No teniu la sensació que quan un dia de festa, com avui aquí a Cataluya, si cau per un atzar del calendari, en un dissabte, com avui, o pitjor encara, en diumenge, sembla ja d'entrada menys festiu? Doncs així, amb aquesta sensació m'he aixecat avui, 11 de setembre .. sort que encara es podem treure un as amagat de la màniga, entrar a la cuina i afegir al dia aquest toc festiu que hagués tingut d’entrada, d'haver caigut en un dilluns, divendres o millor encara en un dimarts, o dijous ... i amb perspectiva de pont...
Despatxeu ( per uns 6 gotets)
-200cc. de nata líquida
-50 g. de formatge gorgonzola
-2 rovells d'ou
-2 Peres
-Sucre glaç
-Mantega salada
-2 Peres
-Sucre glaç
-Mantega salada
Preparació
1.-Desfeu el formatge gorgonzola amb la meitat de la nata líquida. No importa si no queda completament dissolt o si queda algun grumoll. Incorporeu-hi els rovells tot batent lleugerament.
2 .- Repartiu la barreja en els gotets -que caldrà que siguin apropiats per poder anar al forn-, i enforneu-ho uns 45 minuts a uns 110 º. Deixeu-ho refredar.
3 .- Amb un a mandolina, lamineu la meitat d’una de les peres tallada verticalment. Repartiu-ho sobre d'un paper sulfuritzat, assaoneu-ho amb sucre glaç i introduir-ho al forn, a la mateixa temperatura -110 º- , per espai d'uns 60 minuts aproximadament. Deixeu-ho refredar i reserveu-ho
4 .- Peleu l'altra meitat de la pera i tritureu-la amb la resta de la nata líquida. Reserveu-ho a la nevera fins que la barreja sigui ben freda
5 - Peleu i talleu en petits cubs la pera restant. Salteu-la uns instants en una paella amb una mica de mantega salada. Reserveu-ho
6 .- Amb l'ajuda d'unes varetes, munteu lleugerament la nata liquida amb la pera triturada. Reserveu-ho
Muntatge
Munteu una segona capa amb els daus de pera saltats/passats per la paella, incorporeu-hi la nata semi-muntada de pera, decoreu-ho amb una làmina de pera i .... gaudiu-ho de gust.
Doncs potser ara que ho dius si, sembla menys festiu... tot i que tu fas magia i realment el fas molt i molt festiu preparant un gran àpat!
ResponEliminaAquest gotets son una delicia!!
Petonets
Ara si que sembla festa amb aquest gotets.
ResponEliminaTens el dó de convertir qualsevol dia en festiu.
Petons.
oh Alfons, quina manera d'alegrar-nos la diada poc festiva! aquesta combinació és un encert segur, i en un dels teus gotets, sona fabulós!
ResponEliminaostres, portava dies sense voltar pel teu blog i em trobo tres receptes que no havia vist! quina salivera!! molt bona aquesta...A mi m'agraden molt les peres, en menjaria a tota hora i de tot tipus, i amb gorgonzola tot una delicia!
ResponEliminaBona diada!
Anna de Llepadits
Alfons,fantastic and yummy looking as usual!
ResponEliminaCiao!
Alfons, la pera también la horneamos a 110º???, me encantan tus verrines, vamos, creo que a estas alturas ya lo sabes, verdad??? ;)
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
Ja tens raó ja, jo avui em sento estafada en ser dissabte i 11 de setembre :(
ResponEliminaSort que ho has arreglat amb aquestes delícies de gotets!
Alfons, los vasitos los pones al baño María o normales en el horno?. y las láminas de pera para hacerlas crujientes, me imagino que si las pones 60 minutos, el horno será a unos 100º no?. Me ha encantado esos vasitos y la mezcla de gorgonzola y pera (Muy de italia). te doy un 11...... Saludos.
ResponEliminaUna festa en dia festiu...No és el millor...i s'ha notat, no erem la massa de persones que normalment ens trovem per la diada de Catalunya...Potser també hi ha altres motius...Aquests gotets tenen un aspecte fantàstic!, com tots els teus gotets!Una abraçada.
ResponEliminaLa mezcla del gorgonzola con pera es exquisita y la presentación inmejorable.
ResponEliminaUn beso
M'entusiasma la pera amb el gorgonzola i amb un dels teus gotets ha de ser requetebó...
ResponEliminaUna abraçada,
La pera i el grogonzola són una parella fenomenal! I servits així tan ben presentat fa que la diada es converteixi en festa major!
ResponEliminaBona diada!
Hola Paula y Anna!!
ResponEliminaLos vasitos los puse directamente al horno y las laminas de pera de decoración tambien se desecaron en el horno a la misma temperatura. Si ahora los repitiera, empezaria por laminar la pera y ponerla en el horno a los 110 º, y mientras prepararia los vasitos con la mezcla de huevos y queso, y completaria la coccion con ambos dentro del horno a la vez...a ver si alguien se anima y me cuenta si asi tambien funciona,.. te ahorras tiempo y horno ....
Un abrazo
No dejas de sorprenderme Alfons, este vasito lo encuentro particularmente asombroso.
ResponEliminaUn beso
I tant Alfons, reivindiquem la festa caigui en festiu o no! Tu si que en saps, amb aquests gotes plens de delicades menges!!
ResponEliminaquin bon gust que tens, tant en la recepta com en la presentació
ResponEliminagenial :)
salutacions
Alfons, me asombra ver que una vez más publicas una receta extraordinaria. Qué finura de sabores, texturas, y presentación. Gracias por darnos este placer.
ResponEliminaWoooow la pera con Gongozola,la he combinado infinidad de veces en ensalas,deliciosa combinación...esos vasitos son un pecado...y tienes razón,vaya con el sábado festivo....que pasé hasta hambre,aunque no te lo creas...menudo chasco con la verdulería cerrada,bueno todo...hasta el Opencor....te aseguro que no exagero!! JEJE
ResponEliminaUn abrazo y muy buena semana
Lo que mas me gusta a mi son los postres individuales y desde luego los tuyos son inmejorables.
ResponEliminaSaludos
Me encantan tus presentaciones en vasitos, son espectaculares, además la mezcla del gorgonzola y pera debe ser alucinante.
ResponEliminaMe llevo esta maravilla, mil gracias.
Besos!
la pera i el formatge blau fan una parella ideal, i en aquest format sens dubte milloren.
ResponEliminaNomés de veure els gotets ja es veu que hi ha festa grossa!! Visca Catalunya!!
ResponEliminaUauuu me han encantado!!! la gorgonzola con la pera es ideal, tomo nota de tu receta para sorprender a mis invitados ;)
ResponElimina