El "Memories d'una Cuinera" ens proposa un nou tema ... ineludible... els carquinyolis!!... qui no ha parat fins acabar amb tota la safata d'uns cruixents i saborosos carquinyolis, dels de tota la vida, els d'ametlla... doncs, jo ja espero el resum... s'ensumen presentacions que deixaran petjada...
Despatxeu:
Per a la crema de taronja
-4 ous
-400 ml de suc de taronja
-15 g de maizena
-15 g de mantega
-80 g de sucre
Per a els carquinyolis
-160 g de farina
-60 g de sucre en pols
-1/4 culleradeta de llevat químic
-1/4 culleradeta de bicarbonat
-2 ous
-40 g de festucs sense sal
-40 g de nabius secs
-Pell de ½ taronja ratllada
Per al glacejat:
-1 ou
-30 g de sucre glaç
Preparació:
1.-Per a la crema de taronja. En un cassó al
foc, reduïu el suc de taronja fins els 500 ml aprox. i el deixeu refredar.
Poseu tots els ingredients en un cassó al bany maría. Remeneu-los constantment
i deixeu-los coure fins que agafi la consistència
d’una crema catalana. Poseu-ho en els plats de servir a refredar .
2.- Per a els carquinyolis. En un bol barregeu-hi
la farina, el sucre, el bicarbonat i el llevat. Afegiu-hi els ous, un a un, i barregeu-ho
bé. A continuació, afegiu-hi la
ratlladura de taronja, els nabius i els festucs. Barregeu-ho de nou fins obtenir
una massa compacta. Emboliqueu-la amb paper film i deixeu-la a la nevera per que
s'endureixi. (almenys 30 minuts).
3.-Preescalfeu el forn a 180 ° C. Cobriu la safata del forn amb paper sulfuritzat
-o amb el silpat-
4.- En un bol bateu l'ou amb el sucre.
5.-Dividiu la massa reservada a la nevera en
dues peces, i sobre una superfície lleugerament empolsinada
amb farina, feu-ne un parell de “llonganisses” d'uns vint centímetres de llarg.
Pinteu-les amb l’ou batut, i col·loqueu-les cap per avall sobre la safata d’enfornar,
i pinteu-ho amb l’ou per l'altre costat.
6.-Enforneu durant uns 15 minuts. Retireu-la del forn, deixeu-la refredar durant
1-2 minuts, i talleu-la a rodanxes ben fines i bisellades. Poseu les llesques de
nou a la safata del forn i cuineu-ho uns 7 o 8 minuts més. Deixeu-ho refredar sobre una
reixeta.
Muntatge
Serviu la crema de taronja acompanyada dels
carquinyolis ..... i gaudiu-ho de gust
quina presentació Alfons! cada cop que et vinc a visitar em trobo una nova sorpresa!!! moltíssimes gràcies per participar. petonets
ResponEliminaQue bueno verte de vuelta y con recetas tan espectaculares.
ResponEliminaMe encantan los carquinyolis!
Bss.
Ohhhhhhhhhhhhh Alfons, aquesta crema si que deixa petjada. Boníssima proposta la teva ;-)
ResponEliminaPetonets
M'encanten els carquinyolis tan primets... I la combinació amb la crema ha de ser ben bona!
ResponEliminaAquest plat el trobo prciós, amb les culleretes a joc... QUeda una presentació molt elegant.
Me ha encantado esta receta, las dos cosas, pero la crema de naranja me parece muy interesante.
ResponEliminaTe escribo en castellano, pues mi catalán escrito es penoso y lleno de faltas, no el hablado.Soy de la generación que aprendimos en castellano.
Salutacions.
Desde luego Alfons que haces unas presentaciones de libro y demás unos sabores interesantes y ricos. La crema de naranja me parece una divinidad y con un acompañamiento que no se queda atrás. Los carquinyolis son de vicio, pruebas uno y ya no paras hasta acabarlos. felicidades de nuevo por la receta. Besos
ResponEliminaQuè bonica presentació!!! i què bona recepta. Els carquinyolis tan primets no els havia vist mai i m'encanten!!!!
ResponEliminaPetonets
Per acompanyar la crema de taronja has fet uns carquinyolis molt bons, m'ha sorprés però que siguin tan prims, encara que millor a l'hora de mastegar.
ResponEliminaPetons.
Molt originals aquests carquinyolis! I tan primets.... La presentació és fantàstica: original i d'una gran bellesa!!!!
ResponEliminaPetons
Quina forma tan xula!
ResponEliminaUns senyors carquinyolis ben acompanyats.
Moltíssimes gràcies per participar.
Nos has tenido unas semanas de "sequía" pero la espera ha merecido la pena. La vueltas está siendo gloriosa!!
ResponEliminaVaya cremita más rica... y bien elaborada. ¡Estás en forma Alfons!.
ResponEliminaUn saludo.
Juan Carlos
Aquest seran un hit en la llista de carquinyolis! què bons i què ben acompanyats!
ResponEliminaPetons
Sandra
Anotado queda para mi vuelta!.....delicioso!.......Abrazotes, Marcela
ResponEliminaUns carquinyolis molt ben acompanyats i molt bons, queda anotada la recepta
ResponEliminaUna abraçada
Deliciosos i amb una presentació de luxe!!
ResponEliminapetonets
Que originals i bons amb aquesta crema ja tenim el postre! Petonets
ResponEliminaEls carquinyolis es veuen boníssims però la crema de taronja...em té el cor robat. L'he de provar així que pugui. Ha d'estar deliciosa!
ResponEliminaEva
Cómo siempre me quedo impresionada con tus presentaciones y tus recetas. la crema de naranja estará riquísima pero esos carquinyolis estarán de muerte.
ResponEliminaSaludos
Tiene que ser una delicia poder disfrutar de estos carquinyolis y con esa cremita de naranja todo un vicio. Me encanta visitar tu blog y ver que hay una nueva receta, siempre me sorprendes. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaUns carquinyolis ben originals i acompanyats amb la crema de taronja han de ser deliciosos.
ResponEliminaAlfons, como siempre, delicioso, ligero y original. Un 10 para tí ;)
ResponEliminaSalu2. Paula
Una presnetación impecable para un postre que debe ser una gozada! im abrazo
ResponEliminaLa crema es irresistible, la taronja als postres la troba deliciosa.
ResponEliminauna abraçada
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponElimina