14/4/11

GOTET DE FLAM DE FAVES AMB AIRE DE MENTA

Després de la "Sopa de xató.....", i per no canviar de font d'inspiració, avui us proposo una nova recepta de la Carme Ruscalleda .... un gotet transformat en flamera, amb una delicada presentació , i un intens sabor a faves .....
i amb la que voldria participar en la recepta del 15 -d'abril-, una feliç idea proposada per "Els Fogons de la Bordeta", i " xocolata desfeta", que aquest 15 va precisament d'això,.... de faves.... si, ja se que falten encara algunes hores pel 15, però per demà m'imagino un dia molt espès,... i he recordat allò de: no deixis per demà tot el que . ... bé, ja em perdonareu ...







Despatxeu (per a 10 gotets)

- 50 gr. de pernil ibèric
Per a les faves
- 400 g de faves pelades molt tendres
- 60 g de ceba tendra
- 20 g d’all tendre
- 20 g de greix de porc ( jo de confit d’ànec)
- 20 g d’oli oliva verge
-20 g de xerès sec
- 20 g de xerès dolç
Per al flam
- 200 de puré de faves cuites
- 4 ous petits
- 300 g de llet
Per a l’aire
- 20 fulles de julivert i 15 de menta (escaldades)
- 250 d’aigua
- 6g de lecitina de soja


Preparació

1.-Per a les faves: En un cassó amb un litre d’aigua i una culleradeta de sal, feu arrencar el bull i escaldeu les faves 15 s. Escorreu-les, refresqueu-les en aigua freda i gel i peleu-les. Reserveu 12 (jo 6)pells de fava

2.- En un cassó amb l’oli i el greix sofregiu-hi la ceba i l’all tendre . No cal que quedi gaire ros.

3.-Afegiu-hi les faves pelades, les peles reservades, i els xerès. Salpebreu-ho i deixeu-ho coure 3 min. (jo uns 10)

4.- Per al flam: Tritureu-ho molt fi, amb l’ou , la llet i un punt de sal i de pebre. Coleu-ho i aboqueu-ho a unes copes/gotets que admetin cocció al forn al bany maria . Tapeu-les amb paper film

5.- Feu-ho coure al bany maria al forn uns 8 min a 160º C ( o fins que vegeu que l’escuradents surt net).

6.- Per l’aire: Tritureu les fulles de menta y de julivert amb l’aigua. Coleu-ho i mescleu-ho amb la lecitina de soja. Torneu-ho a triturar per incorporar aire a la mescla .

7.- Talleu el pernil a tires i reserveu-ho


Muntatge

Serviu els flams tebis coberts amb una culleradeta d’aire de menta a un costat, a l’altre un pilonet de tires de pernil .... ...i gaudiu-ho de gust

31 comentaris:

  1. Aquest tipus de gotets em semblem una cucada i a sobre amb faves! No s'ha m'hauria passat mai pel cap.
    Excel.lent.
    Petonets,
    Esther
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  2. Alfons una maravilla la propuesta y asi en version flan y en gotet un deu.Sublime
    una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  3. Quina versió més original, faig moltes cremes en gotets per aperitius, però aquesta no la tenía. Gràcies.

    ResponElimina
  4. Quina suavitat Alfons... aquesta manera de menjar les faves segur que enamora fins als que no els agraden!...Una abraçada.

    ResponElimina
  5. Todo un lujo de plato y de presentación, mis felicitaciones. Un besazo.

    ResponElimina
  6. Quin luxe de gotet, com sempre de 10!!
    Moltes gràcies per participar a la recepta del 15, ens fa molt il·lusió!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  7. Ha d'estar boníssim i sobretot diferent en quan a textura. Original preparar l'aire de menta, amb lecitina de soja?! Això ho he de provar de fer a casa! M'apunto la recepta!

    Salutacions

    ResponElimina
  8. Aquests gotets em semblen molt originals com tots els que fas, però el meu dubte es les pells de les faves que has posat, de qué serveixen?
    Petons.

    ResponElimina
  9. Wow! brillante plato.Maravilla la receta!

    ResponElimina
  10. Quina delícia de got, com sempre amb la creativitat al màxim!

    ResponElimina
  11. Eres mi ídolo, si esta crema está tan buena como la de calabaza tendré que ir y darte dos besos pues el otro día preparé la crema y alucinamos con lo buena que estaba.
    Ya me veo preparándola.
    Saludos

    ResponElimina
  12. Este vasito me parece perfecto para el concurso. creo que es un firme candidato a ganar. la combinación tradicional de habas con jamón, hecha de una forma actualizada, donde juegan las texturas sin perder el sabor del producto. Me ha encantado!. Besos

    ResponElimina
  13. La combinacion de textura, sabores y aroma lo hacen ganador!!.....pero me encantaron esos vasos!!.....sabes cuantos juegos de vasos nuevos tengo desde que te visito???....ni idea!!.....o mi marido o yo estamos comprando despues de visitarte.....jajaja...tengo que encontrar estos vasos.......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  14. Quants ingredients en un gotet...es genial! estaran encantats amb la teva aportació...

    Una abraçada,

    ResponElimina
  15. Quina bona idea aquesta presentació com a flam!! Han de resultar gustoses i lleugeres. M'apunto la recepta!!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  16. Estava segura que pariciparies amb uns gotets :)
    Una adaptació fantàstica de les clàssques faves a la catalana aromatitzades amb menta... Com sempre, sensacional!

    ResponElimina
  17. Toma recepta del 15!! M'he quedat bocabadada. És fantàstica. Enhorabona i gràcies per participar. Quin art, per favor!
    Petonets!!

    ResponElimina
  18. no deixes mai de sorprendre'm. Una adaptació fantàstica i de ben segur deliciosa!!!!
    M'has fet riure molt perquè m'has deixat un comentari al blog en castellà jejeje..... A mi també em passa que a vegades com uns els contesto amb català i altres amb castellà em despisto jejeje..... al llgir-te m'has descol·locat jejeje.......
    Bona Setmana Santa!!!!!

    ResponElimina
  19. La presentació genial ... però el gust que ha de tenir ha de ser una meravella. Enhorabona

    ResponElimina
  20. WOW, me dejas alucinada con este flan!!! un juego de texturas ideal, y el gusto debe exquisito! Que tengas un buen fin de semana!

    ResponElimina
  21. Una versión que me encantaría probar, bueno, me gusta todo lo que sale de tu cocina :)
    Besos.

    ResponElimina
  22. que rico quien pudiera probarlo jeje.besos

    ResponElimina
  23. Otra de tus tentaciones saladas irresistibles. Una presentación genial, como siempre.

    Besos.

    ResponElimina
  24. No pares amb aquest gotets tan suculents!!
    Molt i molt bo.
    Alfons, aquests gots per anar al forn, són especials o que han de posar, doncs he preguntat a la botiga i em diuen que solament aguanten el gratinat, em pots dir que ha de dir a l'ediqueta?
    gràcies,

    ResponElimina
  25. Aquests gotes són un aperitiu excel.lent, una delícia.

    ResponElimina
  26. A més de saborosos, t'han quedat molt elegants, en la teva línia!. I amb la base de la Ruscalleda, què més podem dir?

    ResponElimina
  27. Un gotet així, capaç de recollir les millors essències. Mmmm...

    ResponElimina
  28. La teva aportació ha sigut de 10, un gotet amb una barreja de sabors i textures tradicionals.
    Una abraçada

    ResponElimina
  29. Qui ho diria que són faves a la catalana!! uns gotets fantàstics!

    ResponElimina
  30. unos vasitos estupendos pero esta vez con muchiiiiiisimo trabajo!!

    Besis

    ResponElimina
  31. La cocina de Betulo. Les peles és trituren tambe amb la resta. Potencia molt el gust de les faves .. però escull les més tendres i si ho prefereixes pots anar afegint-les d'una en una, ja que poden arribar a donar un gust un pel amarg.

    Maria Dolores , solo espero que puedas hacer este flam, y que tenga tanto exito como la crema de calabaza.. que yo ya estoy aqui, esperando ese par de besos ;-)

    Carme, no sabria dir-te que ha de posar a la caixa, no la tinc, he anat a la botiga on els vaig comprar, però ja no els tenien, però puc dir-te que aquests van resistir el bany com si res

    Una abraçada

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails