14/2/13

CREMA DE VAINILLA I MADUIXES



Qui no ha tingut cap fiasco entre fogons? ... segur que tots .... I quants  us heu entretingut en fer-hi una una sessió fotogràfica? ... doncs, menys .. I a publicar-los.??? ... doncs, ...
Doncs si!! ..., També hi ha qui.... i d'això va  "Les mejores catástrofes culinarias de Printerest". Un magnific post de "El Comidista". Un recull de fotos comparant el resultat aconseguit a l'hora de cuinar un plat, amb el model esperat,...  segur que us farà passar una estona més que divertida ... i potser fins i tot us hi podreu sentir una mica -tant sols una mica-,  identificats....
Quelcom de semblant m'ha passat amb aquesta magnífica proposta d'avui, del petit dels germans Roca. Uns pètals de làmines de maduixes dessecats, que ... que segur que al “Celler de Can Roca” surten increïbles, saborosos, dolços i cruixents .... però a casa meva, us puc assegurar que, d'un bon grapat de maduixes, només vaig poder aprofitar just els pètals que veieu a la foto, i tampoc van ser de l'altre món, .... els altres? ... doncs com els que es veuen el post d'abans...  Afortunadament, amb unes làmines de maduixes, sense dessecar,com acompanyament  també van sortir deliciosos ....
Així que aquí us deixo la recepta tal i com la vaig sentir explicar a en Jordi Roca. Però si voleu deshidratar uns pètals de maduixes, espero que tingueu més sort que jo  ... i ens ho podeu explicar com ... i si no, i si així ho preferiu, ja ho sabeu al bloc de "las mejores catàstrofes"....;-))




Despatxeu:

Per a la crema de vainilla:
-37 gr. de nata líquida
-125 gr de llet
-50 gr de sucre
-5 rovells d'ou
-1 ou sencer
-1 beina de vainilla
Per a la infusió de maduixes:
-1 kg de maduixes
-100 gr de sucre

Elaboració:

1. - En un cassó poseu-hi a bullir la nata i la llet. Incorporeu-hi les llavors de la beina de vainilla i fora del foc, deixeu-ho infusionar una estona.

2. - En un bol amb els rovells d'ou, l'ou sencer i el sucre, i amb l'ajuda d'un batedor, blanquegeu-ho lleugerament. Incorporeu-hi, sense deixar de remenar, el cassó amb la llet i la nata.

3.-Passeu-ho per un colador, i ompliu les flameres, (millor motlles individuals d’alunini d’un sol us). Preescalfeu el forn a 85 º, i introduir-hi directament al forn -no cal fer-ho al bany maria- fins que quallin. Reserveu-ho a la nevera un cop temperats.

4.-Talleu un grapat de maduixes a làmines fines, disposeu-les sobre un silpat i poseu-les- a deshidratar al forn a baixa temperatura, a uns 100 º, durant unes 4 hores. Reserveu-ho.

5.- Partiu en dos o tres trossos la resta de les maduixes i juntament amb el sucre i amb els retalls que hagin sobrat després de fer les làmines, poseu-les en un bol. Tapeu-ho bé amb paper film i coure-les al vapor,  tot posant-lo, com si de la tapa es tractés, sobre d'un bol al foc amb aigua bullint. Deixeu-ho fins que les maduixes deixin anar el seu suc i es dissolgui amb el sucre. Coleu-ho i reserveu la infusió de maduixes.

Muntatge:

Desemmotlleu els flams, i cremeu la superfície amb un cremador i una mica de sucre. Poseu-ho al plat de servir i decoreu-ho amb làmines de maduixa deshidratades, clavades al seu voltant. Servir-ho acompanyat de la infusió de maduixes.

19 comentaris:

  1. Oh i que espeseta no? m´agrada mes així, i amb les maduixes molt bon acompanyament. Petons

    ResponElimina
  2. I tant!! que ens ha passa`t , i no una no, més d'una, i arrivar a la desesperació, tu encara t'has sortit prou bé, com a mínim així es veu.

    muas!

    ResponElimina
  3. Ja vaig llegir el post del Comidista, quin riure!
    Tots hem tingut fiascus a la cuina, i t'asseguro que deshidratar a casa costa molt.
    A més, haig de confessar que prefereixo les coses naturals, trobo que assecades perden molt el gust. Així que jo em quedo amb la segona opció ;)

    ResponElimina
  4. M'agrada molt la idea de aquesta recepta, pero, deixem las maduixas talladas finetas i ya. Per mi perfecte. Las floritures per els cuiners. No?

    ResponElimina
  5. Un girasol precioso, además de que tiene que estar bien bueno. Besos.

    ResponElimina
  6. Un postre delicioso, los pétalos de fresa están estupendos y con la fresa fresca delicioso. La próxima vez seguro que salen todos de maravilla. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  7. Comienza la temporada de fresas ¡¡bien!! Con lo que me gustan.
    Una receta genial y bien rica, tal y como nos tienes acostumbradas.

    Besos.

    ResponElimina
  8. Quina ràbia quan no em surt una recepta...ja veig que som molts els que ens ha passat ;) Així i tot veig el teu plat deliciós, un petó

    ResponElimina
  9. Me encantan los postres con fruta, esta crema es super refrescante y tiene que estar deliciosa!!!!!
    Besos.

    ResponElimina
  10. Pífies, és clar que n'hem tingut... i ens costa compartir-les, jo tinc una entrada al bloc que es diu una pífia de bollicaos que em va fer tanta ràbia que la vaig voler compartir... però no passa res, a la brossa i ho tornem a provar... o no!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  11. Voy rápido a ver lo del comidista que falta hace reir en esta época. Me ha gustado lo de las fresas desidratadas y que bonitas quedan asi colocadas encima de la crema. Un postre bonito y rico como todo lo que nos presentas. Besos

    ResponElimina
  12. todos tenemos pifias Alfons y con ello el consiguiente cabreo¡¡
    Una deliciosa propuesta para un postre y bien presentada¡
    una abraçada

    ResponElimina
  13. I tant que hem tingut pifies, les webs aquelles són boníssimes ;-))) doncs els pétals que vas salvar trobo que han quedat força bé. Si no ho expliques ningú s'ho pensaria!

    ResponElimina
  14. Em sembla que desastres culinaris tots en tenim una bona pila. De totes maneres es veu unes postres que llueixen a taula i alb molt bon sabor.
    Petons.

    ResponElimina
  15. Simplemente delicioso....voy a ver ese blog que me parece interesante!!.......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  16. Doncs fem la crema i les maduixes en cru com has fet a la darrera foto no? així té molt bona pinta i la crema segur que està molt bona!

    ResponElimina
  17. Que riquisimo se ve, seguro que lo pongo.Besitos

    ResponElimina
  18. Venden una silicona con agujeros para poner sobre ésta la fruta cortada a finas lonchas y deshidratarla en el microondas durante 4 minutos, peor no lo he probado con fresas :(
    Éstoy segura que está buenísimo!!! un abrazo

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails