13/3/10

SEMIFRED DE TORRÓ I IOGURT


Aquests dies, que ens hem trobat inesperadament de nou al mig del més dur hivern, he tornat per una estranya associació d'idees, a veure amb bons ulls unes restes de torró de Xixona que havien quedat abandonades a l'oblit des d’aquest darrer Nadal. I per tal de no desentonar amb l'ambient, aquesta recepta de Maruja Limon, m'ha semblat fantàstica, no només per donar sortida a tan estimat dolç, sinó per reprendre una mica del sabor nadalenc ... de març..... Bon Marçdal!!







Despatxeu:

-4 iogurts naturals 
-3 ous 
-2 cullerades de mel 
-100 g. de sucre 
-125 g .de torró del tou 
-2 cullerades d'ametlles laminades

-Cacau pur.
Per a la base de galetes
-150g. de galetes Maria, Chiquilin... 
-80g. de mantega 
-1 cullerada de sucre 


Preparació:

1-Feu la base, barrejant les galetes ben esmicolades, el sucre i la mantega fosa, i repartir-ho pel fons del motlle. Coeu-ho al forn 10 minuts a 180º. Reserveu-ho
2-Daureu les ametlles laminades en una paella, remenant constantment perquè no es cremin. Reserveu-les.
3-Batiu els rovells amb la mel i la meitat de sucre fins que blanquegin. Muntar les clares a punt de neu i afegir-hi el sucre restant. Bateu el iogurt fins que estigui suau i incorporeu-hi primer la barreja de rovells, ous i sucre, i després les clares muntades i ensucrades, la meitat de les ametlles i finalment el torró esmicolat fi.
4- Aboqueu la mescla per sobre la base de galetes un cop freda. Poseu-ho al congelador al menys 2 hores. Una estona abans de servir-ho, desemmotlleu-ho, i l’empolsineu amb cacau pur i repartiu per sobre la resta de les ametlles laminades. Guardeu-ho a la nevera fins el moment de servir ... i gaudiu-ho de gust.

15 comentaris:

  1. A mi el torró em ve més de gust quan no és Nadal! Per Nadal anem massa tips...
    I aquestes receptes fresques i lleugeres són les meves preferides. M'agrada molt d'aquesta recepta que utilitza iogurt enlloc de la típica nata muntada, així encara queda més lleuger.

    ResponElimina
  2. Alfons, el semi fred t'ha sortit perfecte, pero les lletres....;)

    jo em menjaria un trocet ara mateix!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Hola Alfons!!!Que rico postre.A mi el turrón no me gusta nada,pero en tartas o elaboraciones de este tipo si,y me parece una idea estupenda con yogurt,en vez de nata,ha de ser mas ligero.
    Me queda aún un turrón de jijona,¿supongo que le pega,no?.

    Un abrazo

    ResponElimina
  4. Hola, hola, ja veig que a tots ens va sobrar torró, i ara amb aquest temps que ens està fent, mérs propi del centre de l'hivern que de les proximitats de la primavera ens ve de gust fer-lo servir.
    Boníssim, i també suscric que el fet de fer servir iogurt enlloc de nata li deu donar una mica més de lleugeresa.
    PTNTS
    Dolaç

    ResponElimina
  5. Te ha quedado genial y seguro que muy suave al paladar, no importa hacer recetas con turron aunqeu no sea navidad, a mi no queda turron siempre que sobra se lo doy a los abuelos que son unos golosos jajaajajaa.
    Saludossss

    ResponElimina
  6. Ostres quina bona idea pel torró que hi ha a la nevera!! Me l'apunto!! Un ptonet

    ResponElimina
  7. Llevo poco tiempo visitando tu blog Alfons, pero cada día me sorprendo más. ESta tarta de turrón es realmente espectacular. Todavía tengo una tableta en la despensa así que ya sé donde emplearla.
    un biquiño

    ResponElimina
  8. Bones Alfons, ens passa com a la Gemma, que el torró ve de gust fora de temporada, a l'agost menjar-te un bon gelat de torró és fantàstic.
    Estem d'acord amb tu que aquesta recepta de Maruja limón és genial. A tu t'ha quedat, com sempre, de professional dels fogons. Noi, et superes a cada entrada. Molts petons.

    ResponElimina
  9. precisamente ese turrón no me gusta, pero en tartas me parece delicioso :P

    salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

    ResponElimina
  10. Alfons, quin pastís més bo i lleuger. A nosaltres el torró ens encanta. Al meus fills petits, el gelat que més els hi agrada és el de torró, potser perquè els hi hem transmès nosaltres.
    Segur que provaré de fer-lo aquest pastís.
    Salut,
    Pepin

    ResponElimina
  11. Buenísimoooo!!!Al final lo hice,ayer a última hora,lo llevé a comer a casa de mis padres.Mi sobrinita que tiene dos añitos, no vea lo que le gustó.

    Buen inicio de semana Alfons!!

    ResponElimina
  12. Hola Alfons,

    boníssim aquest pastís, per aprofitar un torró que ja no et cap per Nadal i menjar-lo diferent, l'has alleugerit bastant amb el iogurt!!

    Per provar-ho... si senyor!

    ResponElimina
  13. Alfons, aquest semifred és ideal per aprofitar les restes de torrons com dius! I pels que no som molt amants dels torrons com jo, així queden unes postres molt més suaus i refrescants. ;)
    Petons!

    ResponElimina
  14. Me viene genial la receta para darle salida a una tabletilla de turrón que tengo en la despensa. Estaba esperando a ser utilizada en una delicia como esta.

    Besos.

    ResponElimina
  15. T`aquedat de meravella, molt bona idea per acabar amb el torro que volta per els armaris
    Petons

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails