28/4/11

GOTET D’OU ESCUMAT AMB CREMA DE CARXOFES I PERNIL


Arribats ja a aquestes alçades del dinar, i si us fes falta un nou cop d'efecte, no ho dubteu, aquests gotets recuperaran en els vostres convidats el mateix interès que va despertar l'arribada a taula del primer dels vostres plats... una delicadíssima crema de carxofes combinada amb la suculència d'un ou escumat en el seu punt just de cocció.... una nova proposta del Javier i la Mar, els prolifics creadors de Gastronomia y Cia, un bloc de referencia en el món de la blogesfera culinaria, que de ben segur tots ja coneixeu ...







Despatxeu (10 gotets)
- 1 ou escumat per gotet
- 1 tall gruixut de pernil ibèric
- 6-7 cors de carxofes cuits,
- 1 gra d'all
- Pebre negre acabat de moldre,
- Sal Maldon
- Oli de tòfona,
- Oli d'oliva verge
- Sal fina
- Cibulet fresc



Preparació.

1.-Poseu en el vas de la batedora les carxofes, afegiu-hi sal, pebre negre acabat de moldre i el gra d'all. Afegiu-hi un bon raig d'oli d'oliva verge , i tritureu-ho fins a obtenir una crema fina i homogènia. Reserveu-ho en calent.

2.-Prepareu els ous escumats.- Folreu l’interior d’un gotet / tassa amb paper film i pinteu-ho amb una mica d’oli de tòfona. Aboqueu-hi l’ou, i tanqueu el paper film fent una bossa. Lligueu-la ben fort pel cap d’amunt amb un cordill.

3- Poseu un cassó amb aigua al foc i feu que arrenqui el bull. Aboqueu-hi els farcellets amb els ous embolcallats i deixeu-los coure uns 4-5 minuts, fins que la clara qualli i el rovell no. Traieu-los del l’aigua bullint, refredeu-ho amb un bol amb aigua freda, i retireu el paper film amb cura de que no es trenquin. Reserveu-ho

4.-Talleu el pernil ibèric a dauets. Reserveu-ho

Muntatge

Ompliu amb una o dues cullerades generoses de crema de carxofes el fons dels gotets, poseu-hi tot seguit l'ou escumat, acompanyeu-ho amb uns daus de pernil, afegiu-hi una mica de sal Maldon , el cibulet picat, unes gotes d'oli de tòfona. ...i gaudiu-ho de gust

33 comentaris:

  1. Ostres!!! quin gotet...amb lo que m´agraden els ous!!!!fins hi tot posaria uns batonets de pa per sucar-hi. M´ha encantat i la presentació sublim!!!:))

    ResponElimina
  2. Unos vasitos de alta cocina, esto sí que es superarse más si cabe.
    ¡¡¡Excelente!!!
    Un abrazo.

    ResponElimina
  3. Alfons eres el rey del gotets, me buena esta receta y muy chula como queda.Una maravilla me gusta mucho.
    una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  4. Quina meravella!!
    La presentació espectacular i la combinació perfecta.
    Petonets,
    Esther
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  5. De los que estamos metidos en esto ?quien no conoce a Mar y Javier, que trabajo hacen y que bien lo haces!! además son muy simpáticos.
    Y dicho esto, estos vasitos combinan tres ingredientes excelsos y presentados asi, son la bomba
    Saludos
    Carmen

    Me he paseado por tu Flickr y estoy disfrutando un montón...

    ResponElimina
  6. Aquest ou escumat t'ha quedat preciós!!!! així colocadet en el sobre!! Genial!
    Un petonet

    ResponElimina
  7. Wuau... esta clarisim que venir a la teva cuina es quedar-se amb la boca oberta.. les teves presentacions i les teves combinacions, són sempre sorprenens
    una abraçada

    ResponElimina
  8. Ohhhhhh, m'ha encantat, queda molt apetitòs.

    petons

    ResponElimina
  9. Esa yema de huevo rompiendo sobre la crema de alcachofas tiene que ser todo un espectáculo.

    ResponElimina
  10. Quina pinta... aquest gotet va directe a pendents, simplement m'encanta!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  11. La recepta és una guapada i tal com la presentes, una hermosura!

    ResponElimina
  12. Alfons la llista de gotets pendens es gran i esta recepta va de cap m'agrada molt.
    Un abraç

    ResponElimina
  13. No se si vengo por la receta ....o por los vasos.....pero ambos me han fascinado!!....gracias por tu comentario....a mi tambien me gusta venir a degustar tus delicias!!......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  14. Divina combinación de sabores y una presentación de lo más apetecible.Me imagino la cremosidad de las alcachofas mezcladas con el huevo y con el punto crujiente del jamón. Delicioso!!!. besos

    ResponElimina
  15. Ays que receta más rica, con lo que me gustan las alcachofas y el poquito tiempo que queda de comerlas frescas. Menuda colección de vasos chulos tienes!

    Besis

    ResponElimina
  16. Madre del amor hermoso ¿qué tendría yo que hacer para que me invitaras a tu casa a comer?

    Besos y pasa un lindo fin de semana.

    ResponElimina
  17. La crema de alcachofas me encanta y con esa huevo trufado, irresistible! Tus vasos son un referente!!!!! un abrazo

    ResponElimina
  18. El teu nom i els gotets van units, ets el rei.
    Ja els tinc apuntats, a veure si el diumenge els faig.
    Petons.

    ResponElimina
  19. Per variar ens presentes uns gotets excel·lents, crack! Ens els apuntem per la propera vegada que tinguem convidats!!

    ResponElimina
  20. Que maravilla, no puede ser más apetitoso y lindo.
    Besos!

    ResponElimina
  21. Alfons, per què ens fas això. Porto amb els ulls enganxats a aquesta foto no se sap quant temps, sense poder seguir i saber com ho has preparat. Que meravella

    ResponElimina
  22. Boníssims tots els teus gotets!!!! he fet alguns i tinc la resta a pendents! em deixes bocabadada cada vegada que obro el teu bloc!!
    Petonets

    ResponElimina
  23. Hola, Alfons!!!!

    Visualmente están impresionantes de apetitosos, yo me comería uno ahora mismo (y eso que acabo de desayunar).

    Me rechifla tu creatividad, es fantástico lo que aprendo al visitarte, te felicito.

    un beso y feliz domingo

    ResponElimina
  24. Uns gotets d' autèntic luxe, com tots el que fas tu!

    ResponElimina
  25. Ostres Manel, quin gotets més bons!! i que ben presentats!!! bona setmana!

    ResponElimina
  26. Eres un grande.Un honor ser tu compañera...aunque no se me pega nada de tí....m´cachis....siempre divina tu cocina...aiinnssss

    Un abrazo

    ResponElimina
  27. Alfons, una presentació impecable!!! Que bons que han de ser!!!!

    ResponElimina
  28. Una poroposta senzilla i sensacional, amb les carxofes cuites tens poca feina i el resultat resulta excelent. La combinació de sabors té l'èxit assegurat!

    ResponElimina
  29. Hola Alfons, si vols veure la meva adaptació dels teus gotets, la he publicat avui. Llàstima que s'acabin ja les carxofes.
    Petons.

    ResponElimina
  30. alcachofas y jamón, excelente combinación. De hecho cuando empieza la temporada de alcachofas, la manera de cocinarla en mi casa el 99% de las veces es en revuelto con jamón ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponElimina
  31. pero que moneria me encanta para no variar. besitoss

    ResponElimina
  32. Hola,

    Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

    Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

    Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
    cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
    para darse a conocer.

    Para suscribirse a Ptitchef vaya a
    http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
    http://es.petitchef.com y haga clic en "Anade tu blog " en la barra la
    parte superior.

    Atentamente,

    Vincent

    ResponElimina
  33. Em van quedar genials Alfons!!!!! què bó el rovell d'ou desfent-se amb el pernil ibèric i la crema de carxofa!!! Brutal, brutal!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails