30/7/11

PASTÍS CREMÓS DE XOCOLATA BLANCA AMB SALTAT DE CIRERES AMB PEBRE



... I arribats
a les postres, podeu servir unes delicioses cireretes,.... però estic convençut que la temptació podrà més que vosaltres i segur que per aquest monogràfic, trobareu infinitat de dolces i saboroses propostes per combinar-les .... jo, per aquesta ocasió, vaig retrobar-me amb una petita ampolla de "marraschino", que, incomprensiblement des de que va arribar a casa, encara resistia els repetits abordatges,.... i quina millor opció doncs, per potenciar el sabor d'unes delicioses cireres... i afegir-hi de pas, una mica de xocolata, i molta..., si,si, .... molta, pebre molta...




Font: Chistian Zanchetta. Rest. Aquarius. Caldea.




Despatxeu ( 4 persones)


-200 g de xocolata blanca
-300 g de nata líquida
-20 ml de marrasqui o cherry marnier
-3 rovells d'ou
-3 g de gelatina neutra
-400 g de cireres madures
-80 g de sucre
-20 g de mantega
-Pebre negre
-Menta fresca

Per la base de pa de pessic

- 1 ou
- 30 g de sucre
- 30 g de farina de rebosteria



Preparació

1.- Per a fer el bescuit. Separeu el rovell de la clara .En un bol, munteu la clara a punt de neu. Afegiu-hi el sucre, remeneu-ho bé, després el rovell, torneu-ho a remenar, i finalment incorporeu-hi la farina. Remeneu-ho bé fins que quedi una massa fina.

2.- Poseu la massa dins d'una mànega i cobriu amb la massa la base d'una safata folrada amb paper sulfuritzat (jo he fet servir una safata de 20x28 cm). Deixeu-ho coure al forn durant uns 4 minuts a 180 graus

3.-Desosseu les cireres i passeu-les per una paella calenta amb la mantega i el sucre. Salteu-les durant uns 3 minuts. regueu-ho amb la meitat del marrasquí i empebreu-ho bastant. Retireu-ho del foc i reserveu-ho

4.- Ajusteu la base de pa de pessic, d'uns 1,5 cm d'alt, en dos motlles circulars ( o un de més gran) d'uns 8,5 cm de diàmetre, i amb un pinzell, pinteu-ho amb el suc de les cireres.

5.- Poseu la xocolata a fondre al bany maria. Un cop fosa, deixeu-la refredar una mica i afegiu-hi els rovells, la resta del marrasquí i la gelatina prèviament estovada en aigua.

6.-Munteu la nata líquida i incorporeu-la delicadament a la barreja anterior.

7.-Reserveu un grapat de cireres per la decoracio final i repartiu la resta per sobre la base del pa de pessic. Acabeu d'omplir els motlles amb la barreja de xocolata i guardeu-ho en fred.

Muntatge

Traieu els pastissos dels motlles i disposeu-los en un plat, co.loqueu-hi per sobre les cireres que heu reservat, acompanyeu-ho amb el seu suc, unes fulles de menta fresca... i gaudiu-ho de gust

12 comentaris:

  1. Les postres amb cireres són unes de les meves preferides i combinades amb xocolata, encara més. I amb xocolata negra, què tal quedaria?. És que la xocolata negra és la meva perdició!!!

    ResponElimina
  2. Tus propuestas no dejan a nadie indiferente. Siempre hay un matiz que llama la atención. Me gusta el sabor suave del chocolate blanco para la mezcla de las cerezas, creo que con el chocolate negro sería demasiado contundente. Un beso y feliz semana

    ResponElimina
  3. Alfons, me encanta la combinación de ingredientes, me hubiera gustado ver una foto del corte ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponElimina
  4. Unes postres ideals per un dels meus fills que li agrada la xocolata blanca. Com sempre de luxe.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Quin final de festa de la cirera que us heu muntat! M'encanta aquest pastisset!!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  6. Que contraste de sabores,el chocolate con pimienta me gusta y mucho,para saboraerlo en cámara lenta y con las cerezas que están riquísimas.

    Besos compañero :))

    ResponElimina
  7. quins plats mes temptador que poses sempre, quina delicia

    ResponElimina
  8. Un postre delicioso no, lo siguiente que barbaridad.
    Saludos

    ResponElimina
  9. Quina bona pinta Alfons!!! Unes postres delicioses.... a casa ens xifla la xocolata blanca.

    ResponElimina
  10. Hola buenas, soy juanjo y me gustaría contactar contigo para realizarte una propuesta.
    Esperando tu respuesta dejo un cordial saludo.

    Juanjo
    carritus.wordpress.com
    juanjoortizllares@gmail.com

    ResponElimina
  11. muy buena tu receta , me ha encantado , besitos

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails