28/7/11

ROSBIF AMB SALSA DE CIRERES




Si sou dels que ja teniu les vacances aquí a la cantonada ,.... si sou dels que heu d'anar buidant la nevera de tot allò que es pugui fer malbé durant la vostra absència, ... si el vostre excedent és malgrat tot, de cireres, .... si no vau poder resistir-vos a l'oferta de cireres del dia,... o senzillament si en sou uns fans... sempre podeu completar el gaspatxo de l'últim post, amb unes cireretes per postres... o millor encara!!,... podeu dedicar-hi un dinar monogràfic... llavors però, necessitareu un plat principal per acompanyar-les ... que tal doncs, un rosbif ?? .....





Despatxeu

-1 tall d'un kg de mitjana de vedella neta
-1 kg de cireres vermelles i grosses
-2 cebes tendres
-250 ml de vi de porto
-1/2 copeta d'aiguardent de cireres
-1 cullerada de concentrat de carn
-1 tassa d'aigua
-1 nou de mantega


Preparació:

1.- Preescalfeu el forn a 220 graus. En una paella, marqueu la vedella, ben salpebrada
i poseu-la al forn uns 10 minuts.

2.- Per recuperar la glaça de la paella, feu-hi fondre la mantega i salteu-hi les cireres sense pinyol.

3.- Després, afegiu-hi el licor de cireres, flamegeu-lo,

4.-Talleu la ceba ben fina i daureu-la a la paella amb una mica d'oli, i incorporeu-ho a les cireres juntament amb el vi de porto i deixeu que s’evapori tot l’alcohol.

5.- Escalfeu la tassa d’aigua uns segons al microones, perquè el concentrat de vedella quedi més líquid, i afegiu-ho a les cireres.

Muntatge

Feu talls de vedella i serviu-la al plat amb un polsim de sal de Maldon per sobre, amaniu-ho amb la salsa de cireres ...i gaudiu-ho de gust

19 comentaris:

  1. M'encanta la idea d'un dinar monogràfic amb les cireres com a protagonistes. I més si consta d'un rosbif com aquest. Mare que bo!!

    ResponElimina
  2. Ohhh amigo la carne no me va nada,pero este plato no me deja indiferente ante la estética y esa salsa de cerezas que si rebañaria hasta acabar...

    Felices vacaciones Alfons!!

    Abrazos

    ResponElimina
  3. Jo m'apunto també al dinar monogràfic... quina pinta tan rosadet!
    Petons!
    Sandra

    ResponElimina
  4. Jo l'altre dia en un atac e bojeria vaig comprar 10 kg de cireres (eren l'ultim cap de setmana q hi havien) i m'estan sortint per les orelles, tinc 20 pots de melmelada, ja no se q fer amb elles...m'apunto al rosbif!

    ResponElimina
  5. Mira con altivez.
    Tiene un gran sabor.
    Felices vacaciones!

    ResponElimina
  6. Alfons, molt bona idea aquest roastbeef per completar un monogràfic sobre cireres. :)
    Petons!

    ResponElimina
  7. Wuw!!! A aquesta recepta nomes li falta una cosa: PA per sucar i no parar!!!! mmmmmmmm
    Bonissim!!!
    Un petonet
    Sònia

    ResponElimina
  8. Después del gazpacho este rosbif sera una delicia que mezcla mas rica de sabores.
    Saludos

    ResponElimina
  9. Una gran recepta, la combinació ha de ser deliciosa!

    ResponElimina
  10. Ja,ja,ja,ja,,,,, me río de Sonia que se ha comprado 10 kilos de cerezas!!: ya puede hacer este delicioso rosbif que has preparado y que nos invite. Es una mezcla muy acertada Alfons. Ese punto ácido de las cerezas combina genial con la carne. Un beso.

    ResponElimina
  11. Alfons una gran idea este rosbif con la salsa de cerezas se ve genial y que rico color que tiene
    una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  12. Que delicia de sabores....esto es para Navidad!....los colores y forman me atraen para esas fechas!!....que buena idea!!.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  13. Aquesta salsa de cireres li ha de donar un punt molt bo al rosbif.
    Una abraçada

    ResponElimina
  14. Alfons, avui només tasto la salsa de cireres que la carn em costa horrors!

    ResponElimina
  15. Un dulce-salado que me encanta. Además con esa fruta tan de temporada y tan rica.

    Besos.

    ResponElimina
  16. ohhh Alfons, qué buena pinta que tiene!!! me encanta el toque de las cerezas ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponElimina
  17. mmm nosaltres l'altre dia vam fer tall rodó amb salsa de cireres (recepta del Simone Ortega), i puc assegurar que la combinació vedella-cireres és un èxit total! :D
    La nostra salsa, però, era diferent: al suc de la cocció de la vedella hi afegíem les cireres i melmelada de cireres, ho posàvem al foc 5 minutets tot barrejant i llestos!

    El teu rosbif, però, també té una pinta impressionant :) M'està fent venir gana, i mira que acabo de dinar! jaja

    Petons!

    ResponElimina
  18. Jo ja vaig acabar amb les cireres amb el semifred i la melmelada. Pero per a la próxima, aquesta convinació amb la carn em sembla perfecta.

    ResponElimina
  19. delicioso , sin palabras y con esa salsa ni te cuento. Bss

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails