Per avui, un pastís deliciós, molt més fàcil de fer del que a primera vista podria semblar ... i que els addictes a la xocolata no oblidaran fàcilment .... tasteu-ho...!!
Font: Cristina Batlló
Despatxeu:
-6 ous
-120 g. de sucre
-20 g. de cacau
pur
-50 g. de farina
d'ametlla
-150 g. de sucre
-30 g. d'aigua
-3 cullerades de
licor de gerds
-300 g. de xocolata 60%
-75 cc de nata
líquida 35%
-150 g. de gerds
Preparació
1.-Munteu les clares
dels 6 ous
a punt de neu,
afegint-hi a mig
muntar 100 gr de sucre.
En un altre bol,
blanquegeu-hi els rovells amb els 20 g.
de sucre restants fins que dupliquin
el seu volum. Barregeu-ho amb delicadesa i incorporeu-hi
el cacau i la farina d'ametlla.
2.-Esteneu la barreja
en una safata d'anar
al forn, coberta amb paper
sulfuritzat, procurant que no tingui més d'1
cm de gruix i
enforneu-ho uns 15
minuts a 200 º. Deixeu-ho refredar, desemmotlleu i
reserveu-ho.
3.-Talleu els gerds
per la meitat, reservant
uns 8 o 10 sencers per a la decoració
final.
4.-En un bol al foc, prepareu un xarop
amb els 30 g d'aigua
i els 150 de sucre.
Retireu-ho del foc i afegiu-hi les cullerades de licor de gerds. Reserveu-ho.
5.-Escalfeu la nata líquida i
aboqueu-la per sobre de la xocolata per tal de fondre-la. Reserveu.
6.-Folrreu amb paper film l’interior del motlle que feu servir per muntar el
pastis
7.-De la planxa que heu tret del forn, en feu
tres bocins de les mides de l’interior del motlle folrat, que seran les tres
capes del pastís. (Recupereu els retalls, es poden congelar )
8.- Per muntar el pastís, col.loqueu una
primera capa al fons del motlle i pinteu-la amb el xarop
de gerds, escampeu-hi
després una capa de xocolata i
repartiu-hi ordenadament en files horitzontals
la meitat dels gerds,
calculant que com
a mínim a cada
tall que feu del pastis en el moment de servir, us quedi una filera de
fruita. Pinteu
ambdues cares de la segona capa i incorporeu-la al motlle
tot fent una lleugera pressió sobre la capa anterior. Repartiu-hi una nova capa
de xocolata i repartiu-hi ordenadament
els gerds restants.
Pinteu un dels costats
de la tercera capa i col·loqueu-la
tapant la capa de gerds i fent novament una lleugera pressió. Reserveu-ho a la nevera una mitja
hora perquè prengui
cos.
9.- Treure de la
nevera retireu el paper film i repartiu-hi
la xocolata restant cobrint la superfície i
els costats del pastís. Decoreu-ho amb els gerds reservats, deixeu-ho
en fred fins una estona abans de servir.....i gaudiu-ho de gust
Ooh! Obrir l'ordinador i veure això!!! No m'hi podria pas resisitir a un pastís així. Llàstima que encara estic sense forn que si no ja seria a la cuina!
ResponEliminaEs veu deliciós!
Una abraçada!
Este pastel es un "pecao"... buffff. Me llevo la receta y lo haré para este fin de semana. A mi familia y a mi nos encanta el chocolate. A ver si soy capaz de hacerlo. Un cordial saludo.
ResponEliminaJuan Carlos
Aixo esta clar que es per a mi, xocolata...meu...i gerds, nomes falta que posis NO TOCAR...ES PER LA NEUS
ResponEliminauna abraçada
Difícil d'oblidar, ja ho dius be, la xocolata amb gerds és una combinació explosiva, boníssimmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!
ResponEliminaPetonets
Hola guapo tu
ResponEliminaquina cosa més bona, copio, ja i estic sommiant
gràcies per compartir aquest pecat mortal
mil petonets Susanna
Combinació 10, presentació 10, d'un cuiner 10!!!, preciós i deliciós!Una abra´çada Alfons.
ResponEliminaJo vull un tros però el gran, eh!!!!!!!!!!
ResponEliminaM'encanten els gerds.
Oleee amb lo que m´agraden els gerds, cada dia en menjo.....boníssims i amb aquest pastís un escàndol dels grans!! et felicito:)) Muaks
ResponEliminaSe ve delicioso....claro que quiero un trozo....pero Grande!,.....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaSin duda que estará delicioso, pero me ha impresionado la perfección del montaje. Un corte divino!!!. Besos y dulces tardes.
ResponEliminaVaya bocado más exquisito tiene que ser con la mezcla de chocolate y frambuesa, pura magia en la boca. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaAlegra la vista aquest pastís, em sembla que m'està cridant pel meu nom.
ResponEliminaPetons.
una alegria para la vista y el paladar Alfons,demasie para el cuerpo
ResponEliminauna abraçada
Si us plau!!! te'l copio, i tant que te'l copio!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Això no és un pastís és un pecat mortal!!!! va directe a la carpeta de pendents!!!!
ResponEliminapetonets
I tant que ho haurem de tastar, només de veure les fotos ja penso en si demà tindré una estona per fer-lo!
ResponEliminaLA "Neus" que se ponga a la cola...y a tí ni se te ocurra dejarla pasar,eh!...Aquí si hablamos de chocoadictas,es para mí,aparte ella ahora mismo no puede comer...Que postre tan delicado,de esos,para una gran ocasión,de gala,delicioso Alfons.
ResponEliminaMe alegra mucho leerte.
Un abrazo
T'ha quedat de pastisseria professional, la foto del tall és preciosa. I segur que boníssim!
ResponEliminaJa és a pendents!!!! Però quina cosa tan bona Alfons!!!
ResponEliminaT'ha quedat preciós!!!
Una abraçada
UAU!!!! aquest pastís no m'ho puc perdre, és massa pecador per no fer-ho. Ja t'explicaré el dia que ho faci.
ResponElimina