21/3/13

TARTALETA KANDINSKY


... quan va aparèixer a la taula de casa, algú d'entre els comensals va dir que aquesta tartaleta li recordava una pintura d'en Kandinsky ... no ho sé, jo no entenc gaire d'art .. però li ha quedat el nom, molt més "chic" que el de "Tartaleta De Verdures", que en realitat és del que es tracta .... sense cap més misteri ... tot i que .... 
...tot i que, no puc negar-vos que en algun moment, mentre ho preparava, es van creuar pel meu cap el monjo Zen, repassant amb cura les línies del seu jardí de sorra, o el monjo budista confeccionant amb ordre i paciència seu mandala ... vaja, sense misteri, però a un pas d'una autèntica experiència artístico-estetica, i sense sortir de la cuina ... i a més, està delciosa!






Despatxeu:

-1 base de pasta brisa o de full
-1 ou
-100 gr mozzarella ratllada
-100 ml de nata líquida
-Sal i pebre
-Oli d'oliva
-1 carbassó
-1 albergínia
-2 pastanagues

Preparació:

1.-Folreu el motlle de la tartaleta amb la base de la pasta brisa/de full, i coure-la en blanc durant uns 20 minuts.

2.-Talleu tires de carbassó, d’albergínia i de pastanaga amb l’ajud d’una mandolina. Passeu les tires d’albergínia per una paella amb rajolí d’oli durant  uns instants. Reserveu-les sobre un paper de cuina absorbent. Escaldeu les tires de carbassó i de pastanaga, per separat, en una olla amb aigua salada. Després de 3 minuts de cocció, retireu-les  i talleu la cocció en aigua freda. Reserveu-les  sobre un paper de cuina absorbent.

3.-Barregeu l’ou, el formatge i la nata, rectifique-ho de sal/pebre i ompliu la base de la tartalet. Superposeu-hi les tires de verdures, tallades totes iguales_ d'uns 11 cm. aprox_, i alterneu-les, barrejant colors i disposició, segons el vostre gust.  Afegir-hi una mica de sal i de pebre i cuineu-ho durant uns 20 minuts més.

24 comentaris:

  1. Totalmente de acuerdo kandinsky cake. Es preciosa y seguro que duró segundos en el plato.

    Besos.

    ResponElimina
  2. Sí, sí, li queda molt bé el nom. La veritat és que les verduretes estan molt ben posadetes i fa molt de goig. Seran verdures però si ja entra per la vista molt millor.

    ResponElimina
  3. queda una tartaleta muy bonita con estos colores de las verduritas y bien rica¡¡
    una abraçada

    ResponElimina
  4. Alfons Kandinsky? això és art. Quina xulada! Marta

    ResponElimina
  5. Es preciosa i a la vegada molt bona ...saps que et dirè.......CHAPÒ !!!!!
    Petons Alfons.

    ResponElimina
  6. Esto es estetica pura.....lo demas cuento!....es belleza, simplicidad......y ademas deliciosas!!.....el verano para mi es epoca de tartas saladas.......la guardo!!......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  7. Apa, que xula Alfons! La presentació d'aquesta tartaleta sorprèn al més despistat!! Molt bona idea, molt! Petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
  8. Yo tampoco entiendo mucho de pinturas, pero esta tarta tiene un colorido precioso, enhorabuena. Buen fin de semana.

    ResponElimina
  9. és molt maca, la presentació està molt bé! els colors són magnífics!!

    ResponElimina
  10. Quan l'he vist, pensava que era una safata per fer bonic i em deia que on habíes ficat el mejar.
    Es molt vistosa aquesta recepta.
    Petons.

    ResponElimina
  11. JAJAJ.. no he visto nada igual !! me ha encantado,
    es facil, vistosa, y sana.. un 10

    ResponElimina
  12. Una recepta de ma de mestre espectacular.
    Un abraç

    ResponElimina
  13. Una presentació molt original. Realment sembla un quadre:
    Petons

    ResponElimina
  14. Queda tan vistosa que es mereix molt bé el títol! ;)

    ResponElimina
  15. Preciosa!! I de ben segur deliciosa, m'encanten les tartaletes de vedures.
    Petonets :-)

    ResponElimina
  16. Preciosa! Per deixar bocabadats als comensals!

    ResponElimina
  17. M, apunto, és deliciosa i molt ben presentada! Petonet

    ResponElimina
  18. Aqueata experiencia artistico-estetica-culinaria és la combinació perfecte per passar-s'ho bé a la cuina,oi?, realment la tartaleta es ben mereix aquest nom. De tota manera crec que serà difícil arribar al teu nivell... tens una gràcia natural per les presentacions EXTRAORDINARIA!!!, una abraçada!

    ResponElimina
  19. Carai que maca, deu fer pena de menjar-se-la. Segur que estava
    boníssima!!!! Quina sort que tenen els teus convidats!!

    ResponElimina
  20. Una tarta salada Zen, esto es lo más Alfons!!!!

    ResponElimina
  21. Maquíssima!!! i segur que boníssima!! Bona Pasqua!

    ResponElimina
  22. Alfons, qué estupenda presentación y vaya rico que tiene que estar. De 10. Un abrazo y feliz Semana Santa,Clara.

    ResponElimina
  23. Quina presentació més maca i vistosa ^^ T'ha quedat genial, Alfons :D Quan he llegit el títol m'esperava alguna recepta més... nose, extranya xD Però millor així, les tartaletes de verdures estan boníssimes

    Molts petons :)

    ResponElimina
  24. Uala! Ets un artista!!! Bona segur que ho és però Santa la paciència que has arribat a tenir muntant-la!!!
    T'ha quedat preciosa!!! Molts petons!!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails