Abans que desapareguin de les parades dels mercats, i de que l'estiu s'acomiadi definitivament de nosaltres fins l'any que ve, voldria proposar-vos aquesta recepta per tal què pugueu aprofitar encara les últimes figues de la temporada. Jo l'he trobat fantàstica, doncs en combinar figues amb ametlles, vaig sentir al primer mos el record de totes les aromes de l'estiu a la Mediterrània .... no sé si serà per a aquesta temporada, però puc assegurar-vos que després d'aquest pastís, les figues repetiran cartell a l'hora de les postres.... però això ja són figues de un altre paner...
Font: La Cuisine de Soso
Despatxeu
-1 base de pasta brisa
-8-10 Figues
-Farina d’ametlles
-200 ml de nata líquida per cuinar
-1 ou
Elaboració
2.-Talleu les figues a quarts i arrebosseu-les amb la farina d’ametlla.
3.- En un bol, barrejeu la nata líquida amb l’ou i un parell de cullerades de farina d’ametlles
4.-Disposseu les figues en el motlle i aboqueu-hi la barrega del bol.
5.-Enforneu-ho uns 30 minuts a 180 º, o fins que veieu que sigui cuit. Potser caldrà que recobriu les bores amb paper d’alumini per tal de que no es recremin. Dexeu-ho refredar desenmotlleu-ho....i gaudiu-ho de gust.
-1 base de pasta brisa
-8-10 Figues
-Farina d’ametlles
-200 ml de nata líquida per cuinar
-1 ou
Elaboració
1.- Folrreu el motlle amb la base de pasta brisa i seguiu les intruccions del fabricant per tal de fer-hi una primera cocció en blanc.
2.-Talleu les figues a quarts i arrebosseu-les amb la farina d’ametlla.
3.- En un bol, barrejeu la nata líquida amb l’ou i un parell de cullerades de farina d’ametlles
4.-Disposseu les figues en el motlle i aboqueu-hi la barrega del bol.
5.-Enforneu-ho uns 30 minuts a 180 º, o fins que veieu que sigui cuit. Potser caldrà que recobriu les bores amb paper d’alumini per tal de que no es recremin. Dexeu-ho refredar desenmotlleu-ho....i gaudiu-ho de gust.
Ai les figues, són el millor preludi de la tardor! un fruita fantàstica que combinada amb ametlla ha de ser una perdició. :)
ResponEliminaQuina combinació més deliciosa d´ingredients, ara que hi ha tantes figues no podem deixar passar aquesta recepta...petonets
ResponEliminaM'encanten les figues de qualsevol manera i aquest pastís té una pinta deliciosa, em guardo la recepta per provar-la, gràcies.
ResponEliminaPetonets
Esta tarta les encantará a mis padres,son unos devotos de los hijos...jejejje,tendrías que verles lo que disfrutan.
ResponEliminaTe quedó sensacional....has visto que tengo fuerza de voluntad,eh?...jejeje
Un abrazo amigo
Me parece todo una delicia. Combinar ambos ingredientes ha sido un gran acierto.
ResponEliminaBesos.
Quina bona pinta!! i ara que tenc figues, hauré de provar de fer-lo.
ResponEliminaSalutacions!
Les figues són una de les fruites més precioses, oi? Dolces i amb aquest color tan vermell, a les postres donen molt de joc.
ResponEliminaPrecisament, ahir vaig fer una tatin de figues molt bona, val la pena aprofitar la curta durada que tenen, oi?
A tu t'ha quedat un pastís sensacional, amb una aroma de tardor molt bo!
Ya la tengo en pendientes urgentes, me parece sensacional.
ResponEliminaUn beso
me encanta, me encanta, esto si que es una verdadera tentación ;)
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
Qué buena receta. tengo todavía algunos higos en la higuera y creo que los cojo y la hago. te ha quedado estupenda. además parece fácil y la combinación con la almendra casa de maravilla. como dices, sabor del mediterráneo intenso. ....... besos.
ResponEliminaQue receta mas buena !!!! una combinacion perfecta; tan buena que me dan ganas de cortar la pantalla del portatil para probar un trocito....
ResponEliminaBesos
Ostres les figues em farien mal!! Podria menjar-les a tot hora! I aquesta tarta te una pinta!
ResponEliminaPer cert, una pregunta: On has trobat aquest motlle? vaig boja per trobar-lo i no hi ha manera!
Me encanta la combinación.
ResponEliminaEste tipo de tarta la he probado este año, y ya se ha convertido en un clásico.
Un beso
Quina bona pinta te aquest pastís de figues, deu ser tot dolçor, el tinc que tastar. M' agrada la combinació amb atmelles.
ResponEliminaPetons.
que bo! abans que s'acabin les figues de casa hauré de preparar aquest pastís.
ResponEliminaPetons!
Una maravilla de tarta que, con tu permiso, ya tengo copiada!!!!
ResponEliminabesicos
Wow! Que fantastico!
ResponEliminaUn postre fabulos con esos higos y almendras, me guardo la receta. Felicidades, un beso.
ResponEliminaQue bo!!!! em sembla molt original amb les figues!
ResponEliminaQuina delícia! Els pastissos de figues m'encanten! Encara no n'he fet perquè no m'agrada comprar les figues, m'estimo més que siguin de figueres "conegudes", i la de la meva veïna és més aviat tardana (i fa unes figues delicioses!)
ResponEliminaTan aviat com me'n porti, ja sé què faré, sens dubte!
Segur que a l'Albert el "fliparà" aquest pastís!, a la resta ens agradarà molt!, me la copio!Una abraçada.
ResponEliminaLes figues donen molt de joc amb els dolços i a més el seu color fan que les presentacions siguin molt lluides, com la que tu ens has fet!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Me parece fascinante. En época de higos hay que aprovechar, lástima que aqui sean tan caros.
ResponEliminaUna estupenda receta.
Besos
Que receta tan simple y delciiosa, yo como otras compañeras ¡que caros¡¡¡ y en el campo no quedan.
ResponEliminaTe ha quedado de vicio.
besosssss
Esta tartaleta dulce estará muy buena me gustan los higos tanto con dulce como con salado.
ResponEliminaSaludos
Cada any a finals d'agost vaig a buscar figues en una figuera abandonada però aquest any s'ha cremat i ens n'hem quedat sense. Les hauré de comprar per fer aquest pastís, com sempre t'ha quedat fantàstic!!!
ResponEliminaAquí estoy leyendo todas las recetas que me he perdido durante mis vacaciones! la tarta de higos y almendras me parece una delicia, la mousse de mascarpone es fantástica y me vuelve a sorprender la utilización que le das a la polenta en el pastel que preparaste con pistachos y naranja, que original!!! Un abrazo
ResponEliminaAdoro los higos y esta receta me parece riquísima, cariños
ResponEliminahola Maria!! ... no, la teva pregunta no m'ha passat per alt, només volia assegurar-me que va ser a "Cooking" on la vaig comprar, La botiga està a Provença 249. i el motlle que busques sembla que té molt d'èxit, aquest divendres tenien esgotades temporalment les existències, però sembla que en tornaran a tenir aviat. anims!
ResponElimina