Després de la "Sopa de xató.....", i per no canviar de font d'inspiració, avui us proposo una nova recepta de la Carme Ruscalleda .... un gotet transformat en flamera, amb una delicada presentació , i un intens sabor a faves .....
i amb la que voldria participar en la recepta del 15 -d'abril-, una feliç idea proposada per "Els Fogons de la Bordeta", i " xocolata desfeta", que aquest 15 va precisament d'això,.... de faves.... si, ja se que falten encara algunes hores pel 15, però per demà m'imagino un dia molt espès,... i he recordat allò de: no deixis per demà tot el que . ... bé, ja em perdonareu ...
Despatxeu (per a 10 gotets)
- 50 gr. de pernil ibèric
Per a les faves
- 400 g de faves pelades molt tendres
- 60 g de ceba tendra
- 20 g d’all tendre
- 20 g de greix de porc ( jo de confit d’ànec)
- 20 g d’oli oliva verge
-20 g de xerès sec
- 20 g de xerès dolç
Per al flam
- 200 de puré de faves cuites
- 4 ous petits
- 300 g de llet
Per a l’aire
- 20 fulles de julivert i 15 de menta (escaldades)
- 250 d’aigua
- 6g de lecitina de soja
Preparació
1.-Per a les faves: En un cassó amb un litre d’aigua i una culleradeta de sal, feu arrencar el bull i escaldeu les faves 15 s. Escorreu-les, refresqueu-les en aigua freda i gel i peleu-les. Reserveu 12 (jo 6)pells de fava
- 50 gr. de pernil ibèric
Per a les faves
- 400 g de faves pelades molt tendres
- 60 g de ceba tendra
- 20 g d’all tendre
- 20 g de greix de porc ( jo de confit d’ànec)
- 20 g d’oli oliva verge
-20 g de xerès sec
- 20 g de xerès dolç
Per al flam
- 200 de puré de faves cuites
- 4 ous petits
- 300 g de llet
Per a l’aire
- 20 fulles de julivert i 15 de menta (escaldades)
- 250 d’aigua
- 6g de lecitina de soja
Preparació
1.-Per a les faves: En un cassó amb un litre d’aigua i una culleradeta de sal, feu arrencar el bull i escaldeu les faves 15 s. Escorreu-les, refresqueu-les en aigua freda i gel i peleu-les. Reserveu 12 (jo 6)pells de fava
2.- En un cassó amb l’oli i el greix sofregiu-hi la ceba i l’all tendre . No cal que quedi gaire ros.
3.-Afegiu-hi les faves pelades, les peles reservades, i els xerès. Salpebreu-ho i deixeu-ho coure 3 min. (jo uns 10)
4.- Per al flam: Tritureu-ho molt fi, amb l’ou , la llet i un punt de sal i de pebre. Coleu-ho i aboqueu-ho a unes copes/gotets que admetin cocció al forn al bany maria . Tapeu-les amb paper film
5.- Feu-ho coure al bany maria al forn uns 8 min a 160º C ( o fins que vegeu que l’escuradents surt net).
6.- Per l’aire: Tritureu les fulles de menta y de julivert amb l’aigua. Coleu-ho i mescleu-ho amb la lecitina de soja. Torneu-ho a triturar per incorporar aire a la mescla .
7.- Talleu el pernil a tires i reserveu-ho
Muntatge
Serviu els flams tebis coberts amb una culleradeta d’aire de menta a un costat, a l’altre un pilonet de tires de pernil .... ...i gaudiu-ho de gust
Muntatge
Serviu els flams tebis coberts amb una culleradeta d’aire de menta a un costat, a l’altre un pilonet de tires de pernil .... ...i gaudiu-ho de gust
Aquest tipus de gotets em semblem una cucada i a sobre amb faves! No s'ha m'hauria passat mai pel cap.
ResponEliminaExcel.lent.
Petonets,
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
Alfons una maravilla la propuesta y asi en version flan y en gotet un deu.Sublime
ResponEliminauna abraçada
miquel
Quina versió més original, faig moltes cremes en gotets per aperitius, però aquesta no la tenía. Gràcies.
ResponEliminaQuina suavitat Alfons... aquesta manera de menjar les faves segur que enamora fins als que no els agraden!...Una abraçada.
ResponEliminaTodo un lujo de plato y de presentación, mis felicitaciones. Un besazo.
ResponEliminaQuin luxe de gotet, com sempre de 10!!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar a la recepta del 15, ens fa molt il·lusió!
Petons
Sandra
Ha d'estar boníssim i sobretot diferent en quan a textura. Original preparar l'aire de menta, amb lecitina de soja?! Això ho he de provar de fer a casa! M'apunto la recepta!
ResponEliminaSalutacions
Aquests gotets em semblen molt originals com tots els que fas, però el meu dubte es les pells de les faves que has posat, de qué serveixen?
ResponEliminaPetons.
Wow! brillante plato.Maravilla la receta!
ResponEliminaQuina delícia de got, com sempre amb la creativitat al màxim!
ResponEliminaEres mi ídolo, si esta crema está tan buena como la de calabaza tendré que ir y darte dos besos pues el otro día preparé la crema y alucinamos con lo buena que estaba.
ResponEliminaYa me veo preparándola.
Saludos
Este vasito me parece perfecto para el concurso. creo que es un firme candidato a ganar. la combinación tradicional de habas con jamón, hecha de una forma actualizada, donde juegan las texturas sin perder el sabor del producto. Me ha encantado!. Besos
ResponEliminaLa combinacion de textura, sabores y aroma lo hacen ganador!!.....pero me encantaron esos vasos!!.....sabes cuantos juegos de vasos nuevos tengo desde que te visito???....ni idea!!.....o mi marido o yo estamos comprando despues de visitarte.....jajaja...tengo que encontrar estos vasos.......Abrazotes, Marcela
ResponEliminaQuants ingredients en un gotet...es genial! estaran encantats amb la teva aportació...
ResponEliminaUna abraçada,
Quina bona idea aquesta presentació com a flam!! Han de resultar gustoses i lleugeres. M'apunto la recepta!!
ResponEliminaUna abraçada!
Estava segura que pariciparies amb uns gotets :)
ResponEliminaUna adaptació fantàstica de les clàssques faves a la catalana aromatitzades amb menta... Com sempre, sensacional!
Toma recepta del 15!! M'he quedat bocabadada. És fantàstica. Enhorabona i gràcies per participar. Quin art, per favor!
ResponEliminaPetonets!!
no deixes mai de sorprendre'm. Una adaptació fantàstica i de ben segur deliciosa!!!!
ResponEliminaM'has fet riure molt perquè m'has deixat un comentari al blog en castellà jejeje..... A mi també em passa que a vegades com uns els contesto amb català i altres amb castellà em despisto jejeje..... al llgir-te m'has descol·locat jejeje.......
Bona Setmana Santa!!!!!
La presentació genial ... però el gust que ha de tenir ha de ser una meravella. Enhorabona
ResponEliminaWOW, me dejas alucinada con este flan!!! un juego de texturas ideal, y el gusto debe exquisito! Que tengas un buen fin de semana!
ResponEliminaUna versión que me encantaría probar, bueno, me gusta todo lo que sale de tu cocina :)
ResponEliminaBesos.
que rico quien pudiera probarlo jeje.besos
ResponEliminaOtra de tus tentaciones saladas irresistibles. Una presentación genial, como siempre.
ResponEliminaBesos.
No pares amb aquest gotets tan suculents!!
ResponEliminaMolt i molt bo.
Alfons, aquests gots per anar al forn, són especials o que han de posar, doncs he preguntat a la botiga i em diuen que solament aguanten el gratinat, em pots dir que ha de dir a l'ediqueta?
gràcies,
Aquests gotes són un aperitiu excel.lent, una delícia.
ResponEliminaA més de saborosos, t'han quedat molt elegants, en la teva línia!. I amb la base de la Ruscalleda, què més podem dir?
ResponEliminaUn gotet així, capaç de recollir les millors essències. Mmmm...
ResponEliminaLa teva aportació ha sigut de 10, un gotet amb una barreja de sabors i textures tradicionals.
ResponEliminaUna abraçada
Qui ho diria que són faves a la catalana!! uns gotets fantàstics!
ResponEliminaunos vasitos estupendos pero esta vez con muchiiiiiisimo trabajo!!
ResponEliminaBesis
La cocina de Betulo. Les peles és trituren tambe amb la resta. Potencia molt el gust de les faves .. però escull les més tendres i si ho prefereixes pots anar afegint-les d'una en una, ja que poden arribar a donar un gust un pel amarg.
ResponEliminaMaria Dolores , solo espero que puedas hacer este flam, y que tenga tanto exito como la crema de calabaza.. que yo ya estoy aqui, esperando ese par de besos ;-)
Carme, no sabria dir-te que ha de posar a la caixa, no la tinc, he anat a la botiga on els vaig comprar, però ja no els tenien, però puc dir-te que aquests van resistir el bany com si res
Una abraçada