6/7/14

PASTÍS DE PATATA I BLEDA





Aquesta podria ser perfectament una versió gastronòmica de la ventafocs o de l'aneguet lleig ..... o com la patata i bleda, castigada tota la vida a compartir un bull dins d'una olla amb aigua i sal i un raig d'oli a taula; de ser plat habitual de règims i dietes hipocalòriques, i, no per ser ni menys bona ni menys saludable, d’estar relegada de les taules més ben guarnides dels dies de festa .... doncs vet aquí com, una senzilla una patata i bleda de tota la vida, pot esdevenir tot un plat de festa i capaç de lluir i recollir més mirades que altres plats més selectes compartint la mateixa taula .... i sinó proveu-ho ...  ja m'ho direu ....aquest pastís.... es farà mirar!!!



Font:Circus day



Despatxeu: per un motlle de 20 cm.

-500 g de patates grosses
-200 g de bledes 
-1 manat cebes tendres 
-4 ous 
-250 g formatge fresc batut desnatat 
-100 g formatge gorgonzola (aquest cop cabrales)  
-1 pell de llimona ratllada
-Oli d'oliva 
-Sal i pebre negre


Preparació

1. - Peleu les patates i amb l'ajuda d'una mandolina talleu-les a làmines d'uns 2-3mm de gruix. 

2. - Esteneu les patates sobre la safata amb paper de forn, i amaniu-les amb unes gotes d'oli i un pessic i sal. Coure a uns 180 º uns 20 minuts. Reserveu. 

3. - Netegeu bledes i ceba tendra retirar la part més dura de les bledes i trossegeu les  dues. 

4. - En una paella amb un raig d'oli salteu bledes i cebes uns minuts. Reservar 

5. - En un bol, barregeu ous, formatges i la pell de la llimona. Incorporeu les bledes amb les ceba tendra saltejada. Rectifiqueu de sal / pebre. 

6. - Encamiseu el motlle escollit i folreu-lo per dins amb les patates, procurant reconstruir la forma del motlle. Aboqueu el contingut del bol. 

7.-Coure al forn a 180 uns 25min o fins que veieu que està quallat.

9 comentaris:

  1. Con la humilde acelga de protagonista principal y con estos acompañantes que le añades,queda una receta sublime y tremendamente buena y vistosa.
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Així sí que repeteixo de patates i bledes he he he. Bé de fet no crec que ningú es pugui resistir a un pastís com aquest!!!

    ResponElimina
  3. Doncs sí, una manera ben original de menjar patates i bledes. Ole tu!!!!
    Una abraçada :-)

    ResponElimina
  4. Adoro los pasteles salados y no solo por lo ricos que están, son muy versátiles en la cocina, admiten cantidad de ingredientes y siempre quedan super sabrosos. La prueba está en este que has preparado que se come con los ojos. Me encanta todo lo que lleva, sin duda , es una receta que hay que poner en práctica.

    Besines

    ResponElimina
  5. òndia! Aquesta recepta és molt original, i ha de ser tremenda!!

    ResponElimina
  6. Ohhhh! quina bona presència aquest pastís! com no sóc massa de bledes igual el faig amb espinacs! petons

    ResponElimina
  7. Hola Alfons
    En Miquel m'ha comentat que havies fet el pastís amb patates, m'alegra molt que t'hagis animat fer una recepta Circus day, i gràcies per nomenar-me, esper que us hagi agradat, veig que el resultat és perfecte i segur que molt ric.
    Un petó

    ResponElimina
  8. Doncs si senyor un plat amb ingredients ben sencills, convertit en un plat de luxe. I jo em quedo amb el cabrales
    Muas

    ResponElimina
  9. je je je... sembla la carrosa de la ventafocs :)
    M'encanta la idea de fer la base amb les patates... queda molt bonic, vistós i original.
    Les tartes salades semblants a les quiches m'eencanten totes!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails