Segur que ja esteu amb l'ull posat en les
properes festes, mirant
i remenant receptes
pels menús d'aquests
dies que s’acosten .. i com que en moltes taules no hi faltarà una
safata de canapès... doncs, avui us proposo
això: canapès ....uns canapès divertits, diferents, saborosos
i originals ...
amb la base feta de polenta ......i a sobre, una
deliciosa combinació de melmelada
de tomàquet amb formatge
de cabra i unes gotes de la delicada acidesa d'un bon vinagre balsàmic ... i ja m’explicareu amb quina combinació sorprendreu vosaltres als vostres convidats ...
Fons: Chef, yo?
Despatxeu:
-150 grams de mató de cabra
-Reducció de vinagre balsàmic –de maduixes-
-100 grams de polenta precuita instantània
-1/2 litre d'aigua
-20 grams de mantega
-Sal i pebre
-Melmelada de tomàquet
Preparació:
1.- Escalfeu l'aigua amb la mantega, la sal i
el pebre. Quan trenqui el bull afegiu-hi la polenta poc a poc, i aneu remenant
a foc lent, un parell de minuts. Bolqueu-ho sobre una safata, deixant un gruix
d'1 cm aproximadament. Deixeu-ho refredar fins que la polenta estigui
completament compacta i solidificada.
2.-Talleu-la a quadradets. Poseu-hi a sobre una culleradeta de melmelada de tomàquet, un pessic de mató, amaniu-ho amb unes gotetes de reducció de vinagre balsàmic... i gaudiu-ho de gust.
que bo,m'agradan molt aquests canapes,tenen d'estar mmmm.petons
ResponEliminaDe debo que original, i bonissim segur!
ResponEliminaPetons
Me gusta mucho la corriente que estoy observando ultimamente de utilización progresiva de la polenta en las cocinas españolas y mira que bocaditos tan espectaculares has hecho con la rica polenta y los demás ingredientes que claro que son deliciosos.
ResponEliminaEres genial, te felicito.
besos
que fàcil (al menys teoricament) i que bo!! je, je..
ResponEliminaFa temps que no menjo polenta!!! aquesta pot ser una bona ocasió!!! petons
ResponEliminaBravo, Alfons.
ResponEliminaDescubrí la polenta hace poco y me parece un ingrediente sorprendente. En este canapé combinado con el queso y la mermelada de tomate, me parece de 10.
Un saludo
me falta probar la polenta,pero viendo este mosaico tan hermoso que has hecho, me entarn ya unas ganas d eprobarlo
ResponEliminauna abraçada
alfons, la polenta me encanta, así que creo que ese aperitivo lo puedo incluir en mis platos que llevan polenta porque seguro que está rico, rico.
ResponEliminaNo sé porqué en España es raro que la gente la utilice y yo encuentro que es una delicia como fondo de un estofado, con queso caliente encima, como bien has hecho tu con la mermelada y el mató, en fín que tiene mucho juego y está riquísima. Felicidades por la idea. un beso
Alfons, em quedo amb aquesta presentació. Me la puc imaginar perfectament amb unes galetes de cous-cous i més ara, que en el "village" hi ha formatge de cabra. M'ha agradat molt. Demà segur que cau. Salutacions
ResponEliminala polenta i jo no som massa amigues, però estic convençuda que servida d'aquesta manera m'agradaria!!!! ;) petonets
ResponEliminaQuina xulada servits amb la base de polenta, a mi m'encanta!! Recepta apuntada a la kilomètrica llista (de moment mental!) de possibles entrants nadalencs! ;)
ResponEliminaPetonets
Sandra
Genial, original, senzill, sorprenet i molt bo. recepta apuntada!
ResponEliminaNo he tasta mai el mató de cabra, però sens dubte veient aquest canapés es una bona barreja de sabors.
ResponEliminaPetons.
Hola guapo tu
ResponEliminacom sempre uns platillos especials, delicats i saborosos,
mil petonets Susanna
Exquisitos bocados. Gracias por la receta. Un saludo.
ResponEliminaSere de les poques que encara no ha tastat la Poalenta... no sé com es diu en català
ResponEliminaLa tinc una mica oblidada la polenta, és una manera genial d'incorporar-la per les festes!! Una molt bona proposta, com sempre.
ResponEliminaEstos canapés tienen que estar deliciosos y además quedan preciosos.
ResponEliminaPara copiar.
Un beso
Que receta más fascinante, me pareció ver como un calendario de adviento, muy lindo!
ResponEliminaUn beso.
Una recepta boníssima i superoriginal. Jo no acostumo a fer canapés perquè aquests dies de festa ja es menja prou, però me l'apunto perquè mai se sap...!!!
ResponEliminaNo sabes como me gusta la polenta en aperitivo....la hago parecida con peperonata y queso de cabra (la publique en la navidad pasada)....de hecho la hice de nuevo este sabado para una comida con amigos!....donde hice nuevamente tu flan de espinacas...delicioso!...a todos les gusto.....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaQue bo, la polenta te moltes posibilitats i la fem servir poc, aquesta recepta també la guardo.
ResponEliminaPetonets
a ver si me decido y hago un dia polenta que siempre he tenido curisidad por probarla pero nunca la he hecho. besos
ResponEliminaSaps que no he provat mai la polenta? T'han quedat amb una pinta uhmmm....
ResponEliminaPetons
La Judith sempre em parla malament de la polenta, veig que també t'ho va deixar al comentari, i no m'atreveixo a tastar-la, caxis!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar i feliç 2013.