La “Quinta del Luculus” en el seu últim post, es proposa
fer un petit homenatge a les àvies tot "desvetllant aquells
secrets deliciosos, guardats en boniques
capses” amb els que, de menuts, sempre ens
sorprenien i als que mai ens hi podíem resistir.. . un homenatge
al que m’hi sumo molt satisfet
... més encara després
de veure que la llepolia de la caixa de
llaminadures de la seva iaia, tenia curiosament el mateix obsequi que la meva
àvia Emilia, guardava
a la seva .... aquestes són les “seves”
capsetes, tal i com les recordo de quan era no més que un marrec.... total, no fa gaire més que quatre dies!!
.. i aquesta és la proposta pel HEMC d'aquest mes: "Las recetas de mi infancia", a proposta de Mr.Cuuking...
.. i aquesta és la proposta pel HEMC d'aquest mes: "Las recetas de mi infancia", a proposta de Mr.Cuuking...
Ingredients:
- 3 clares d'ou
- 170 g de sucre
- 50 g d'ametlla
laminada torrada
- 1 gota
d'esperit de llimona (concentrat)
Preparació
1.-Escalfeu el forn a 250 graus
durant mitja hora.
2.-Poseu en un bol les clares d'ou i munteu-les a punt de neu amb un batedor.
Després, afegiu-hi el sucre i remeneu-ho bé. Quan estigui tot ben barrejat,
afegiu-hi les ametlles, l'esperit de llimona i remeneu-ho bé amb una espàtula.
3.- Tot seguit, poseu la massa dins d'uns motlles de magdalena, poseu-los en una
safata d'anar al forn. 4.-Apagueu el forn, enforneu-los i deixeu-los coure durant 30 minuts. Deixeu refredar i ja els podeu servir.
No podemos dejar perder las recetas de toda la vida, por su sabor y sus recuerdos.. Bss
ResponEliminaAlfons, quë delicia, recetas que no se deben perder. Tiene que tener una textura deliciosa y suave, el toque de almendra y esencia de limón perfecto. Como siempre una receta para atesorar. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaAquestes receptes són les millors, entranyables i delicioses!
ResponEliminaUn bon homenatge a les àvies. Segur que estaríen molt contentes veient que les seves receptes encara son tant apreciades.
ResponEliminaUn dolç molt bo.
Petons.
Ai les àvies!...sempre tenen alguna coseta de fogons i de saber fer amagat entre capsetes o papers...una bona manera de recordar la seva tasca!. Una delicadesa ametllada...bona bona!. Una abraçada i bon estiu!
ResponEliminaSi,si hace solo cuatro día...jejeje...Que buenos recuerdos los de la abuela,no?.De la mía recuerdos las torrijas,eran absolutamente deliciosas,jamás me olvidaré del aroma,del sabor y de todos los momentos que nos regaló.Un merecido recuerdo a todas ellas.Ricas,ricas estas capsetes de almendras,que al tostarlas,deben tener un aroma y sabor doblemente bueno.
ResponEliminaUn abrazo compañero ;-)
Que novedoso y que rico!, como siempre tus recetas me sorprenden.
ResponEliminaUn beso.
Quines avies mes llamineres, je je je...
ResponEliminaHan de ser com unes merengues delicioses, amb un gustet a ametlla molt bo.
No conec aquesta recepta, però si ve d´una avia segur que està bonissima!!! petonets
ResponEliminaNam nam nam!!....quiero unos cuantos....se ven deliciosos.........Abrazotes, Marcela
ResponEliminaQuè bo!!!! de la meva avia recordo les "tortas fritas" i no sé com es fan! tinc una recepta que pot ser, però fins que no la provi no sabré si són les autèntiques!!
ResponEliminaPetonets
Qué ricos... qué color más original.
ResponEliminaMe llevo la receta, por supuesto.
Un abrazo, Alfons.
Juan Carlos
Me gusta mucho hacer recetas de mi abuela quedan todas riquísimas, su recetario lo guardo con mucho cariño.
ResponEliminaDesde luego que los prepararé pues tengo claras congeladas para utilizar ya.
Besos
buenas que son estas recetas d elas abuelas
ResponEliminabona setmana
Que boniques, les prepararé, no les he provades mai!
ResponEliminaLa meva iaia el més sofisticat que feia era arròs amb llet, això si, li quedava d'escàndol!
ResponEliminaQuè bé poder guardar aquestes receptes, i que no es perdin mai!
Oi tant que s'han de guardar aquestes receptes!!!
ResponEliminaUna abraçada
Ha d'estar boníssim!
ResponEliminaHola Alfons guapo tu
ResponEliminaNen quins capsetes, aquesta s´em va escapar, la anoto i ja t´explicaré el resultat
Mentre mil petonets d´ametlla, Susanna
La meva mare les fa boníssimes, de menuda jo sempre li ajudava a preparar-les. M´has tornar a la meva infancia.
ResponElimina