Si bé de manera instintiva associem el formatge mascarpone amb el tiramisú, aquest formatge fresc és molt versàtil, i té a la cuina moltes més aplicacions que aquestes delicioses postres, tant per receptes dolces com per salades. Així és que ara, una crema d'espàrrecs verds amb formatge mascarpone, va ser una fantàstica destinació per a la resta de terrina de formatge mascarpone que va quedar després dels gotets de gelatina de cacau amb mascarpone i coco, de l’últim post.
Despatxeu
- Un parell de manats d’espàrrecs verds
- 100 gr de patata
- 100 gr. de ceba
- 400 cc d’aigua
- 100 gr. de formatge mascarpone
- Sal, oli
- Pinyons torrats
Preparació
1.- Separeu les puntes dels espàrrecs i feu-les bullir amb un cassó amb aigua salada durant uns 8-9 minuts, fins que estiguin cuites. Refredeu-les amb aigua freda per tallar la cocció i conservar el seu color. Reserveu-les
2.- En un altre cassó aboqueu-hi les patates, les cebes i la resta de les tiges dels espàrrecs, tallades a rodanxes d’uns 2 cm. Feu-ho bullir fins que estigui tot cuit.
3.- Ja fora del foc, afegiu-hi 80 gr. de formatge mascarpone, un rajolí d’oli i tritureu-ho fins obtenir-ne una crema ben fina. Rectifiqueu-ho de sal.
Muntatge
Poseu en el plat la crema d’espàrrecs, amb una quenelle de formatge mascarpone i decoreu-ho amb uns quants pinyons torrats ....i gaudiu-ho de gust !!
Una recepta fàcil i que ha d`estar boníssima, a la llista de receptes a fer.
ResponEliminaSalutacions
Tal i com tu dius, fàcil i bona: doblement bona
ResponElimina;-))
Records!!
Tens molta raó! El formatge mascarpone l'acostumem a associar directament amb el tiramisú i en canvi el podem aplicar a moltes altres receptes, com la magnífica crema d'espàrrecs que ens presentes.
ResponEliminaA casa faig també uns raviolis amb crema de pinyons feta amb mascarpone i és boníssima!!!!
Gràcies per la recepta Alfons!!!!
Ondia... això de fer raviolis casolans és ja cuina per als déus .. , Revisaré el teu bloc per veure si la trobo... ha d'estar bonissima!!
ResponEliminaUna abraçada Nuni!
Tiene un color magnifico y con el queso tiene que estar delicioso.
ResponEliminaBuen verano