Aquesta és una recepta de l'estiu passat .... no recordo d'on la vaig treure, però el que si recordo és el gran èxit que va tenir entre els que aquell dia ens vam reunir a taula ... és atractiva, de contrastos en boca, refrescant , trasngresora i sobretot deliciosa .... o sigui que ara que he començat a veure alguns melons per les botigues, ja sé quina recepta aviat repetiré .... us la recomano!!
Despatxeu
-2 melons cantaloup madurs
-200 g de formatge de cabra fresc
-100 g de formatge mascarpone
-2 cullerades d'oli d'oliva, aromatitzat amb alfàbrega
-1 polsim de sal i de pebre negre
-1 base de pasta brisa
-50 g de mantega
-100 g de sucre
-10 cl de malvasia de Sitges (o un altre vi dolç)
-Festucs i alfàbrega per adornar
Preparació
1.-Preescalfeu el forn a 180 º C. Folreu el motlle amb la base de pasta brisa, punxeu-la amb una forquilla, coure-la en sec fins que estigui lleugerament daurada.
2.- Obriu els melons, i amb l’ajut d’una cullera de Paris i feu-ne boles i recolliu el suc.
3.-Amb una batedora tritureu el formatge de cabra, el mascarpone, una mica del suc del meló, l'oli d'oliva, sal i pebre al gust, fins obtenir una mescla suau i cremosa. Ompliu la base de pasta brisa un cop freda.
4.- En una paella, foneu la mantega amb el sucre i un rajolí de suc de meló. Deixeu-ho caramel·litzar una mica i incorporeu-hi les boles de meló. Saltegeu-les uns instants a la paella i retireu. Escorreu i incorporeu-les al pastís.
5.- Torneu la paella al foc, incorporeu-hi la malvasia i deixeu-ho reduir.
6.- Aboqueu l'almívar de malvasia sobre el pastís. Adorneu-ho amb un grapat de festucs triturats i fulles d'alfàbrega. Serviu-ho ben fred.
Desde luego es originaL Y REFRESCANTE esta propuesta,el melon cantalop es muy bueno y aromatico.
ResponEliminaGenial idea
Una abraçada
Uns sabors que atrauen, la dolçor del meló de Cantaloup amb el formatge fresc de cabra.
ResponEliminaPetons.
Quin pastís més bo! la combinació formatge fruita queda super bé! bon cap de setmana!
ResponEliminaUau! Que bo!!
ResponEliminaUf, quina pinta!!! Gràcies per compartir!! Petons
ResponEliminauna tarta molt original i molt vistosa!
ResponEliminaLa combinació meló - formatge - malvasia és molt encertada!
Tot un boom a la boca, combinacions que m'agraden
ResponEliminaMuas