........amb unes temperatures que, com un últim bastió de resistència del que encara queda per retallar, es neguen a baixar .....es fa força estrany sentir a la radio o a la tele, la cantarella del sorteig de loteria de nadal d'avui, o les opinions, sense cap interès, dels personatges més frikis del dia ... o veure el malbaratat cava vessat a la porta de les oficines de venda dels números amb les xifres màgiques del primer premi, .....o les corredisses de periodistes per ser els primers a captar la imatge o en fer l'entrevista més predictible de totes les cròniques periodístiques que es fan i desfan ......però que té la gran fortuna de retornar-nos al conscient la data d'avui ...a tres dies per Nadal!......
.........així és que, amb fred o amb calor, amb la pedrea a la butxaca o sense, però amb la inmesa fortuna de poder celebrar el Nadal en companyia d'amics i familiars ....i amb els meus millors desitjos per a tots vosaltres d'unes BONES i pantagruèliques FESTES DE NADAL!!
Despatxeu: (per uns 20 gots)
-500 gr de carbassa cuita
-250 gr de sucre
-300 ml de suc de taronja
-1 canonet de canyella
-3 fulls de gelatina
-La pell d'una taronja
-Sucre per caramelitzar
-250 gr de sucre
-300 ml de suc de taronja
-1 canonet de canyella
-3 fulls de gelatina
-La pell d'una taronja
-Sucre per caramelitzar
Per a l'escuma de xocolata blanca
- 200gr de xocolata blanca
-1 ou + 1 rovell
-50 gr de sucre de llustre
-250 ml de nata liquida
-2 cullerades de Cointreau
Preparació
1.-Per a la escuma de xocolata blanca. Poseu la xocolata al bany maria fins que fongui. Retireu-ho del foc i afegiu-hi sense deixar de remenar l'ou i el rovell.
2.-Escalfeu lleugerament la nata, el sucre i el cointreau tot remenant per tal de què s'evapori una mica l'alcohol
3.-Incorporeu-ho a la barreja anterior, remenant-ho bé.
4.-Aboqueu la mescla en el got del sifó. Percutiu-hi un cartutx, agiteu-ho i reserveu-ho en fred un mínim d’unes 3 hores.
5.-Amb una mica de sucre i unes gotes d'aigua, feu un caramel no gaire dens i caramelitzeu el motlle escollit.
6 .- Poseu les fulles de gelatina a hidratar en aigua freda
7.- Poseu en una cassola la carbassa cuita, el suc de taronja, el sucre, la canyella i la pell de taronja. Tapeu-ho i deixeu-ho a foc suau, remenant de tant, en tant durant uns 15 minuts. Retireu el canonet de canyella i la pell de taronja i tritureu-ho. Afegiu-hi la gelatina escorreguda.
8 .- Poseu la preparació en el motlle i deixeu-ho unes hores en fred fins que solidifiqui.
Muntatge
Desemmotlleu el "flam". Feu-ne porcions i dividiu-les en petits daus. Ompliu fins la meitat els gots de presentació, afegint-hi una mica del caramel. En el moment de servir, ompliu la resta dels gots amb l'escuma de xocolata blanca. Decoreu-ho amb unes gotes de caramel líquid, uns encenalls de xocolata negra ... i gaudiu-ho de gust
- 200gr de xocolata blanca
-1 ou + 1 rovell
-50 gr de sucre de llustre
-250 ml de nata liquida
-2 cullerades de Cointreau
Preparació
1.-Per a la escuma de xocolata blanca. Poseu la xocolata al bany maria fins que fongui. Retireu-ho del foc i afegiu-hi sense deixar de remenar l'ou i el rovell.
2.-Escalfeu lleugerament la nata, el sucre i el cointreau tot remenant per tal de què s'evapori una mica l'alcohol
3.-Incorporeu-ho a la barreja anterior, remenant-ho bé.
4.-Aboqueu la mescla en el got del sifó. Percutiu-hi un cartutx, agiteu-ho i reserveu-ho en fred un mínim d’unes 3 hores.
5.-Amb una mica de sucre i unes gotes d'aigua, feu un caramel no gaire dens i caramelitzeu el motlle escollit.
6 .- Poseu les fulles de gelatina a hidratar en aigua freda
7.- Poseu en una cassola la carbassa cuita, el suc de taronja, el sucre, la canyella i la pell de taronja. Tapeu-ho i deixeu-ho a foc suau, remenant de tant, en tant durant uns 15 minuts. Retireu el canonet de canyella i la pell de taronja i tritureu-ho. Afegiu-hi la gelatina escorreguda.
8 .- Poseu la preparació en el motlle i deixeu-ho unes hores en fred fins que solidifiqui.
Muntatge
Desemmotlleu el "flam". Feu-ne porcions i dividiu-les en petits daus. Ompliu fins la meitat els gots de presentació, afegint-hi una mica del caramel. En el moment de servir, ompliu la resta dels gots amb l'escuma de xocolata blanca. Decoreu-ho amb unes gotes de caramel líquid, uns encenalls de xocolata negra ... i gaudiu-ho de gust
MUEEROOOOOOO por uno de estos vasos!!.....no sabes como me gusta la naranja con calabaza......me encantaria hacerlos para Navidad porque es ideal....pero estamos con visitas en casa y mi amiga no puede comer naranjas porque interfieren con su terapia inmunodepresora.....asi que las naranjas no estaran presentes esta Navidad y Agno Nuevo.....pero...las hare apenas pueda....de seguro!!!!.....Bon Nadal i un Feliç Any Nou !!..... Abrazotes, Marcela
ResponEliminaFa un any que tinc el sifó amagat i no l'he fet servir, però veig que tu li treus molt de profit, a veure si m'animo. Aquest flam m'ha semblat genial, com tot el que fas.
ResponEliminaPer cert, a veure si algun dia vens a una reunió d'aquestes que fem ;-)
Bon Nadal.
Petonets
Gracias por todas los platos con que nos has deleitado este año 2011.
ResponEliminaAprovecho para desearte unas Felices Fiestas y un Año Nuevo cargado de buena salud y ricas recetas.
Un saludo.
Ohhh com m'agrada la fusta on has posat els gots... bueno i el farcit dels gots te que estar bonisim... Seria la bomba un sopar preparat per a tu i per l'Exquisita...jajaj la bomba
ResponEliminaBon Nadal i feliç 2012
Un petonet
Great!
ResponEliminaFeliz Navidad!
Oooooh, com sempre ens deleites amb uns gotets més que magnífics!! Una combinació explosiva!
ResponEliminaBones Festes!
Sandra
ostres Alfons, aquests sí que sí que els he de provar...i més perquè tinc el sifó una mica bandonat...gràcies per la proposta!
ResponElimina(quan la fagi t'ho explico!)
BON NADAL!
Són guapíssims!
ResponEliminaUna autèntica delicia, com sempre ets el Rei dels gotets.
ResponEliminaBon Nadal.
Alfons feliz navidad!!!! tu mesa será un derroche de imaginación en estas fechas! este postre: divino! un beso
ResponEliminaAlfons, Bon Nadal i Feliç Any Nou!!!! l'Any vinent volem més receptes!!!!
ResponElimina¡!!Feliz navidad!!!!!
ResponEliminaEspero que paséis unas fiestas estupendas y aunque este año no he podido visitaros y comentaros tanto como me hubiera gustado, espero que el próximo año sigamos todos por aquí, disfrutando de nuestras cocinas.
Un abrazo, Begoña
Queden unes postres molt elegants. La combianció carbassa-xoco blanca ha de quedar molt bona. I no he fet mai escuma de xoco blanca... me l'apunto ;)
ResponEliminaQuina passada de gotets! M'encanten!!!
ResponEliminaUna abraçada i molt bones Festes!
Anna
Una delicia com sempre Alfons!!!
ResponEliminaDes de "Pastissets" venim a desitjar-te unes Bones Festes!!!
Petonets
Annie i Catieu
ayyy Alfons, qué de tiempo sin venir a visitarte, si es que he estado muy liada con los cursos de galletas. Pero bueno, ya estoy aquí para ponerme al día y disfrutar de tus pequeñas delicatessen ;)
ResponEliminaFelices Fiestas, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletilandia.cultura-libre.net
Extraordinaria recepta, Alfons... como siempre. Me la apunto, además en vasito me parece una presentación fantástica.
ResponEliminaFELIZ NAVIDAD y que el año que viene se cumplan todos tus deseos.
Un saludo.
Quines postres més bones!! m´encanta la carbassa al dolç i combinada amb la resta d´ingredients, una meravella... Acaba de gaudir de les festes i Bon Any.... petons,
ResponEliminaCada vegada que llegeixo les teves entrades veig que encara no tinc el sifó!!!! (Quan m'el compri seràs el primer en saber-ho)
ResponEliminaMolt bon any nou, maco!!!!
Petonets,
Esther
Un postre molt bò y de carabassa que m'agrada tant, el tastaré.
ResponEliminaBon Nadal i Bon Any
Un abraç
Un gotet molt llaminer. Nosaltres per Nadal vam fer una repassada als teus aperitius! ja ho veuràs!
ResponEliminaBon any!!!
Qué rico!! una propuesta muy original y sabrosa. Feliz 2012!!
ResponEliminaTinc una carbassa molt grossa per encetar i buscava una recepta... Aquesta és perfecte, boníssima. Espero que hagis passat unes bones festes!.
ResponEliminaBon día!
ResponEliminaQue bocado tan delicioso, como siempre me enamoran tus presentaciones.
Besos
tan original com sempre!!! uns flams de luxe. moltíssimes gràcies per participar. petonets
ResponElimina