15/11/14

GOTET DE VICHYSSOISE DE POMA AMB CRUIXENT DE PERNIL D’ÀNEC CASOLÀ



A casa, parlar d'ànec en qualsevol de les seves variants ... en foie, terrines, cuinat o curat, és parlar de festa .... i si ja teniu l'ull posat en els properes festes, segur que us interessa aquesta proposta. Un magnífic magret d'ànec fresc transformat en un delcios pernil curat ... i el més important: fet a casa !! ... Molt més econòmic i més deliciós que el que pogueu trobar a la botiga de la cantonada,... i que us servirà per a un munt de preparacions a les que els hi donarà aquest aire festiu que busqueu per als plats d'aquests dies... com en aquesta vichyssoise de poma de la Mireia Carbó,.....
... i com que necessiteu unes setmanes per tenir-lo a punt ... doncs ànims!!  que encara hi sou a temps..!!




Despatxeu:

Per a la vichyssoise de poma
- 4 pomes
- 3 porros
- 50 grams de mantega
- 1/2 litre de llet
- 1/2 litre d'aigua
- Sal i pebre negre
Per al magret d’ànec
- Un magret d'ànec fresc, 
- 300 gr de sal gruixuda, 
- 300 gr de sucre, 
- Barreja de pebres.
- Llavors de sèsam negre


Elaboració

1.- Per al pernil d’ànec casolà. Cerqueu un recipient hermètic de vidre amb tapa. En un bol, barregeu-hi bé el sucre i la sal. Disposeu la meitat d'aquesta barreja en el fons del recipient de vidre i col·loqueu-hi a sobre el magret ben empolsinat amb la barreja de pebres. Cobriu-ho amb la resta de la barreja de sal /sucre. Tanqueu el recipient de vidre i col·loqueu-ho  al fons de la nevera durant unes divuit hores. Retireu el magret de la nevera, netegeu-ho bé de sal/sucre i emboliqueu-ho en un drap de cotó net. Introduir-ho de nou en el recipient de vidre, net i ben sec  i deixar-ho de nou al fons de la nevera, ben tancat durant tres setmanes.

2.- Per a la vichyssoise de poma. Peleu i talleu les pomes a daus. Netegeu i talleu a rodanxes la part més blanca dels porros.  En un cassó, poseu la mantega i saltegeu-hi els porros i les pomes, a foc mig, durant uns 10 minuts. Afegiu-hi la llet i l'aigua i deixeu-ho coure uns 15 minuts més. Tritureu-ho per tal d’obtenir una crema fina i ajusteu-la de sal i pebre al vostre gust. 

3.- Talleu llesques de pernil d’ànec, i entre dues fulles de paper de cuina absorbent, poseu-les al microones, a màxima potencia, uns segons, fins que veieu que queden cruixents.

Muntatge


Serviu la crema freda o a temperatura ambient, guarniu-la amb els encenalls cruixents de pernil d’ànec, i un polsim de llavors de sèsam negre i si voleu, un rajolí d'oli.



9 comentaris:

  1. Un buen contraste de sabores que tiene que estar buenísimo.
    Saludos.
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  2. Amb lo que ens agraden els porros a casa, segur que aquesta recepta ens encanta, així que ja la tinc guardada
    petons

    ResponElimina
  3. Un buen jamón-magret casero asi debe ser delicioso y la combinacion con la vichyssoise de manzana un acierto.
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Cada Nadal penso en fer el pernil d'ànec i al final passen els díes i ja no tinc temps.
    Uns gotets que m'agraden molt per possar a la taula d'aperitiu aquestes festes.
    Petons.

    ResponElimina
  5. la vichyssoise de poma de la Mireia Carbó la faig molt sovint!
    I amb el cruixent d'ànec fet a casa, converteixes un plat de cada dia en un plat de festa, ideal pels dies de Nadal que ja s'acosten.

    ResponElimina
  6. M'apunto lo del magret a casa meva parlar d'ànec és parlar de delicia.
    Muas

    ResponElimina
  7. Alfons, aquesta me l'apunto per fer-la amb el menú degustació d'any nou!!!! Ha d'estar boníssim!

    ResponElimina
  8. Vaig estar sopant a casa d´uns amics i ens van donar aquesta crema, mira que està rebona!!! lo del magret queda apuntat també. Petons

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails