi la nata líquida, tritureu-ho, rectifiqueu de sal, i si voleu, coleu-ho per tal que quedi una crema més fina encara.
Muntatge
Ompliu el fons dels gotets amb la crema de calçots, afegiu-hi el bocí de bacallà confitat, amaniu-ho amb una bona cullerada de salsa ... i gaudiu-ho de gust.
Alfons...no t'ha sobrat cap gotet? q jo aqui no puc comprar calçots...:(
ResponEliminaUna abraçada,
Com sempre, fantàstic gotet. Combinació perfecte. No trigaré massa en fer-lo que s'acaba la temporada de calçots.
ResponEliminaSalut,
Pepin
Una recepta espectacular, com que han sobrat alguns calçots, la faré molt aviat.
ResponEliminaUna abraçada
Qué pena no tener acceso a los calÇots. Porque la receta es estupenda y me encantan.
ResponEliminaUn abrazo
Jo penso que hauries de muntar un restaurant on tot el que es servis fos amb gots i copes!! tindries l'èxit garantit. Molts petons.
ResponEliminaAlfons, como siempre nos traes una deliciosa receta, queda algún vasito para mi??? :P
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
Aquí tu fan te dedica un gran aplauso...siempre chic,siempre con tus impecables presentaciones.
ResponEliminaUn abrazo Maestro ;))
Alfons, aquí no tenim calçots!!! No em podries enviar aquests gotets per correu urgent?? Buff, quina bona pinta que fan!! I a més, deliciosos segur!
ResponEliminaPetons!
Al final vindré a casa teva de tastadora oficial. Els he menjat arrebossats, però en crema no se m'havia acudit. Gràcies, ets un crak, espero que a casa valorin el que tenen ...... ji, ji, ji . Petonets
ResponEliminaExquisida.... ha de ser semblant a la crema de porros, però encara millor! I amb el toc del bacallà i la salsa, impressionant!
ResponElimina¡¡Que maravilla!! La presentación espectacular como todos tus platos, me encanta. Es un placer para la vista ver tus recetas.
ResponEliminaEnhorabuena por tu buen hacer.
Besos
Impressionant! ja m'imagino la fusió dels sabors...
ResponEliminaI una altre manera de menjar calçots.
Muas!
Todo un señor aperitivo. De esos que no te dejan indiferente. Vamos que lo pones en la mesa y quedas como una señora.
ResponEliminaBesos.
Alfons, ara mateix m'en beuria un, i aixó que és ven entrada la nit!! Noi, tenen una pinta es-pec-ta-cu-lar!!!
ResponEliminaSi montes el restaurant que et proposa La Cuina Vermella, apunta'm una reserva pel menú degustació!! ;-P Petonets
M'agrada molt la recepta, el gust de calçot no deu dominar massa, veritat? Es que aquest cap de setmana tinc una calçotada i me'n puc reservar uns quants.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
A mi no m'agraden els calçots! (perdó, perdó, no he dit res!!!!)
ResponEliminaAquesta manera diferent de fer una calçotada em sembla molt interessant! No sé pas d'on treus aquestes idees tan originals!
Una abraçada
Un idea de lo más acertada con la ventaja de que no te manchas jejej.
ResponEliminaBesos
Tu fas la crema com la meva sogra, posant un sobre de crema catalana!
ResponEliminaCom sempre, els teus plats tot i ser clàssics, tenen una aparença ben moderna.
Una abraçada
Ñammmmmmmmmmmm me pasas un vasito????? Besicos desde Zaragoza
ResponEliminahttp://anicaensucocina.blogspot.com/