Si malgrat que ens tornaran a baixar el sou, que el transport serà més car, que haurem de cuinar a les fosques per poder pagar el rebut de la llum,.... si malgrat tot, esteu buscant una recepta per poder celebrar, i ara més que mai, un motiu per continuar celebrant alguna cosa,.... i potser tingueu la sort de tenir un aniversari a prop (potser avui mateix ;-) FELICITATS, Elvira), no busqueu més, aquesta és la vostra recepta, ... i la Carme Ruscalleda la persona a qui agrair-ho, perquè no tan sols és una magnífica proposta per celebrar quelcom, sinó que farà que ens oblidem fins i tot dels nostres governants ... i ja és dir... ja
Font: Carme Ruscalleda
Despatxeu:
-1 cua de rap d’1 Kg.
- 400g de faves ben tendres i petites
- 50 ml de xerès dolç
- 4 alls tendres
- 2 pastanagues
-1 poma golden
- 50 ml d’aigua mineral
Per a la pols de menta
- 20 g de menta
- 10 g de julivert
- Sal
- 10 g de cerfull
- Pebre blanc
- Oli d’oliva
Preparació
Per a la pols de menta
1.- Poseu al microones, en un bol ample, les fulles de menta, el julivert i el cerfull. S’han de anar assecant a màxima potencia a intervals de 30 segons i remenar-ho sovint
2.- Un cop seques, passeu-les per un colador metàl·lic de forat fi. Obtindreu una pols verda. Reserveu-ho
Per a la cua de rap
1.- Traieu l’espina central i les pells del rap, n’obtindreu 2 lloms.
2.-Lligueu cada llom de rap amb fil (com ho faríem amb un tall rodó)
3.- Unteu-los bé amb oli, salpebreu-los i arrebosseu-los amb la pols d’herbes que hem preparat
4.- En una paella que després pugui anar al forn, i amb l’oli ben calent, daureu totes les cares del llom de rap. Entreu la paella al forn prèviament escalfat a 190º, durant 5 minuts.
5.- Un cop el rap cuit, retireu-ne el fil. Talleu-lo a rodanxes gruixudes. Reserveu-lo en calent.
Per a les favetes amb pastanagues i pomes
1.- En una olla petita amb un raig d’oli, sofregiu-hi els alls tendres picats petits. Salpebreu-los. Només hi ha d’estar uns 2 minuts, han de quedar cuits però no rossos.
2.- Tireu-hi les favetes , les pastanagues a tallets petits, l’aigua el xerès dolç i la sal . Tapeu l’olla amb paper de cuina i la tapadora. Ha de coure a foc mitja i heu d’anar sacsejant l’olla tapada durant uns 4 minuts.
3.-Incorporeu-hi els grills de poma a talls prims, i deixeu-ho coure 1 minut més
4.- Destapeu-ho i controleu-ne la cocció. Deixeu-ho uns minuts més si veieu que encara no son cuites. Rectifiqueu-ho de sal i pebre
Muntatge
Serviu el guisat amb els talls de rap al damunt...i gaudiu-ho de gust
Les receptes de la Carme Ruscalleda sempre triomfen. Aquest rap é un aspecte molt bó i les verduretes amb la menta em sembla una guarnició ideal.
ResponEliminaPetons
ja,ja tienes razon Alfons que mejor que celebrar algo con este estupendo plato de la mano de la Ruscalleda y que tu has plasmado estupendamente
ResponEliminauna abraçada
Malgrat ens vulguin cardar ben cardats jo penso continuar celebrant el Nadal, encara que sigui a les fosques! Una proposta excel·lent!
ResponEliminaUna forta abraçada! i perdó per l'absència durant tant de temps al teu blog.
Que bona aquesta recepta vestida de gala!!! i tens raó amb tot el que dius!!! a la luz de las velas cuinarem!!!Muaks
ResponEliminaPues muchas gracias Alfons por traernos una receta de Carme tan exquisita como esta, me ha encantado.
ResponEliminaTotalmente de acuerdo con tus reflexiones o pensamientos, bien nos han fastidiado. Iba a decir otra cosa, pero me he controlado.
Petonets
Quina pinta que fa... mare meva! Sempre s'han de trobar motius per celebrar, sinó la vida no tindria massa sentit!
ResponEliminaPetons
Sandra
Un guisat d'aquests et fa pasar el mal humor en un moment!
ResponEliminaEl rap amb la menta ha de lligar molt bé. I si la recepta és de la Ruscalleda, té l'èxit assegurat ;)
Ruscalleda es una gran profesional, así que la receta está asegurada si viene de ella y tu la cocinas. Todo un lujo para como bien dices, celebrar algo. Al fín y al cabo estos pequeños placeres hacen la vida más bella. Besos
ResponEliminaquin plat mes complert i bo,a mi es que el peix amb verduretes m'agrada.petons
ResponEliminaI have a whole plate?
ResponEliminaLook delicious!
Ja tens raó,ja... però deixar de celebrar les coses amb un bon plat és la darrera cosa que farem!. A mi no m'amarguen les festes!... aixxxx, que patirem... Aquest plat de peix i verdura és dels que em treuen el son...quina recepta tan bona!, havia de ser de la Ruscalleda, clar, la millor!!! A reveure!
ResponEliminaclar que sí Alfons!!! ho hem de celebrar tot, ni que no sigui amb luxes... Un plat exel·lent!!! petonets
ResponEliminaUn plat de la Ruscalleda i fet per tu ja té molta garantía d'éxit.
ResponEliminaA veure que podem celebrar, perque ens ho possen ben difícil.
Petons.
Verduretes i peix, la meva combinació preferida.. Ámb aquest toc de menta i la perfecta presentació el fan un plat de celebració... Amb bon gust i imaginació podrem celebrar cada dia ... Petons i bon cap de setmana.
ResponEliminaPoma, fabetes, menta, la singukar textura del rap... aquesta s'ha de probar.
ResponEliminaMuas!
Me encanta el rape, siempre estoy buscando nuevos ingredientes con los que combinarlos, así que esta menta me parece una idea fantástica! un abrazo
ResponEliminaFelicidades, Alfonso, por tu interpretación del plato de la Carme. La manzana y la menta...ingredientes sorprendentes para un plato de altura, como es este.
ResponEliminaFelicidades.
Un saludo.
jaja Quin post tan optimista, com m'agrada!!! :D I és que malgrat tot això, SEMPRE hi ha motius per celebrar!! De fet, jo crec que un plat com aquest ja és motiu de festa jeje
ResponEliminaUn petoneet! :D
Una recepta de Carme i proposada per tu es un éxit assegurat.
ResponEliminaBsts
Quin acompanyament més bo! amb el toc de la menta ha de resultar fresc! i combinat amb el rap, molt bon plat!
ResponElimina