Avui tirem d'arxiu .... d'imatges rescatades de l'àlbum ...i de receptes preparades ja fa algun temps amb els apunts recollits d'algun llibre, revista, programa de televisió o potser del mateix internet, no puc recordar-ho, que fins avui no han estat escrites,... doncs aleshores la idea d'un bloc no era ni de bon tros imaginable .... Tot i que la foto no està per a moltes exhibicions, la idea és molt original, i serà tota una sorpresa pels vostres convidats a taula ...que fins i tot abans del primer mos, no podran evitar deixar anar alguna exclamació i dedicar-vos les seves felicitacions més explosives.. .
Aprofito la proposta de l'Eva, del Fogon de Eva, sobre el tema de les gelatines, per poder participar en el HEMC d'aquest mes
Aprofito la proposta de l'Eva, del Fogon de Eva, sobre el tema de les gelatines, per poder participar en el HEMC d'aquest mes
Despatxeu
-600 g de pèsols congelats
- Brou vegetal
-75 g de llardons
-200 cc de nata líquida
- 1 tall de bacon (una mica gruixut)
- oli , sal i pebre
Preparació
1 .- Escalfeu la nata líquida i deixeu-hi infusionant els llardons una bona estona. Filtreu-ho i poseu-ho a la nevera fins que sigui novament ben freda.
2.-En un bol feu bullir els pèsols coberts per dos o tres dits del brou vegetal.
3.-En una paella salteu el bacon –trossejat- amb unes gotetes d'oli. Incorporeu-hi uns 150-200 g. de pèsols del bol anterior ben escorreguts. Salteu-ho conjuntament uns moments i reserveu-ho. Un cop fred repartiu-ho pel fons de les copes
4.-Retireu uns 150-200 cc del brou de coure els pèsols i dissolgueu-hi la gelatina prèviament hidratada en aigua freda. Rectifiqueu-ho si cal de sal i pebre i repartiu-ho per les copes tot cobrint els pèsols amb bacon. Deixeu-ho solidificar
5.-Tritureu la resta dels pèsols amb un bon raig d'oli i amb la quantitat de brou que desitgeu per tal d’aconseguir la textura desitjada al puré. Rectifiqueu-ho de sal i pebre si cal. Feu sobre de la gelatina de pèsols amb bacon, una segona capa amb el puré. Reserveu-ho en fred
6 .- Abans de servir, munteu la nata infusionada amb els llardons i incorporeu-la a la copa tot fent el cim del cappuccino ... i gaudiu-ho de gust.
Impecable.
ResponEliminaEspectacular. Totes tres capes em semblen molt originals. Però la nata infusionada amb els llardons és la que m'ha sorprès més. Això s'ha de provar!!!!!
ResponEliminaQue hermosa te ha quedado!!....es que tus entradas son riquisimas y preciosas....uno de estos dias me animo a hacer una y te cuento....son super tentadoras!!.....te deje unas sugerencias en respuesta a tu comentario en mi blog respecto del ruibarbo....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaEs q es increible les coses tant maques q fas amb cuatre ingredients...impresionant!
ResponEliminaUna abraçada,
Pero qué original y apetitoso Dios mioooooo!!!!. es que no puede ser más bonito, Felicidades por tus ideas. un saludo
ResponEliminaWow! Alfons...
ResponEliminaBeautiful...
Uau, Alfons! Quina copa més maca, original i gustosa! Prenc nota! :) Bocabadats quedaran els convidats com hem quedat nosaltres! ;) És una mooonada!
ResponEliminaPetonets,
Marina
alfons, es nota que la foto és antiga per la mida del 'gotet' jejeje però tens raó que la recepta promet fer-te quedar rebé amb els convidats, m'apunto la idea!
ResponEliminaÉs impressionant! Una passada!
ResponEliminaPer un sopar o dinar d'aquells de "quedar bé" és una idea boníssima!
I la foto està molt i molt bé! Felicitats! ^^
Una abraçada!
Estic segura que els convidats han de quedar bocabadats amb aquestes copes, com estic jo ara i sense tastar-les.
ResponEliminaPetons.
Això sí que és ser original!
ResponEliminaTot el que porta pèsols, m'agrada!
Un OOOOOOhhh ben gros se m'ha escapat veient aquesta meravella!
ResponEliminaIncreible! Me gusta la mezcla de ingredientes y la presentación impecable.
ResponEliminaBesos
¡¡Eres el meu ídol!! la copa és per a quedar-se bocabadat.
ResponEliminaplas plas plas, desde aquí se oyen los aplausos de los invitados a al ver aparecer ese cappuccino salado! me ha encantado de principio a fin! un abrazo
ResponEliminaAlfons,
ResponEliminaCom sempre, impressionant!
Una abraçada
Jo seria incapaç de ficar-hi la cullera!!! És una obra d'art!!
ResponEliminaLo tuyo es arte en la cocina.Admiro la capacidad que tienes de hacer en una copa o un vaso,pequeñas obras,fucionando ingredientes de siempre y lograr con ellos,una cocina tan innovadora y chic.
ResponEliminaTe felicito Alfons,es que me encanta.
Cariños
Como siempre una super receta de entrante. Debe ser muy rica y es una novedad la receta.
ResponEliminaUn beso.
Alfons,
ResponEliminaIMPRESIONANT!! la infusió de nata amb els llardons és bestial!
Una aberaçada,
Hola Alfonso
ResponEliminame parece una estupenda combinación en todos los sentidos y me encanta la presentación en la copa.
Muchísimas gracias por la aportación.
Saludos
Hola Alfons,
ResponEliminaTu no em veus però m'he quedat amb la boca oberta. M'ENCANTA !!!!! i la presentació dins una copa ho trob molt original .
Fantàstica aquesta proposta.
Una abraçada
Hola Alfons,
ResponEliminaAcabo d'aterrissar al teu blog a través d'un comentari que vas deixar al blog d'en Manel. M'ha encantat aquesta recepta tan original i algunes més que he tafanejat de més antigues. M'ha encantat aquest blog i aquestes receptes tan originals i professionals. Et seguiré llegint! Si no et fa res, poso in enllaç del teu blog al meu.
Salutacions!
Anna (de la Taula d'en Bernat)
Hola Alfonso, la receta de hoy es digna de un buen anfitrión como debes ser tú, me ha gustado mucho sobretodo por lo original y la exquisita presentación.
ResponEliminaEn cuanto a la foto...tienes otras mejores pero esta no está tan mal como dices.
Un beso desde Sevilla
otra propuesta maravillosa Alfons, yo sigo sin saber dónde conseguir chicharrones en Zaragoza, pero no desisto y sigo mirando ;)
ResponEliminaSalu2,, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
anda, qué cosa más rara se ha escrito. Te decía que nos ofreces otra receta maravillosa, pero que tengo problemas para encontrar chicharrones en Zaragoza y los sigo buscando :P
ResponEliminaA ver si ahhora se publica bien el comentario
Salu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net