Aquesta volia ser una nova entrada per al HEMC d'aquest mes .... ondia!! ...volia dir per la del mes passat! ..... veig que ja he fet tard ..... bé .... sense presses, però amb els cinc sentits ben oberts ... preneu-vos tot el temps necessari per degustar aquesta petita subtilesa d'avui ... a priori una barreja una mica estranya ... però espereu-vos a que es barregin els seus sabors en el vostre paladar ... ja m'ho direu ..... teniu tot el temps del món per assaborir-ho ...
Acabo de descobrir el concurs de receptes d'oli d'oliva que ha organitzat Sara (Les receptes de Sara) i Aceitevirgen.com .... i és fins el dia 19 d'octubre ... així és que, aqui si que hi soc a temps ....
Font: Les petits plats de trinidad
Despatxeu
-200 gr. de xocolata blanca
-200 cc de nata líquida
-1 Beina de vainilla
-50 cc d'oli d'oliva
-2 Fulles de gelatina
Preparació
1.-Obriu la beina de vainilla longitudinalment i amb l'ajuda de la punta d'un ganivet raspeu el seu interior. Incorporeu-ho juntament amb la beina i la nata líquida en un cassó i feu-ho bollir uns instans. Retireu-ho del foc i deixeu-ho infusionar uns 30 minuts.
2 .-Retireu la beina i incorporeu tot remenant la xocolata blanca fins que es fongui completament. Si cal, escalfeu-ho de nou uns instants. Ompliu els gotets i reserveu-ho.
3.-Poseu la gelatina a hidratar en aigua freda. Escalfeu un parell de cullerades d'oli d'oliva i dissolgueu-hi les fulles de gelatina ben escorregudes. Incorporeu-hi lentament i sense deixar de remenar la resta de l'oli. Aboqueu-ho sobre de la capa de xocolata blanca i reserveu-ho en fred.
4 .- Decoreu-ho amb encenalls de xocolata negre per sobre ...i gaudiu-ho de gust.
Alfons, super!Very good.
ResponEliminaHasta luego!
Alfons, jo vaig fer això la setmana passada!!! Pel concurs d'oli de la Sara, presenta'l tu, és fins diumenge) però a mi no em va agradar massa...(per a gustos, els colors...és així la dita?)
ResponEliminaPetons,
Calla, mentre jo escrivia el comentari, tu has posat la troballa del concurs...
ResponEliminaAlfons, hola guapo!
ResponEliminaQuè original! Quin contrast! Ains, no m'ho imagino! Quina intriga saber si m'agradarà! ;) Vinga, cap el concurs de la Sara! Sort! :)
Petons i feliç setmana,
Marina
Ostres, no sé imaginar-me com deu ser! Super original!!! Sort al concurs
ResponEliminaohh! no sé si em puc imaginar el contrast entre la xocolata i l'oli, i per tant això s'haurà de provar...llàstima que arribis tard per l'hemc, que segur que faria furor entre totes les preparacions.
ResponEliminaFins aviat!
Com diu la gemmota aixó s'ha de provar.
ResponEliminaMuas!
Ostres, en principi sí que sembla una barreja una mica estranya... però si la xocolata negra i l'oli d'oliva mariden tan bé, segur que la blanca també deu quedar ben bona. Qüestió de provar-ho ;)
ResponEliminaMe tinca!.....debe quedar una textura super interesante al paladar!!....habra que probarla!....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaJa estic desitjant ficar-hi cullerada, ha de ser genial!
ResponEliminaTArd, però contenta que tot i aixi hagis compartit la recepta!
ResponEliminaMuas
Me encanta el chocolate con el aceite de oliva!. unos vasitos de lo más original. lo había hecho con helado de chocolate y aceite y sal, pero así en vasito y con la gelatina me parece una excelente idea. Un saludo.
ResponEliminaQuan érem petits molts menjàvem pa amb oli i xocolata, ara ho provarem amb aquet gotet modernitzant una menja de tota la vida, sort al concurs.
ResponEliminaUna abraçada
La veritat és que no m'ho imagino, però si tu ho dius, segur que val la pena!
ResponEliminaSort al concúrs.
ResponEliminaNomés llegir el títol sorpren, però té que ser un bon contrast. Tens molt bones idees.
Petons.
ho haurè de provar doncs no m'ho imagino.
ResponEliminaSort!
La xocolata blanca no és molt amiga meva, però m'encantaria fer-hi una culleradeta..o dos...Una abraçada!
ResponEliminaEl otro dia, creo que ayer, pensando en otra receta para el concurso pense en como quedaría una gelatina de aceite de oliva.. no la iba a hacer asi que no puedo decir que te hayas adelantado, pero me doy cuenta que por muy locas que inicialemte parezca nuestras ideas, lo mejor es probar y asi l oharé asi que me cojo la receta y la haré para encontrar el gusto a esta deliciosa gelatina.
ResponEliminaPerfecto gracias po rhacer esta receta,
Mucha suerte
Besos
Tus recetas siempre me deslumbran, por lo originales y su grandiosa presentación.
ResponEliminaQue tengas suerte en el concurso, muchos besos.
sort en el concurs, alfons. jo m'apunto la gelatina d'oli que em sembla una proposta molt suggerent.
ResponEliminaVaya! esto tiene que estar de muerte súbita, muchas gracias por esta aportación, tendremos un recetario precioso.
ResponEliminaHola, con estas recetas yo tambien te espero en mi concurso de tapas de elena en su salsa, no llegues tarde! cuento contigo. Un abrazo, elena.
ResponEliminaHola Alfons,
ResponEliminaAquesta vegada el contrast de l'oli i la xocolata... no sé si m'acabarà d'agradar. Potser si... De totes maneres sort en el concurs!
PTNTS
Dolça
El chocolate es mi gran pasión y el aceite de oliva,es un tesoro en la cocina,tenemos mucha suerte en disponer de él.En su conjunto no me lo imagino,pero tus Gots,son tan increíbles,que me lanzaría.
ResponEliminaOriginal aportación al concurso amigo ;)
és estrany això de posar-li l'oli d'oliva però la veritat és que queda genial!!!! realment molt bó!
ResponElimina