Si en el vostre congelador hi guardeu algun retall sobrer del pa de pessic amb el que varem fer el "Pastís de xocolata i gerds" ara fa uns dies,..... doncs, ha arribat ja el moment de recuperar-ho per donar-li aquesta fantàstica i deliciosa destinació...
Despatxeu: per uns 10 gotets
- 1,5 kg de maduixes
- 1 cullerada de rom blanc (o cava...)
- 1 beina de vainilla
- 1 branca de canyella
- 40 g de sucre
- Suc d'una llimona
- 1 rovell d'ou
- 125 g de formatge mascarpone
- 100 ml de nata
- 40 g de sucre
- Retallons de pa de pessic de xocolata
- 1 cullerada de rom blanc (o cava...)
- 1 beina de vainilla
- 1 branca de canyella
- 40 g de sucre
- Suc d'una llimona
- 1 rovell d'ou
- 125 g de formatge mascarpone
- 100 ml de nata
- 40 g de sucre
- Retallons de pa de pessic de xocolata
- Festucs torrats
Elaboració
1.- En un bol amb el suc de llimona, l’interior d’una beina de vainilla raspada, la canyella i el sucre, barregeu-hi les maduixes tallades a bocins i deixeu-ho marinar al voltant d’una hora, remenant-ho de tant en tant. Retireu la branca de canyella, recupereu el suc i reserveu les maduixes.
2.- Retalleu bocins del pa de pessic de l’alçada de l’interior dels gots que fareu servir i de 3-4 cm, d’ample. Xopeu-los per una de les seves cares amb el suc de maduixa llimona i recobriu l’interior de les parets dels gots.
3- Munteu la nata i reserveu-la a la nevera. Prepareu un bany maria amb l’aigua calenta però sense que arribi a bullir. Incorporeu-hi un bol amb el rovell i el sucre i blanquegeu-ho fins que tripliqui el seu volum. Retireu-ho del bany maria i atureu la cocció submergint el fons del vol en aigua freda. Afegiu-hi amb suavitat primer el mascarpone y després la nata muntada. Reserveu-ho
Muntatge
Feu una primera capa al fons
dels gots amb una bona cullerada de la crema de mascarpone, repartiu les maduixes
marinades per els gots y cobriu-ho amb una nova capa de crema de mascarpone, reserveu-ho
a la nevera unes dues o tres hores. Serviu-ho amb uns festucs torrats per sobre ... i gaudiu-ho de gust
M'encanten les receptes d'aprofitament, poden quedar plats tan bons i elegants com aquest!
ResponEliminaLa combianció de les maduixes i el mascarpone és boníssima.
Com sempre un plaer veure les teves receptes i aquesta amb l'èxit assegurat, les maduixes amb mascarpone són una delícia.
ResponEliminaPetonets
Hola guapo tu
ResponEliminacom sempre espectacular, ets el MILLOR, quina combinació mes mortal
mil petonets Susanna
Aquests gotets millor de dos en dos. Quina festa pel paladar.
ResponEliminaPetons.
¡Hola!
ResponEliminaAcabo de descubrir tu blog y me he quedado encantada con esta receta, la presentación del tiramisú en vasos es genial, y las fresas tienen una pinta deliciosa.
¡Me quedo por aquí para estar en todo lo que salga de tu cocina!
Un besito :)
Els ingredients d'aquest got farien feliços a tots els de casa, que bonics!
ResponEliminade aprovechamiento y rico rico,un gotet marca de la casa,magnifica combinación
ResponEliminauna abraçada
Impressionant!!! M'encanten les maduixes amb mascarpone... aixi que amb un d'aquests gotets no en tindria prou!! jajajajaja
ResponEliminaUn petonas
Sònia
No crec que ningú s'hi pugui resistir. No tinc restes de pa de pessic de xocolata al congelador però veient aquests vasets no em sap gens de greu posar-me a fer-ne. Val la pena!
ResponEliminaUna abraçada!
Eva
Espectacular, no tinc pa se pessic al congelador, però no tardaré a fer-ne per poder provar aquest gotet ara que tenim maduixes, com sempre fantàstic
ResponEliminaUna abraçada
Quin aprofitament tant fantàstic!! petons
ResponEliminaQué combinación... el mascarpone con las fresas...; y cómo no, con el chocolate. Buff, esto debe estar de escándalo, Alfons.
ResponEliminaUn saludo.
Juan Carlos
Com soc molt gourmet i molt de vasets...ja saps que m´el emporto!!!! muaks
ResponEliminaAlfonso, chico, qué vasito más completo, me gusta este tiramisú.
ResponEliminaUn beso.
Alfons, qué delicia, me encanta la combinación que has hecho. Los restos de bizcocho que se congelan sirven como base para un montón de postres estupendos. Como siempre lo has bordado. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaAlfons, qué delicia!!! En cuanto tenga un ratito me preparo esta maravilla ;)
ResponEliminaSalu2. Paula
Alfons, tu dels retalls en fas una delícia dins un got. ;) mmm!
ResponEliminaPetons
Moltes gràcies Alfons per la teva aportació al inventari de morenetes de Bcn!
ResponEliminaTens un bloc fet amb molt de "gust" i amb fotos fantàstiques.
Per cert, l'esglèsia de Sta Anna té molts secrets amagats....algún día els explicaré :).
Salutacions!
Debe de estar delicioso!! El aspecto es fantástico!!
ResponEliminaQuina delicia!!! Un tiramisú sense cafè, aquest és per a mi!!!
ResponEliminaUna abraçada
Tiene un aspecto delicioso! Te invitamos a que conozcas nuestro recién inaugurado blog http://juegodesabores.blogspot.com.es/
ResponElimina