26/12/14

GOTET DE CREMA LLEUGERA DE XOCOLATA I TORRÓ DE XIXONA AMB TEULES DE GRUÉ DE CACAU.



.... l'any passat, aprofitant uns dies de vacances per aquestes dates nadalenques, varem anar a descobrir la ciutat de Bordeaux. Una acollidora i encantadora ciutat occitana que per Nadal respira una especial sensació de relax i tranquil·litat, i que si en teniu ocasió, no podeu deixar d'anar a conèixer. No només pels seus Chateaux, productors de reconeguts vins, Sauterns, Montbazillacs i Armanyacs; si no per ser un dels punts més atractius per la seva àmplia, delicada i deliciosa oferta gastronòmica més enllà dels seus famosíssims canelés. No en va alli s'hi aplegan, entre els xefs dels seus restaurants, un gran nombre d'aquestes cobejades estrelles del món de la restauració; i com no, també un gran nombre de blocs d'aficionats als fogons que estan entre els més visitats i reconeguts de la blogesfera gastronòmica del país veí. Així és que aprofitant que no teníem reserva entre els seus estrellats restaurants ;-)), vam visitar un dels establiments d'on es nodreixen de tot el necessari, tant aficionats com  professionals, per a elaborar les seves receptes: LaboiGato. D'entrada, comentar-vos que no tenen res a envejar l'hi els establiments similars que tenim per aqui a casa nostra, i que tot i així no vaig poder resistir-me, i entre d'altres coses, vaig emportar-me una gran bossa de grué de cacau -nibs de cacau- que he fet servir en aquestes cruixents i delicioses teules d'avui, que acompanyen a la no menys deliciosa i nadalenca crema de xocolata amb torró de xixona, una proposta molt per aquests dies de festes, i amb la que us deixo fins l'any que ve...

... amb els millors desitjos de nous descobriments gastronòmics per a aquests dies que s'acosten i de grans i temptadores receptes pel nou any ...


 BONES FESTES !!!



Despatxeu:per a 4-6 gotets

Per a la crema de xocolata i torró:
-150 g de xocolata 70%,
-75 g de torró de Xixona,
-30 g de sucre,
-3 ous,
-200 cc de nata 35%,
-50 cc de llet,
-1 cullerada de licor de taronja,
-Gerds, nata muntada  i fulles de menta per a decorar.
Per a la teula de grué de cacau: per unes 25 unitats
-15 g de farina de blat
-70 g de mantega
-40 g de grué de cacau
-40 g de farina d'ametlla
-70 g de sucre de llustre
-20 g de suc de taronja



Preparació:

1.-Per a la crema lleugera de xocolata i torró. En un cassó foneu la xocolata amb el sucre, la nata i la llet. Quan la barreja estigui dissolta afegiu-hi el torró esmicolat i remeneu-ho.bé

2.-Separeu els rovells de les clares dels ous. Munteu les clares a punt de neu i reserveu-les. 

3.-Retireu el cassó del foc i incorporeu-hi tot remenant els rovells batuts. Torneu el cassó al foc suau, i deixeu-ho ,sense parar de remenar, fins que la crema hagi espessit, i amb molt de compte que no arribi a bullir perquè no es talli. Retireu-ho novament del foc incorporeu-hi la cullerada de licor. 

5.- Deixeu-ho temperar uns minuts i incorporeu-hi les clares muntades. Aboqueu-ho als gotets de presentació, cobriu-ho  amb film transparent i deixeu-ho refredar durant unes hores abans de servir.

6.- Per a les teules de grué de cacau. En un cassó, foneu la mantega i incorporeu-hi el suc de taronja i les llavors de cacau. Barregeu-ho bé i reserveu.

7.-En un bol, barregeu les farines i el sucre, i hi aboqueu-hi la mantega amb el suc de taronja i el grué de cacau. Barregeu-ho bé.

8.-En una safata per enfornar folrada amb paper de forn, hi feu amb la massa piles espaïdes, i aplaneu-les una mica amb l’ajud d’una cullera  

9.- Enforneu-ho uns minuts a 180 ° C fins que estiguin daurades. Retireu-les  del forn i deixeu-ho refredar abans de desenganxar.

Muntatge


En el moment de servir, decoreu els gotets amb una quenelle de nata muntada preferentment sense/poc sucre, un gerd, una fulleta de menta i acompanyeu-ho d’unes teules de gruè de cacau.

6 comentaris:

  1. Quin goig que fan aquests gotets!!!!

    Estic passejant per casa teva buscant idees per aperitius per a Cap d'Any i no sé per on girar-me... en faria moltíssims, massa!!!!
    heheh
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Son molt apetitosos aquets postres. Ancara que no se que es el grué de cacau, pri amb unes teules de atmella també serviria no ?
    Petons i bona entrada d' any

    ResponElimina
  3. Ya tenia ganas de ver un gotet de los tuyos, pinta sensacional este de hoy.Un postre 10.
    Saludos

    ResponElimina
  4. Tiebe todo lo que me encanta!.....chocolate y naranja.....los mejores deseos para ti en esta Navidad ...y la mejor comida para el 2015!.......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  5. A mi el grué de cacau m'encanta garrapinyat!! Quin vici :)
    Els gotets deliciosos, i molt adequats per les festes d'aquests dies.
    Que tinguis un 2015 ple de felicitat!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails