A partir de la mateixa recepta de la Carme Ruscalleda amb què la Mercè de Cuina per a Llaminers, ha fet el magnífic assortiment de panellets que ens ofereix en el seu últim post, us proposo una petita variació que dona un nou joc de textures i sabors als panellets que més èxit tenen en totes les cases, els de pinyons. Amb la meitat de la massa mare fem els panellets de pinyons en la forma tradicional, i amb l'altra meitat hi afegim panses remullades en rom. A la taula els servim tots barrejats, i l’atzar determinarà l’elecció ... a l'estil dels pebrots de Padrón ... "uns con pasas al ron e outros mon "... ;-)
Despatxeu
-1/2 Kg d’ametlles en pols
-350 gr. De sucre
-150 d’aigua
-1 clara d’ou
-200 g. de pinyons
-2 rovells d’ou
- panses sense pinyol
- rom
Elaboració
1- De la massa mare. Mesclar en una cassola al foc el sucre i l’aigua, per convertir-ho en xarop. Abocar-hi les ametlles en pols i no deixar de remenar fins fer una pasta lligada que es desprèn de les parets
2- Apartar del foc, deixar refredar i incorporar la clara d’ou, remenant bé i deixar-ho reposar la pasta a la nevera unes 2 hores com a mínim.
3- Amb la meitat de la massa mare , formar boles i arrebossar-les amb els pinyons. Amb la altre meitat afegiu-hi les panses prèviament remullades en el rom, feu-hi també boles regulars i arrebosseu-los amb els pinyons.
4-Colocarlos en un plàtera de forn, pinteu-los amb el rovell d’ou mesclat amb sis gotes d’aigua. Fornejar a 200 º només el temps de daurar els pinyons... ... i gaudiu-ho de gust .
2- Apartar del foc, deixar refredar i incorporar la clara d’ou, remenant bé i deixar-ho reposar la pasta a la nevera unes 2 hores com a mínim.
3- Amb la meitat de la massa mare , formar boles i arrebossar-les amb els pinyons. Amb la altre meitat afegiu-hi les panses prèviament remullades en el rom, feu-hi també boles regulars i arrebosseu-los amb els pinyons.
4-Colocarlos en un plàtera de forn, pinteu-los amb el rovell d’ou mesclat amb sis gotes d’aigua. Fornejar a 200 º només el temps de daurar els pinyons... ... i gaudiu-ho de gust .
Quina pinta!!! aquesta recepta es molt bona!!
ResponEliminaPetonets
Je je je... una idea molt original, segur que a part de la sopresa, el resultat és deliciós! M'ho apunto ;)
ResponEliminaStHilari, tens una cuina fantàstica!! :) M'ha agradat molt el teu blog! Així que t'afegeixo al reader. ;)
ResponEliminaPel que fa als panellets, una idea ben original! Així són sorpresa! :)
Petons!
Hola MaryLou!!..per unes postres tan tradicionals com aquestes, amb tantes variacions al voltant d'una mateixa recepta, que la recepta de la massa mare sigui de la Carme Ruscalleda, sempre és una garantia de bon resultat. Ptons!
ResponEliminaHola Gemma! .. a taula és un petit divertiment però que pot donar molt joc, i el sabor és veritablement diferent. Tastal's ja m'ho diràs...Una abraçada!
Gràcies pels teus amables comentaris Mercè,..crec que llegire novament els teus panellets de cacau... són molt i molt temptadors...i crec que els incorporaré en la meva propera fornada... Petons
Hola inventor de nous sabors en les menges més clàssiques i més nostrades! Em sembla un encert la teva creativitat.
ResponEliminaQue guapo! Jo encara no he començat a fer-los! Els faré demà, tot just he anat a comprar els ingredients avui. Tinc pensat fer-ne uns (ja els veuràs al bloc) també una mica diferents i m'ha agradat molt la teva idea de barrejar-los i que l'atzar decideixi!!!! També ho faré Alfons si em deixes!
ResponEliminaMolts petons i bona castenyada!!!
Hola amics de la cuina vermella !!.. per uns moments m'heu fet tornar del mateix color que la vostra cuina...Gràcies amics, sou molt grans!!
ResponEliminaHola Nuni!!, Ja tinc ganes de veure el teu proper post ... segur que aquests panellets seràn bonissims ... Ah!! i no et cal cap permís .. els tens sempre tots
ResponEliminaPetons
Quina entrada tan divertida! i el teu suggeriment molt bo, en prenc oportuna nota per a l'any que ve, que no pateixis me n'oblidi així com així.
ResponEliminaBona castanyada i petons
Gràcies Quinta del Luculus,... em trec el barret davant la teva envejable memòria ... jo seria incapaç de recordar-ho d'aquí a un any ...
ResponEliminaFeliç castanyada,... una abraçada!
Me encantan los empiñonados. En Slamanca hay unas monjitas que los hacen deliciosos, pero con tu receta los intentaré.
ResponEliminaBesos
Hola mese!, cuando algún dia, vuelva por Salamanca, buscaré los empiñonados,... pero lo tienen dificil para superar el hornazo que compre en la confiteria " La Industrial"... que gozada !!
ResponEliminaBesos