....l'últim divendres, i "gràcies" a un inesperat embús a l'autopista, que va fer que fes cua durant molta més estona de l'habitual, vaig poder escoltar per la ràdio a la Dra. Magda Carles, que en el magazine de RAC1, "Tot és possible ", de L'Elisenda Camps, i en la seva secció dedicada a la nutrició, promocionava un concurs de "Receptes saludables", ..... i aquesta setmana l'artista convidat eren les pastanagues .... així és que .... que tal si entre tots inundem la secció de sanes, saludables, saboroses i atrevides propostes a base de pastanagues, i convertim això d'escollir una recepta en quelcom veritablement complicat ...?
Despatxeu (per uns 8 gotets):
-1 moniato mitjà
-500 g de pastanagues
-20 cc de nata líquida per muntar
-1,5 l de brou de verdures
-Pebre negre-Sal
-Tires de bacon.
Preparació:
1.- Peleu les pastanagues i els moniatos. Talleu-ho a bocins i coueu-ho en una cassola juntament amb el brou vegetal. Tritureu-ho amb una mica del líquid de coció i un rajolí d’oli fins aconseguir la consistència d'un puré no molt espès. Rectifiqueu-ho de sal i pebre si cal.
2.-Amb l’ajut d’unes varetes, munteu la nata líquida amb un pessic de sal. Reserveu-ho
3.- En una paella amb unes gotes d’oli fregiu les tires de bacon, fins que quedin ben cruixents. Una alternativa més saludable, seria la de coure 3-4 tires de bacó al microones, entre en un parell de fulls de paper de cuina, uns 2 o 3 minuts, al 100% de potència.
Muntatge
Ompliu els gotets amb el puré de pastanaga i moniato , escapeu-hi per sobre una de les tires de bacon feta bocins, incorporeu-hi una quenelle de nata muntada per fer el cappuccino i decoreu-ho finalment amb una tira de bacon ben cruixent.
Alfons, con este calor ese vasito bien frequito tiene que ser una delicia, una combinación perfecta, me llevo la receta y como siempre un placer visitarte. Un abrazo y feliz semana, Clara.
ResponEliminaAlfons buen gotet y muy saludable y lleno de antioxidantes que siempre va muy bien,me encanta el gotet y lo que has puesto
ResponEliminauna abraçada
Ja es trobaven a faltar els teus gotets. Ha de tenir un puntet de dolçor molt bona.
ResponEliminaSort al concurs.
Petons.
Un entrante estupendo, como todos los tuyos, Alfons. Me estoy imaginando el toque dulce de la zanahoria y el boniato (con algo picante) y el sabor salado del caldo de verduras... esto tiene que estar buenísimo.
ResponEliminaUn saludo.
Juan Carlos
com diu el refran....no hay mal que por bien no venga
ResponEliminaÉs de les receptes més originals que he vist. Visualment és molt atractiva i de gust ha d'estar...boníssim!! Com diu la Lídia, sort que et vas trobar amb l'embús. ;-)
ResponEliminaMoltíssima sort pel concurs i enhorabona per la recepta!
Ya me veo preparando esta receta aunque creo que igual le pongo calabaza en vez de zanahoria o igual queda demasiado dulzón. La probaré y ya te contaré.
ResponEliminaSaludos
llàstima que la nata i el bacon espatllen això de la pastanaga i salut, je je je...
ResponEliminaPerò fora bromes, em semblen uns gotets sensacionals! :)
Uns gotets ben saludables!!!! m´encanta la pastanaga en totes les seves versions... Sort en el concurs. Petons,
ResponEliminaUna molt bona manera de menjar verdures, a mi es que la pastanaga cuita em costa però així no tant!;)
ResponEliminaQuina combinació tan original!!! Una delícia!!!
ResponEliminaUna abraçada
La barreja de pastanaga i moniato la vaig fer en versió calenta i ens va encantar, ara amb aquesta presentació la trobo ideal!!! petonets
ResponEliminaNo he provat mai la barreja pastanaga i moniato, però el gotet es veu molt bé, tindre que provar-ho
ResponEliminaUna abraçada
Doncs gràcies a la "cua" has pogut fer un recepta exel.lent!
ResponEliminaEstos cappuccinos son brutales!!! el sabor debe ser deliciosos y la presentación....estupenda! un abrazo
ResponElimina