6/10/14

MOUSSE DE FREDOLICS AMB PANETS SUECS INTEGRALS AMB LLAVORS


Sembla que aquest any la caçera de bolets ja ha començat, i amb molta empenta per la grandària dels cistells que ja s'han vist ..... tot i que encara és aviat per trobar fredolics, doncs són dels més tardans i necessiten dels primers freds per a sortir, us deixo ja la recepta d'aquesta esplèndida mousse de fredolics que vam fer a casa la temporada passada,  després d' _un inusual en nosaltres_ magnífic dia de caçera de bolets; i la dels no menys esplèndids panets suecs amb els que la varem acompanyar... que a aquest pas, els primers fredolics d'enguany aviat estaran aqui....





Despatxeu:

Per a la mousse
-300 g. de fredolics
-150 ml. de nata per cuinar
-1/2 porro
-Sal i pebre
-Nou moscada
-4 fulls de gelatina
-Nous, farigola, romaní per la decoració.
Per als panets
-300 g. de farina de fleca
-200 g. de farina integral
-225 ml. d'aigua
-1 culleradeta de sal
-5 g. de sucre invertit o mel
-75 g. d'oli de gira-sol
-5 g. de llet en pols
-10 g. de llevat fresc o 3,5 de llevat sec
-2 cullerades de llavors de rosella
-1 cullerada de llavors de lli
-1 cullerada de llavors de sèsam



Preparació

Per a la mousse de fredolics

1.- Poseu els fulls de gelatina a hidratar amb aigua freda.

2.- Netegeu bé els fredolics. En una paella amb una mica d'oli, salteu-hi el porro tallat a rodanxes, i quan comenci a agafar color incorporeu-hi els fredolics sencers, coeu-ho durant uns deu minuts.

3.- Afegiu-hi la nata líquida i els fulls de gelatina escorreguts, i deixeu-ho uns cinc minuts més. Rectifiqueu-ho de sal, pebre i nou moscada.

4.- Reserveu uns fredolics per la decoració final i tritureu-ne la resta. Ompliu els motlles i deixeu-los quallar dins la nevera.

Per als panets 

5.-Pasteu tots els ingredients menys les llavors, durant uns 10 minuts fins a obtenir una massa suau i no enganxosa, (afegir-hi una mica més d'aigua si veieu que està molt seca) Afegir-hi les llavors i pasteu-ho una mica més. 

6.-Deixeu-ho reposar en un bol tapat amb un drap una mitja hora (la massa no lleva gaire en aquesta fase)

7.-Dividiu la massa en boles d'uns 20 gr. cadascuna i donar-hi forma rodona o de barreta, o com més us agradi.

8.-Poseu-les sobre una placa de forn deixant una mica d'espai entre elles, cobriu-les amb un drap i deixeu-les llevar fins que gairebé tripliquin el seu volum (son lents en pujar)

9.-Escalfeu el forn a 220º, baixeu la temperatura del forn a 210 º, i enforneu la safata, vaporitzant una mica d’aigua sobre els panets, durant uns 20 minuts.

10.-Treure'ls del forn, talleu-los per la meitat, i torneu-los a enfornar a uns 180 º fins que estiguin ben daurats.


Desmotlleu la mousse, decoreu-ho amb una mica de farigola/romaní/nous ben picades i els fredolics reservats. Acompanyeu-ho amb dels  panets.  

10 comentaris:

  1. Una mousse deliciosa y los panecillos perfectos. Las setas son una exquisitez y ahora es una gozada pasar por las tiendas y ver la variedad. Un abrazo y buena semana, Clara.

    ResponElimina
  2. Que lujo, hasta los panets caseros!!
    Feliz semana.
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  3. Aquesta mousse de fredolics, tota una delícia i acompanyada amb el panets una combinació de 10
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. nosaltres no en perdonem ni un, i cada cap de setmana de tardor sortim a la caçera dels bolets :) Encara no hem trobat fredolics, pero m'apunto la recepta per quan hi hagin! Petons

    ResponElimina
  5. Quina proposta més bona!!! m'agrada! es pot fer amb un altre bolet, suposo, provaré amb camagrocs que en tinc molts!!! bona setmana!

    ResponElimina
  6. Té una pinta exquisida aquesta mousse, Alfons. Felicitats!

    ResponElimina
  7. No m'agrada la tardor perquè significa que l'estiu s'ha acabat però reconec que sóc molt fan dels bolets i això fa que li agafi carinyo a aquesta estació ;-))) Aquesta proposta de mousse em sembla molt encertada, me l'apunto per quan arribin els fredolics!

    ResponElimina
  8. Una propuesta fantastica Alfons, pinta pero que muy bien¡¡
    Una abraçada

    ResponElimina
  9. Pues aquí salimos a un esclatasang por habitante , así que ni me molesto en salir al campo
    que luego me da la depre...me ha encantado la idea del mus , no hace falta que me apunte la receta en ningún sitio , que tengo memoria volver a ver las recetas que me gustan y estas negritas que usas me recuerdan mucho als bolets de los chops de por aquí , me ha encantao Alfons , como siempre

    ResponElimina
  10. No sé què m'agrada més, si la recepta de la mousse o la dels panets...
    La combinació sensacional, seguríssim! I ja han començat a sortir els primers fredolics de la temporada, així que ben aviat la podrem posar en pràctica!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails