Si el "Pastis de poma engrunat" d'ara fa uns dies, era dels que no passen desapercebuts, i amb el temps han anat apareixent repetidament en molts de blocs de cuina, crec que aquestes postres d'avui, malgrat el seu nom recordi a qualsevol cosa menys a un pastís, l'hi espera quelcom semblant ... no passen desapercebuts, tasteu-los...!!
Despatxeu:
- 250g de farina de blat
- 50g de farina de castanya
- 1 sobret de llevat “de panaderia Maizena”
- 1 culleradeta de sucre vainillat
- 1 pessic de sal
- 120 ml de llet tèbia
- 1 ou gran
- 30 g de mantega en pomada
Per al farciment:
- 20 g de mantega en pomada
- 2 cullerades de sucre morè
- 4 cullerades de crema de castanyes per a postres
- 60 g de llavors de xocolata
- 1 rovell d'ou + una mica de llet per pintar
- Sucre bolado
- 1 sobret de llevat “de panaderia Maizena”
- 1 culleradeta de sucre vainillat
- 1 pessic de sal
- 120 ml de llet tèbia
- 1 ou gran
- 30 g de mantega en pomada
Per al farciment:
- 20 g de mantega en pomada
- 2 cullerades de sucre morè
- 4 cullerades de crema de castanyes per a postres
- 60 g de llavors de xocolata
- 1 rovell d'ou + una mica de llet per pintar
- Sucre bolado
Preparació
1.- En un bol, barregeu –hi les farines, la sal, el sucre i el llevat.
Feu un clot en el centre i afegiu-hi la llet. Barregeu-ho
fins que la massa es converteixi en homogènia,
després afegiu l'ou
i continueu barrejant-ho fins que la massa es torni suau i es pugui
desprendre de les parets. Finalment
afegiu-hi la mantega i barregeu-ho de nou.
2.-Posseu la massa coberta amb un drap net en un lloc càlid i deixeu-la
que dobli el seu volum.
3.- Sobre la superfície de
treball una mica enfarinada, feu amb la massa un rectangle prim, i pinteu-ho amb la mantega fosa. Escampeu-hi per sobre
la crema de castanyes, el sucre morè i les llavors de
xocolata. Enrotlleu-ho sobre si mateix fent-ho rodolar sobre el
seu canto més llarg.
4.- Talleu el cilindre de massa en dos,
per la meitat i en tota la seva longitud. Treneu sobre si mateix els dos
hemicilindres i acosteu els dos extrems formant una única corona circular (o,
com jo, partiu cada hemicilindre en dos bocins, per la meitat, per tal de poder
fer dues corones més petites. Deixeu-la novament sobre la placa d’enfornar en
un lloc càlid per tal de que torni a agafar volum.
5.-Enforneu-houns 25 minuts a 180 °.
6.-Treieu-ho del forn i
pinteu-ho amb la mantega i escampeu-hi una mica de sucre bolado per sobre.
Proudly!
ResponEliminaThis elegantly.
Besos!
Que delicia!....castana con chocolate....de seguro no pasa desapercibido....pero lo que me encanta es la forma....me encantan los panes en corona!.....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaAlfons, me encanta el sabor de las castañas con el chocolate, de hecho, una de las primeras tartas que hice fue de castañasa con cobertura de chocolate y en casa es un clásico. Te ha quedado estupendo y tengo que hacerlo. Un abrazo y espero tu próxima delicia, Clara.
ResponEliminaTé que ser una delicia tant gran!!! Quina pinta! Petons
ResponEliminaTe ha quedado genial este Kringel, el trenzado es precioso y las pepitas de chocolate son el toque goloso perfecto.
ResponEliminaUn besito :)
I no es molt dificil ????? que dolenta soc fen trenes.... menys la farina de castanyes ho tinc tot, un dia d´aquests li perdre la por, i ho probaré... petons,
ResponEliminaEsta receta alemana la tengo en mis pendientes pues es muy original, aún no la he probado, pero me apetece un montón. Ha de estar buenísima. Saludos
ResponEliminaLa tinc pendent fa temps!!! però temps!!! trobo que queda molt maca i m´han dot que és molt bona!! Tinc que fer-la, t´ha quedat molt be!!! Petonet
ResponEliminaEl seu aspecte ja convida a tastar-los.T'ahan quedat molt macos i segur que bons.
ResponEliminaPetons.
Que bonita presentación, me gusta!! Bss
ResponEliminaQuina cosa més bufona, i amb castanya ha de ser ben saborosa!
ResponEliminaEstupendo, Alfons. No conocía este dulce. Tampoco sabía que existía la harina de castañas. ¡Cuánto aprendemos contigo!.
ResponEliminaUn saludo.
Juan Carlos
Uf, uf, uf!! Se m'ha fet la boca aigua! No el coneixia i em sembla molt interessant que porti farina de castanya, ha de ser d'allò més bo!
ResponEliminaPetons
Sandra
las trenas y yo no nos llevamos bien ,te ha quedado fantastico este kringel
ResponEliminabon cap de setmana
Uau, quina passada, m'encanta! Però quina feinada a donar-li la forma... Relament queda molt bonic. I amb aquest farcit ha de quedar bo de veritat!
ResponEliminaPero que cosa tannnnnnnnnnn bonita y menudo como tienta.
ResponEliminaBesos.
No lo conocía! me encanta la forma y el sabor de las castañas! un beso
ResponEliminaEls pastissos de poma m'encanten i aquest no el coneixia.
ResponEliminaAlguna vegada he vist la farina de castanyes a algún bloc però mai l'he vist a les botigues.
Hola guapo tu
ResponEliminaTot el que porti poma hummm, anoto la teva super tentadora proposta
mil petonets i Feliç revetlla de Sant Joan
mil petonets Susanna
Oye y yo como que me había perdido tantas recetas...?.Esta me la llevo para ya.Me encantan las masas,esta corona se ve bárbara y la combinación de castaña con choco,es brutal...si no te digo que eres un sibaritas!..Me haces sentir una simple en la cocina...o será que no tengo comensales finos,no?
ResponElimina