Un dels cuiners més coneguts d'aqui a casa nostra, i que ara està fent fortuna per les amèriques, .. segur que ja sabeu a qui em refereixo ... sempre diu que si un vi no és prou bo per omplir la copa, tampoc ho és per portar-lo a la cassola .. així és que seguint al peu de la lletra els consells dels que més en saben, un magnífic "Costers del Segre", 43% ull de llebre, 18% sira, 16% cabernet sauvignon, 14% merlot, 6% samsó i 3% granatxa va anar a parar tant a la base d'un gelat ben curiós, i com al brou de cocció d'unes delciosas cireretes .. la combinació: .... espectacular ....
I com que aquest mes la "Recepta del 15" va de cireres, doncs...
Despatxeu:
Per a la sopa de cireres
-400 gr de cireres
-350 cc de vi negre
-45 gr de sucre de llustre
-1 culleradeta de Maizena
-Unes fullles de menta fresca
Per al gelat
-100 gr de pa del dia anterior
-200 cc de vi negre
-1 / 2 litre de crema catalana
-Xocolata de cobertura
Preparació
1. - Per a la sopa de cireres. En una cassola, poseu el vi i porteu-ho a la ebullició per tal d’evaporar part de l'alcohol. Afegiu-hi el sucre de llustre i la maizena dissolta amb una mica d'aigua freda, remoure i deixeu que espesseixi lleugerament. Despinyoleu les cireres, piqueu uns quants pinyols i embolicar-los en una tela de gasa. Incorporeu les cireres i els pinyols a la cassola i deixeu-ho coure uns 2-3 minuts. Retireu-ho del foc, incorporeu-hi les fulles de menta picades i deixeu-ho infusionar uns miunts. Retireu el manat de pinyols i reserveu-ho en fred.
2. - Per al gelat. Xopeu el pa amb el vi i deixeu-ho macerar uns 20 minuts. En una batedora, barrejeu-hi el pa xop amb la crema catalana. Incorporeu la barreja a una geladora fins que tingui la consistència desitjada. Guardeu-ho al congelador.
En el moment de servir, ompliu el fons d’una copa/ plat
, amb unes quantes cireres. Acompanyeu-ho d'unes cullerades de la sopa de vi, una bola de gelat de pa vi i sucre i guarniu-ho amb uns fils de xocolata fosa per sobre del gelat i unes fulles de menta fresca.
, amb unes quantes cireres. Acompanyeu-ho d'unes cullerades de la sopa de vi, una bola de gelat de pa vi i sucre i guarniu-ho amb uns fils de xocolata fosa per sobre del gelat i unes fulles de menta fresca.
Caram! Quina combinació de sabors tan bona. Això del gelat m'ha deixat gelada!!!! ha de ser exquisit i molt bo per combinar. PEtons
ResponEliminauna copa magnifica y una combinacion muy buena ya solo el titulo me hace saliba
ResponEliminabona setmana
Un postre maravilloso, Alfons... Bueno... espectacular como siempre.
ResponEliminaPara hacer en todo tiempo.
Un saludo.
Juan Carlos
Es molt original aquest gelat i qué bo deu estar! Pa amb vi i sucre per recordar la infantessa.
ResponEliminaPetons.
Què original això del pa amb vi i sucre en format gelat...
ResponEliminaAix, jo també volia fer sopa de cireres però vaig arribar tard!
ResponEliminaUna manera innovadora de presentar el clàssic pa amb vi i sucre.
Alfons, quina recepte més bona!! felicitats.
ResponEliminaM'has captivat totalment! Li has donat una volta fantàstica a una recepta de tota la vida, enhorabona!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Jooopeta vaya con el título.Una receta que, desde el nombre hasta la presencia,pasando por los ingredientes,cautiva Alfons,de verdad,SENSACIONAL compañero ;))
ResponEliminaUn abrazo
ostres Alfons! quin luxe de gelat! crec que al meu pare li encantaria!!! ;) petonets
ResponEliminaUmmmm deliciosa recepta!!!! de les bones:))) Petonets
ResponEliminaMe temo que esta receta es todo un lujazo. Tiene que estar buenísima. Enhorabuena.
ResponElimina