7/4/11

SOPA DE XATÓ AMB TRUITES VARIADES


Per als entusiastes de la salsa de xató, que després d'assaborir-la rematant uns calçots encasacats .. de poder improvisar en uns minuts una magnífica xatonada, o d'acompanyar algunes divertides propostes en gotet amb a una broqueta de rap o bé amb un tall de bacallà confitat..... i que a més a més , tinguin la sort de tenir encara per casa algun raconet d'aquesta deliciosa salsa, i li busquin noves oportunitats ,.... per als més entusiastes i per als que encara no saben que ho són, Carme Ruscalleda ens proposa una nova recepta ...per a gaudir-la, ara, en versió de cullera: ... una sopa de xató ...!!









Despatxeu (Per uns 10 gotets)

Per a la sopa:
-1l. d’aigua mineral
- 50g d’oli d’oliva
- 40 g de torrades integrals
- 50 g d’escarola
- 150g de salsa de xató

Per a la salsa de xató:
-1/2 kg de tomàquets madurs
-3 nyores
-150 gr. d’ametlles torrades i pelades
-5 grans d’all
- ¼ l d’oli
-Sal i vinagre

Per a les truites:
- 6 ous
- 2 anxoves en conserva
- 50 g de tonyina en oli
- 50 gr de fesols cuits
- 20 fulles de julivert
- 3 talls de botifarra blanca
- Olives arbequines
- Fulles de julivert per decorar


Preparació

1.- Per a la salsa de xató. Escaldeu les nyores, obriu-les i traieu-ne la carn. Escaliveu els tomàquets i 4 dels grans d’all. Peleu-ho i tritureu-ho tot juntament amb la carn de les nyores , el gra d’all cru, un rajolí de vinagre i un pessic de sal, primerament amb l’oli d’oliva i després amb les ametlles torrades. Rectifiqueu-ho de sal i si voleu afegiu-hi un rajolí més d’oli, com si d’una maionesa es tractes, fins aconseguir la textura desitjada

2.-Per a la sopa de xató. En una olla, poseu-hi l’oli i quan sigui calent, afegiu-hi l’escarola picada fina i sofregiu-la lleugerament durant un parell de minuts. Saleu-la..

3.-Incorporeu-hi les torrades a trossos petits i sofregiu-les amb l’oli i l’escarola només un minut. Afegiu-hi la salsa de xató, l’aigua ben bullint i un polsim de sal . Quan arrenqui el bull, coeu la sopa a foc lent uns 5 minuts..

4.- Tritureu-la amb el turmix -o la Th per tal d’aconseguir un triturat molt fi-. Afineu-ne el punt de sal /pebre fos necessari. Reserveu-ho.

5.-Per a les truites. Prepareu en una paella tres truites de dos ous cadascuna. Una amb les anxoves picades a dauets i amb les fulles de julivert tallades a la juliana. La segona amb la tonyina esmicolada amb bocins d’olives arbequines sense pinyol, i la tercera amb els fesols cuits amb dauets de botifarra blanca . Talleu les truites a dauets i reserveu-ho


6.- En una paella fregiu-hi un grapat de fulles de julivert . Reserveu-les.


Muntatge

Serviu la sopa a temperatura ambient , amb un parell o tres de dauets de cadascuna de les tres menes de truites, amb unes fulles de julivert fregit...i gaudiu-ho de gust

30 comentaris:

  1. No hubiera pensado nunca hacer con el xató una sopa, pero los ingredientes son perfectos para convertirlos en esa delicada sopa en vasito que, junto a los trocitos de tortillas hacen un aperitivo rico y original. Ya tengo otro vasito para probar. Saludos!!.

    ResponElimina
  2. Que original!! A mi tampoc com a l'altre anna se'm hagués ocurregut fer aquesta fusió però pot ser molt bona!! la veritat es que aquests vasets sempre els portes per la mà! :)

    un petó!

    ResponElimina
  3. chapó t'ha quedat ufff impresionant ara mateix agafaria un jejeje petons

    ResponElimina
  4. Ostres, quina passada!! No l'he provada... i ja en sóc fan! M'encanta!
    Petons!
    Sandra

    ResponElimina
  5. Alfons una buena propuesta esta sopa y ademas con las tres tortillas mas aun.Desde luego es muy original y me la llevo a pendientes
    una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  6. Esto es ideal para mi, la salsa xató me dejó loca, muy rica.
    Besos!

    ResponElimina
  7. Deliciós, original i molt, però molt atractiu.

    Una abraçada

    ResponElimina
  8. excel·lent recepta, que a més obre un bon ventall de possibilitats per acompanyar la sopa amb bacalà, anxoves, tonyina, mantenint l'essència del xató.

    ResponElimina
  9. Esto es genial!
    La receta mas perfecta y deliciosa.
    Saludos.

    ResponElimina
  10. Quin plat tan original! escarola sofregida? el que no se li acudeixi a la Rusqui... i amb els dauets de truita, boníssim!

    ResponElimina
  11. Una sopeta ben diferent, s'haurà de provar...

    ResponElimina
  12. Com sempre l'originalitat i el bon gust sempre de la maneta al teu bloc... Una abraçada.

    ResponElimina
  13. Molt original! Ha d'estar boníssima aquesta sopeta. També m'ha sorprès l'escarola saltejada! Prenc nota d'aquesta recepta!

    ResponElimina
  14. Merece la pena pero... menudo faenón que da esta sopita con todas esas preparaciones adicionales. Me encantará probarlo porque la salsa xató me gusta mucho!!

    Besis!

    ResponElimina
  15. Bo bo i més que bo!!! ets un artista de la originalitat!!
    Molts petonetss

    ResponElimina
  16. Molt original!!! El xató en sopa....

    ResponElimina
  17. Ostres, quina cosa més bona! I fresqueta, oi? Em sembla una proposta súper original. M'agrada molt la idea. Potser la copio... ;)
    Petonets!

    ResponElimina
  18. Unes propostes no només interessants, també saboroses.

    ResponElimina
  19. Uns gotets espectaculars i les tres truites ... em sembla que es per menjar més d'un.
    Petons.

    ResponElimina
  20. Una receta fantástica. Me encanta. Buen finde

    ResponElimina
  21. Si es que me lo aciertas todo, no ha receta en tu blog que no me guste.
    Saludos

    ResponElimina
  22. Quina delicia, m'encanta la salsa de xató.

    ResponElimina
  23. Ja recordo aquesta recepta de la Ruscalleda.. si és seva segur que té l'èxit assegurat. A més, què no queda bé amb el xató?

    ResponElimina
  24. Hola maco, quina delicia ens portas avui.
    Exuisita.
    Bon diumenge.
    Petons

    ResponElimina
  25. Me encanta la salsa de Xató, de las que me gustan! Son platos completos pero que yo no me lo tomaría si tuviese forma de potaje.
    Magnífica (como siempre) la presentación y el toque de las tortillitas me ha rechiflado.

    un beso

    ResponElimina
  26. No conocia el xato....pero despues de ver la descripcion en internet.....me fascina sin haberlo probado!!.....que sopa mas espectacular!!.....y ni hablar de la presentacion....una maravilla!!.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  27. Pero que original!!Lo que no se te ocurra,como transformas los clásicos,siempre con tu toque personal

    Me gusta.

    Un saludo

    ResponElimina
  28. Y yo sin saber lo que era el xató. Casualmente me topé con una receta de xató hace bien poco y puse una cara de extrañada que no veas.
    Ahora, descubierta la intriga, sé que me va a encantar.

    Besos.

    ResponElimina
  29. Que innovadora esta sopa , sopa de xató, jamás imaginé el xató en esta textura y debe ser bien gustosa! me encanta tu propuesta, la probaré! un beso

    ResponElimina
  30. me encanta el colorcito, denota el intenso sabor que tiene que tener este vasito ;)

    Salu2 Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails