I despres de la blanca ... la santa ... i si la primera va ser tan fantàstica, perquè no intentar repetir-ho? .. així és que a l'igual que llavors, us deixo ara també aquest post pre programat, esperant que allò de les segones parts que mai són bones, sigui més l'excepció que no pas la regla .. fins aviat!!
Font: Revista Cuina_Cuiner/a . Pep Nogué
Despatxeu
- 500 g de macarrons integrals (o normals, o d’espelta...) bullits.
- 1 enciam llarg
- 1 pebrot escalivat
- 200 ml de nata liquida
- Sal
- Anet fresc
- Porradell picat
Per a la brandada de bacallà
- 200 g de bacallà dessalat
- 200 ml d’oli d’oliva
-1 all
Preparació
1.-Poseu una olla al foc amb aigua i escaldeu-hi les fulles d’enciam. Passeu-les ràpidament per aigua freda i poseu-les al damunt de paper absorbent. Amb les fulles d’enciam, folreu el motlle procurant deixar algunes fulles penjant per les seves vores per tal d’acabar l'embolcall un cop sigui farcit
2.- La brandada de bacallà, la farem de forma similar a altres cops - En un cassó amb l’oli calent – a uns 55 ºC- amb l’all,- i si es vol, una mica de bitxo-, poseu-hi a confitar el bacallà amb pell durant uns minuts. Retireu la pell del bacallà, l’all -i el bitxo- i tritureu-ho, amb el mateix oli de confitar, com si d’una maionesa es tractes, afegint-hi un rajolí de la nata liquida al final .Reserveu-ho
3.-Tritureu el pebrot escalivat amb la resta de la nata liquida. Poseu-ho a coure uns 2 min. Poseu-ho a punt de sal . Reserveu-ho
4.- Barregeu unes puntes d’anet amb un rajolí d’oli.
5.-Aboqueu al motlle amb les fulles d’enciam, una primera capa de brandada de bacallà, i a sobre una de macarrons. Aneu alternant capes fins que el motlle sigui ple. Acabeu-ho d’embolcallar amb l’enciam i reserveu-ho a la nevera.
Muntatge
Serviu el plat amb un tall de la corona de macarrons amb brandada . Al costat, poseu-hi un cordó de salsa de pebrots, un cordo d’oli d’anet ...i gaudiu-ho de gust
- 500 g de macarrons integrals (o normals, o d’espelta...) bullits.
- 1 enciam llarg
- 1 pebrot escalivat
- 200 ml de nata liquida
- Sal
- Anet fresc
- Porradell picat
Per a la brandada de bacallà
- 200 g de bacallà dessalat
- 200 ml d’oli d’oliva
-1 all
Preparació
1.-Poseu una olla al foc amb aigua i escaldeu-hi les fulles d’enciam. Passeu-les ràpidament per aigua freda i poseu-les al damunt de paper absorbent. Amb les fulles d’enciam, folreu el motlle procurant deixar algunes fulles penjant per les seves vores per tal d’acabar l'embolcall un cop sigui farcit
2.- La brandada de bacallà, la farem de forma similar a altres cops - En un cassó amb l’oli calent – a uns 55 ºC- amb l’all,- i si es vol, una mica de bitxo-, poseu-hi a confitar el bacallà amb pell durant uns minuts. Retireu la pell del bacallà, l’all -i el bitxo- i tritureu-ho, amb el mateix oli de confitar, com si d’una maionesa es tractes, afegint-hi un rajolí de la nata liquida al final .Reserveu-ho
3.-Tritureu el pebrot escalivat amb la resta de la nata liquida. Poseu-ho a coure uns 2 min. Poseu-ho a punt de sal . Reserveu-ho
4.- Barregeu unes puntes d’anet amb un rajolí d’oli.
5.-Aboqueu al motlle amb les fulles d’enciam, una primera capa de brandada de bacallà, i a sobre una de macarrons. Aneu alternant capes fins que el motlle sigui ple. Acabeu-ho d’embolcallar amb l’enciam i reserveu-ho a la nevera.
Muntatge
Serviu el plat amb un tall de la corona de macarrons amb brandada . Al costat, poseu-hi un cordó de salsa de pebrots, un cordo d’oli d’anet ...i gaudiu-ho de gust
Quina manera més elegant de presentar els macarrons!!!
ResponEliminaEs q sempre aconsegueixes q em quedi amb cara d'idiota veient les teves receptes...increible aquesta integració dels macarrons amb la brandada i l'enciam...
ResponEliminaPetons,
Que estrany venir al teu bloc i no trobar un gotet...jajajaj
ResponEliminaPero aquesta rosca es mooolt original...
bones vacances
La companyia perfecta per uns marcarrons, com sempre sorprenent.
ResponEliminaPetonets
La brandada m'agrada molt, em sembla molt original servir-la en corona i amb els macarrons. Un plat ben complert!
ResponEliminaexcelente combinación de ingredientes con una presentación la mar de vistosa ;)
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletilandia.blogspot.com
Quina passada de corona, la trobo molt original!!
ResponEliminaPetonets i bones vacances!
Sandra
La receta perfecta!
ResponEliminaUn plato muy elegante.
Saludos!
kina passada.....
ResponEliminabona pasqua!
Que bueno eres,una receta magistral amigo.Bravooo!!
ResponEliminaFelíz fin de semana santa
Un abrazo
Espero que estiguis gaudint de les merescudes vacances!!!
ResponEliminaLa recepta genial!!! M'emporto la recepta....
Una recepta per queda bé. Em sembla molt original.
ResponEliminaEt desitjo una bona Setmana Santa.
Petons.
Quina meravella. M'ha encantat!!!
ResponEliminaEsther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
Que plato más original, me ha encantado, tendré que apuntarla para probar, aunque tan linda no sé..
ResponEliminaBesitos
Quin pastís més original, sa i paetitós!
ResponEliminaM'encaaaaaaanta!!!
Fins aviat!
La Taula d'en Bernat
Qué bien formada te ha quedado la rosca. la encuentro muy original y la mezcal seguro que está muy rica. Me encanta la brandada!!!. Un plato muy original!!!. besos y buena Pascua.
ResponEliminaem sembla que unsquants hem preprogramat alguna recepta!!!
ResponEliminaGaudeix de les segones parts, i trenca amb la dita que diu "sgundas partes nunca son buenas".
PTNTS i bona MONA
dOLÇA
Que delicia!!.....sabores mediterraneos.....simple y sabrosa!!.....ademas con una presentacion maravillosa!!.....Felices Pascuas......Abrazotes, Marcela.....voy a hacer un concurso.....ojala puedas participar......pasa a verme!....
ResponEliminamolt be aquesta corona,original 100%
ResponEliminamiquel
Que presencia tienen estos macarrones, un plato así de bien puesto está hasta mas bueno y todo.
ResponEliminaSaludos
Mare meva quina recepta mes guai!!!la brandada m´agrada molt però posada amb macarrons i en forma de corona, és una passada!!!petons
ResponEliminaUna forma muy original de presentarlo. Buen día
ResponEliminaWOE espectacular esta corona de macarrones y brandada de bacalao, el corte es visualmente increíble y el gusto debe ser riquísimo! tengo que hacer esta receta, me encanta ! un abrazo
ResponElimina