Arribats ja a aquestes alçades del dinar, i si us fes falta un nou cop d'efecte, no ho dubteu, aquests gotets recuperaran en els vostres convidats el mateix interès que va despertar l'arribada a taula del primer dels vostres plats... una delicadíssima crema de carxofes combinada amb la suculència d'un ou escumat en el seu punt just de cocció.... una nova proposta del Javier i la Mar, els prolifics creadors de Gastronomia y Cia, un bloc de referencia en el món de la blogesfera culinaria, que de ben segur tots ja coneixeu ...
Despatxeu (10 gotets)
- 1 ou escumat per gotet
- 1 tall gruixut de pernil ibèric
- 6-7 cors de carxofes cuits,
- 1 gra d'all
- Pebre negre acabat de moldre,
- Sal Maldon
- Oli de tòfona,
- Oli d'oliva verge
- Sal fina
- Cibulet fresc
Preparació.
1.-Poseu en el vas de la batedora les carxofes, afegiu-hi sal, pebre negre acabat de moldre i el gra d'all. Afegiu-hi un bon raig d'oli d'oliva verge , i tritureu-ho fins a obtenir una crema fina i homogènia. Reserveu-ho en calent.
2.-Prepareu els ous escumats.- Folreu l’interior d’un gotet / tassa amb paper film i pinteu-ho amb una mica d’oli de tòfona. Aboqueu-hi l’ou, i tanqueu el paper film fent una bossa. Lligueu-la ben fort pel cap d’amunt amb un cordill.
3- Poseu un cassó amb aigua al foc i feu que arrenqui el bull. Aboqueu-hi els farcellets amb els ous embolcallats i deixeu-los coure uns 4-5 minuts, fins que la clara qualli i el rovell no. Traieu-los del l’aigua bullint, refredeu-ho amb un bol amb aigua freda, i retireu el paper film amb cura de que no es trenquin. Reserveu-ho
4.-Talleu el pernil ibèric a dauets. Reserveu-ho
Muntatge
Ompliu amb una o dues cullerades generoses de crema de carxofes el fons dels gotets, poseu-hi tot seguit l'ou escumat, acompanyeu-ho amb uns daus de pernil, afegiu-hi una mica de sal Maldon , el cibulet picat, unes gotes d'oli de tòfona. ...i gaudiu-ho de gust
Ostres!!! quin gotet...amb lo que m´agraden els ous!!!!fins hi tot posaria uns batonets de pa per sucar-hi. M´ha encantat i la presentació sublim!!!:))
ResponEliminaUnos vasitos de alta cocina, esto sí que es superarse más si cabe.
ResponElimina¡¡¡Excelente!!!
Un abrazo.
Alfons eres el rey del gotets, me buena esta receta y muy chula como queda.Una maravilla me gusta mucho.
ResponEliminauna abraçada
miquel
Quina meravella!!
ResponEliminaLa presentació espectacular i la combinació perfecta.
Petonets,
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
De los que estamos metidos en esto ?quien no conoce a Mar y Javier, que trabajo hacen y que bien lo haces!! además son muy simpáticos.
ResponEliminaY dicho esto, estos vasitos combinan tres ingredientes excelsos y presentados asi, son la bomba
Saludos
Carmen
Me he paseado por tu Flickr y estoy disfrutando un montón...
Aquest ou escumat t'ha quedat preciós!!!! així colocadet en el sobre!! Genial!
ResponEliminaUn petonet
Wuau... esta clarisim que venir a la teva cuina es quedar-se amb la boca oberta.. les teves presentacions i les teves combinacions, són sempre sorprenens
ResponEliminauna abraçada
Ohhhhhh, m'ha encantat, queda molt apetitòs.
ResponEliminapetons
Esa yema de huevo rompiendo sobre la crema de alcachofas tiene que ser todo un espectáculo.
ResponEliminaQuina pinta... aquest gotet va directe a pendents, simplement m'encanta!
ResponEliminaPetons
Sandra
La recepta és una guapada i tal com la presentes, una hermosura!
ResponEliminaAlfons la llista de gotets pendens es gran i esta recepta va de cap m'agrada molt.
ResponEliminaUn abraç
No se si vengo por la receta ....o por los vasos.....pero ambos me han fascinado!!....gracias por tu comentario....a mi tambien me gusta venir a degustar tus delicias!!......Abrazotes, Marcela
ResponEliminaDivina combinación de sabores y una presentación de lo más apetecible.Me imagino la cremosidad de las alcachofas mezcladas con el huevo y con el punto crujiente del jamón. Delicioso!!!. besos
ResponEliminaAys que receta más rica, con lo que me gustan las alcachofas y el poquito tiempo que queda de comerlas frescas. Menuda colección de vasos chulos tienes!
ResponEliminaBesis
Madre del amor hermoso ¿qué tendría yo que hacer para que me invitaras a tu casa a comer?
ResponEliminaBesos y pasa un lindo fin de semana.
La crema de alcachofas me encanta y con esa huevo trufado, irresistible! Tus vasos son un referente!!!!! un abrazo
ResponEliminaEl teu nom i els gotets van units, ets el rei.
ResponEliminaJa els tinc apuntats, a veure si el diumenge els faig.
Petons.
Per variar ens presentes uns gotets excel·lents, crack! Ens els apuntem per la propera vegada que tinguem convidats!!
ResponEliminaQue maravilla, no puede ser más apetitoso y lindo.
ResponEliminaBesos!
Alfons, per què ens fas això. Porto amb els ulls enganxats a aquesta foto no se sap quant temps, sense poder seguir i saber com ho has preparat. Que meravella
ResponEliminaBoníssims tots els teus gotets!!!! he fet alguns i tinc la resta a pendents! em deixes bocabadada cada vegada que obro el teu bloc!!
ResponEliminaPetonets
Hola, Alfons!!!!
ResponEliminaVisualmente están impresionantes de apetitosos, yo me comería uno ahora mismo (y eso que acabo de desayunar).
Me rechifla tu creatividad, es fantástico lo que aprendo al visitarte, te felicito.
un beso y feliz domingo
Uns gotets d' autèntic luxe, com tots el que fas tu!
ResponEliminaOstres Manel, quin gotets més bons!! i que ben presentats!!! bona setmana!
ResponEliminaEres un grande.Un honor ser tu compañera...aunque no se me pega nada de tí....m´cachis....siempre divina tu cocina...aiinnssss
ResponEliminaUn abrazo
Alfons, una presentació impecable!!! Que bons que han de ser!!!!
ResponEliminaUna poroposta senzilla i sensacional, amb les carxofes cuites tens poca feina i el resultat resulta excelent. La combinació de sabors té l'èxit assegurat!
ResponEliminaHola Alfons, si vols veure la meva adaptació dels teus gotets, la he publicat avui. Llàstima que s'acabin ja les carxofes.
ResponEliminaPetons.
alcachofas y jamón, excelente combinación. De hecho cuando empieza la temporada de alcachofas, la manera de cocinarla en mi casa el 99% de las veces es en revuelto con jamón ;)
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletilandia.blogspot.com
pero que moneria me encanta para no variar. besitoss
ResponEliminaEm van quedar genials Alfons!!!!! què bó el rovell d'ou desfent-se amb el pernil ibèric i la crema de carxofa!!! Brutal, brutal!
ResponElimina