Tot i que meteorològicament no ho acabi de semblar-ho, ja estem a la tardor, però paradoxalment on si que ho notem és a la cuina, amb l'aparició dels productes de temporada... i amb dos d'ells, amb carbassa i magranes fem aquestes postres d'avui
Despatxeu (per unes 12 unitats)
- 500 g de polpa de carbassa
- 170 g de sucre moreno
- 200 ml de nata liquida
- 3 ous
- 1 branca de vainilla
- 1 magrana
- suc de llimona
Preparació
1-Poseu a bullir la carbassa tallada a daus i coberta amb aigua, Quan estigui ben tendra tritureu-ho fins que us quedi un puré ben fi.
2- Feu arrencar el bull a la nata liquida amb la vainilla , i deixeu-ho infusionar una estona.
3-Mescleu el puré de carbassa, la nata liquida, 100 g de sucre i els ous i ho remeneu tot de nou.
4-Reserveu algunes granes de magrana i aixafeu la resta dins d’un colador xinès, per tal d’obtenir-ne el suc.
5- Mescleu en un cassó la meitat d’aquest suc amb el sucre restant i un parell de culleradetes de suc de llimona. Reduïu-ho a foc mig fins obtenir-ne xarop de magrana. Reserveu l’altre meitat del suc.
6- Aboqueu el xarop de magrana al fons de les flameres i acabeu d’omplir els motlles amb la barreja feta amb el puré de carbassa.
7-Dexeu-los coure al bany maria al forn a 85 graus durant 50 m. aprox. fins que estigui quallada. Deixeu-ho refredar.
Muntatge
Desmotlleu els flams i aboqueu-hi per sobre el suc de magrana que havíem reservat, decoreu-ho amb algunes granes . .. i gaudiu-ho de gust
Tenen una pinta increible!
ResponEliminaCauran una tarda d'aquestes de pluja, que esperoq que arribin aviat.
Una abraçada
... i tenen un sabor suau i deliciós... espero que les pluges no triguin gaire.... ;-))
ResponEliminaUna abraçada M Pau
Quin flam més original, no ho havia vist mai això de fer fer-los amb carbassa!
ResponEliminaUna idea genial!!
Un petó! Beth
....jo és la primer cop que el tasto amb aquesta mena de sopeta feta amb el suc dolç de magrana ... una delícia... t'ho recomano
ResponEliminaUna abraçada Beth!
Ei, t'he descobert per la teva aportació al HEMC amb la melmelada de peres i foie gras :)
ResponEliminaVeig que vas fer el pastís de pinya, és bo i fàcil, oi?
Els flams de carbassa m'encanten, sembla impossible que la carbassa quedi tan bé a les postres, oi? M'apunto la idea del suquet de magrana, deu quedar deliciós, de vici total!
Hola gemma!!... és tot un honor tenir-te de comentarista en aquest bloc, les teves opinions / consells són sempre ben rebuts ;-)
ResponElimina... a mi també m'encanten els flames de carabassa i en aquest, el xarop de magrana li dóna un toc ben diferent dels altres flams de carabassa que altres vegades he fet... un toc de vici, com tu bé dius
fins aviat!
Alfons! Ja ha arribat oficialment la tardor amb aquest postre! Has sintatitzat bona part de la tardor en aquest postre magnífic!
ResponEliminaT'han quedat una xulada com sempre! M'apunto la recepta!!
Petons!!!
hola Nuni!!, celebro que t'agradin... son veritablement unes postres de temporada i que com bé diu la M.Pau, en un ambient típicament tardorenc crec que encara han de tenir millor sabor...si les proves ja m'ho diras...
ResponEliminaUna abraçada!