12/12/11

GOTET AMB CREMA DE FORMATGE TENDRE AMB BASTONET DE PARMESÀ , LLIMONA I ALFÀBREGA

Abans que les primeres nits fredes de l'any acabessin aquesta temporada amb les fulles més tendres de la planta d'alfàbrega de casa, vaig collir les fulles suficients per fer aquests deliciosos bastonets que acompanyen  aquesta no menys deliciosa crema de formatge fresc d'avui,  i amb la resta, omplir tot un pot amb oli on conservar-les... per repetir gotets aquests dies d'hivern ...








Despatxeu

Per a els bastonets: (unes 16 unitats)
- 120 g de farina
- 45 g de formatge parmesà ratllat
- 30 g de mantega
- 45 g d'aigua freda
- 30 g d'alfàbrega picada
- La pell ratllada d'1 llimona
- Pebre
Per a la crema de formatge tendre
- 120 g de formatge tendre
- 35 g de tàperes
- 50 g de formatge parmesà ratllat
- Pebre
- Nata líquida



Preparació:

Per a els grissines.

1.-Preescalfeu el forn a 180 ° C. En un bol, barregeu el formatge parmesà i la ratlladura de llimona. Incorporeu-hi la farina, l'alfàbrega picada i la mantega barrejant-ho amb els dits. Afegiu-hi l'aigua i treballeu-ho amb les mans fins a formar una bola. Dividiu-la en 16 bocins.

2.- De cada un, feu-ne amb les mans, un petit cilindre d’uns 15 cm de llarg.

3.-Col.loqueu-los en una safata per enfornar folrada amb paper sulfuritzat. Empolsineu-ho amb una mica de pebre negre i coeu-ho al forn a 180 º C durant 15 minuts. Deixeu-ho refredar sobre una reixeta.

Per a la crema de formatge fresc.

4.-Tritureu el formatge amb les tàperes escorregudes, el formatge parmesà i el pebre. Incorporeu-hi un raig de nata líquida fins que quedi amb la textura al vostre gust. Coleu-ho i aboqueu la barreja en els gotets. Reserveu-ho en fresc.



Muntatge

Servir-ho col·locant un bastonet dins de cada gotet ... i gaudiu-ho de gust

32 comentaris:

  1. Tot el que porti alfàbrega m'encanta!!! Aquests bastonets no haurien arribat al gotet encara que també pinta boníssim...
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Conservar l'alfàbrega??? bona idea...

    aquest grisines es començar i no parar.

    ResponElimina
  3. Que bons els palets sucats amb la crema de fomatge! Tindré en compte lo de conservar l'alfàbrega.
    Petons

    ResponElimina
  4. Me tengo que animar con los grissinis, éstos de albahaca tienen que estar muy buenos. Y se complementan estupendamente con esa crema de queso. Un saludo. Esperanza.

    ResponElimina
  5. Ufff, cada vegada que vinc m'he de portar la recepta que fas, però avui, aquests bastonets m'han semblat magnífics.
    Petonets

    ResponElimina
  6. Que bo! tant els bastonets aromàtics, com la crema amb el toc de les tàperes i el pebre...
    Aquest any per Nadal em toca preparar els aperitius, així que li faré una bona repassada al teu bloc!!

    ResponElimina
  7. Aquests bastonets salats són un vici d'anar picant picant sense parar. D'aquells que treuen la gana de tan bons que són!

    ResponElimina
  8. Quina pinta! Aquests bastonets els provarem segur! La nostra alfàbrega encara està ben maca! jaja
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  9. Aquests gotets son fàcils de fer, nomès em falta l'alfàbrega que la meva fa temos va passar a millor vida, vull dir pesto.
    Els bastonets m'encanten, son un vici.
    Petons.

    ResponElimina
  10. Ohh això te que estar per sucar i no parar!!
    Petons

    ResponElimina
  11. Yo lo tengo claro, si quiero poner un vasito de aperitivo en la mesa tengo que venir a tu blog a buscarlo.
    Me encantan estos palitos.
    Saludos

    ResponElimina
  12. Estic preparant unes cistelletes per regalar i crec que afegiré també aquests bastonets.
    Petonets,
    Esther

    ResponElimina
  13. Hola guapo tu

    quina combinació, hummmm anoto la teva proposta

    BONES FESTES, i mil petonets Susanna

    ResponElimina
  14. Me encanta esta idea, con los grisines, infaltables para cualquier reunión.
    Bss

    ResponElimina
  15. Qué buenos tienen que estar con albahaca; un sabor muy original.
    Tengo las semillas preparadas para la época de plantación; entonces haré estos grisines tan ricos.

    ¡Hasta pronto!

    ResponElimina
  16. Uns gotets boníssims, amb aquests bastonets..La meva alfàbrega ja ha passat a millor vida, i no vaig ser tan previsora com tu.

    ResponElimina
  17. Haure de doblar les quantitats que crec jo que amb 16.. no arriben a la taula. Molt bona idea.Petons

    ResponElimina
  18. Un aperitivo de lujo, me lo apunto ;)

    ResponElimina
  19. Que forma más chic`para degustar tus grisines!

    ResponElimina
  20. quina bona pensada aquests bastonets!!!! etic desitjant poder tenir alfàbrega a casa!!! ;) petons

    ResponElimina
  21. Me encanta el sabor de la albahaca. En verano la cultivo en gran cantidad. Sólo el olor al recogerla me resucita, así que tus grisines tienen que estar para no parar de comerlos y mezclados con el queso ...menuda combinación!!. Besos

    ResponElimina
  22. oh, oh, oh! més idees per algun àpat d'aquest Nadal! Amb el què m'agrada el parmesà i l'alfàbrega...el què passa és que amb els bastonets no he tingut mai gaire sort...em queden psi-psa...ho hauré de seguir intentant.
    Gràcies per la proposta, com sempre!

    ResponElimina
  23. Uns gotets i bastonets amb molt bona pinta, espera que vinc.........
    Una abraçada

    ResponElimina
  24. Esta crema de queso con losbastoncitos de parmesano ..es IDEAL como entrante , que forma mas divertida de comenzar una comida o tomar un aperitivo ..jeje ..yo te invito a un crujiente de pochas bsssMARIMI

    ResponElimina
  25. Alfons, me encantan tus vasitos. Pero ya no sé cual elegir para estas fiestas. Finalmente me he decantado (si no cambio de idea) por el de las peras caramelizadas con mouse de foie. ¡¡Espero acertar!!

    ResponElimina
  26. Hola, Alfons; me encanta tu estilo de cocina. Sencillo pero impresionante. Estos vasitos de queso pueden quedar bien en todo momento, y los palitos...¡sorprendentes!. Enhorabuena.

    ResponElimina
  27. Alfons, una gran troballa! ho vaig fer per reis i va ser un èxit total, no les tenia totes amb els grissines, així que per si de cas en vaig comprar uns al supermercat però no va caldre!!!

    ResponElimina
  28. Alfons, quin tipus de formetge fas servir per a la crema? M'encanten aquests gotets!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hola Cristina .... és formatge tendre _similar al de Burgos_ en aquests cas crec que era fet de llet de cabra, i no és de cap marca comercial, el compro al tall al mercat....
      m'alegro que t'agradi la proposta, és deliciosa, a casa ens va agradar molt....

      Elimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails