28/6/12

CAPSETES


La “Quinta del Luculus en el seu últim post, es proposa fer un petit homenatge a les àvies tot "desvetllant aquells secrets deliciosos, guardats en boniques capses”  amb els que, de menuts, sempre ens sorprenien i als que mai ens  hi podíem resistir.. . un homenatge al que m’hi sumo molt satisfet ... més encara després de veure que la llepolia de la caixa de llaminadures de la seva iaia, tenia curiosament el mateix obsequi que la meva àvia Emilia, guardava a la seva .... aquestes  són les “seves” capsetes, tal i com les recordo de quan era no més que un marrec.... total, no fa gaire més que quatre dies!!
.. i aquesta és la proposta pel HEMC d'aquest mes: "Las recetas de mi infancia", a proposta de Mr.Cuuking...




Ingredients:

- 3 clares d'ou
- 170 g de sucre
- 50 g d'ametlla laminada torrada
- 1 gota d'esperit de llimona (concentrat)

   Preparació

1.-Escalfeu el forn a 250 graus durant mitja hora.
2.-Poseu en un bol les clares d'ou i munteu-les a punt de neu amb un batedor. Després, afegiu-hi el sucre i remeneu-ho bé. Quan estigui tot ben barrejat, afegiu-hi les ametlles, l'esperit de llimona i remeneu-ho bé amb una espàtula.
3.- Tot seguit, poseu la massa dins d'uns motlles de magdalena, poseu-los en una safata d'anar al forn. 4.-Apagueu el forn, enforneu-los i deixeu-los coure durant 30 minuts. Deixeu refredar i ja els podeu servir.

21 comentaris:

  1. No podemos dejar perder las recetas de toda la vida, por su sabor y sus recuerdos.. Bss

    ResponElimina
  2. Alfons, quë delicia, recetas que no se deben perder. Tiene que tener una textura deliciosa y suave, el toque de almendra y esencia de limón perfecto. Como siempre una receta para atesorar. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  3. Aquestes receptes són les millors, entranyables i delicioses!

    ResponElimina
  4. Un bon homenatge a les àvies. Segur que estaríen molt contentes veient que les seves receptes encara son tant apreciades.
    Un dolç molt bo.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Ai les àvies!...sempre tenen alguna coseta de fogons i de saber fer amagat entre capsetes o papers...una bona manera de recordar la seva tasca!. Una delicadesa ametllada...bona bona!. Una abraçada i bon estiu!

    ResponElimina
  6. Si,si hace solo cuatro día...jejeje...Que buenos recuerdos los de la abuela,no?.De la mía recuerdos las torrijas,eran absolutamente deliciosas,jamás me olvidaré del aroma,del sabor y de todos los momentos que nos regaló.Un merecido recuerdo a todas ellas.Ricas,ricas estas capsetes de almendras,que al tostarlas,deben tener un aroma y sabor doblemente bueno.

    Un abrazo compañero ;-)

    ResponElimina
  7. Que novedoso y que rico!, como siempre tus recetas me sorprenden.
    Un beso.

    ResponElimina
  8. Quines avies mes llamineres, je je je...
    Han de ser com unes merengues delicioses, amb un gustet a ametlla molt bo.

    ResponElimina
  9. No conec aquesta recepta, però si ve d´una avia segur que està bonissima!!! petonets

    ResponElimina
  10. Nam nam nam!!....quiero unos cuantos....se ven deliciosos.........Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  11. Què bo!!!! de la meva avia recordo les "tortas fritas" i no sé com es fan! tinc una recepta que pot ser, però fins que no la provi no sabré si són les autèntiques!!
    Petonets

    ResponElimina
  12. Qué ricos... qué color más original.
    Me llevo la receta, por supuesto.
    Un abrazo, Alfons.
    Juan Carlos

    ResponElimina
  13. Me gusta mucho hacer recetas de mi abuela quedan todas riquísimas, su recetario lo guardo con mucho cariño.
    Desde luego que los prepararé pues tengo claras congeladas para utilizar ya.
    Besos

    ResponElimina
  14. buenas que son estas recetas d elas abuelas
    bona setmana

    ResponElimina
  15. Que boniques, les prepararé, no les he provades mai!

    ResponElimina
  16. La meva iaia el més sofisticat que feia era arròs amb llet, això si, li quedava d'escàndol!
    Què bé poder guardar aquestes receptes, i que no es perdin mai!

    ResponElimina
  17. Oi tant que s'han de guardar aquestes receptes!!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  18. Hola Alfons guapo tu

    Nen quins capsetes, aquesta s´em va escapar, la anoto i ja t´explicaré el resultat

    Mentre mil petonets d´ametlla, Susanna

    ResponElimina
  19. La meva mare les fa boníssimes, de menuda jo sempre li ajudava a preparar-les. M´has tornar a la meva infancia.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails