A hores d'ara, crec que no descobriré a ningú la meva debilitat per aquesta cuina delicada, de petita dosi i presentació en format poc habitual, ... una cuina que lluny de la tradicional de "forquilla i ganivet", s'acosta - cada dia més- a una cuina, que a taula, tendeix a prescindir de les "eines habituals ".... una cuina "sense coberts" .... És la reservada per a aquells dies en què sents aquesta especial atracció per barrejar-te entre olles i cassoles i concedir-te un caprici: el de cuinar,.... i el de cuinar capricis ...
Així és que per avui, un nou caprici ... i sense coberts .... és clar!!
Així és que per avui, un nou caprici ... i sense coberts .... és clar!!
Font: Iker Erauzkin , Cuina nº 110.
Despatxeu (per unes 14 broquetes)
- 14 branques de romaní
- 1/2 pinya
- 600 gr. de tonyina fresca
- Llavors de sèsam blanc
- Llavors de sèsam negre
- 50 gr. de sucre
- 1 canonet de canyella
- 3 taronges
- 2 fulls de gelatina
- oli d’oliva
Preparació
1.- Feu daus de tonyina i de pinya aproximadament d’uns 2 x 2 cm.
2.- Peleu les branques de romaní i introduïu-hi intercaladament daus de pinya i de tonyina arrebossats amb una barreja de llavors de sèsam. Salteu-ho en una paella amb un rajolí d’oli d’oliva. També podeu fer-ho al revés: primer salteu-los en una paella i després els enfileu en les broquetes de romaní ( Jo ho he fet així)
3.- Mentrestant, en un cassó, coeu les taronges (pelades i tallades en grills), amb el sucre, un trosset de canyella i unes fulles de romaní. Deixeu-ho coure uns 10 – 12 min a foc lent i afegiu-hi les fulles de gelatina hidratades prèviament.
Muntatge
Disposeu les broquetes en un plat sobre un llit de taronges gelatinitzades ...i gaudiu-ho de gust
M'estic quedant sense adjectius per comentar la teva cuina, Alfons....puc demanar asil politic a casa teva, com a catadora??
ResponEliminaPetons,
Simplement em trec el barret davant d'aquestes broquetes, la combinació la trobo esplèndida, a mi també m'agrada innovar en les presentacions... ja et dic que me l'apunto de cara Nadal més que segur!
ResponEliminales porcions petites i presentades en forma de pintxos a mi també m'agrada molt
ResponEliminapetons
em sembla una gran idea, tinc un compromís aviat i l'adapto segur, perquè a més caminant cinc minuts tinc les extensions de romaní que vulgui. em sembla que faré com tu, primer la cocció i després enfilar, perquè caldria una planxa gran i sense vores per coure les broquetes a l'inrevés sense cremar el romaní.
ResponEliminaah, i ja ens havíem adonat de les teves preferències en matèria de cuina :)
Una presentación muy original y esto tiene que estar absolutamente delicioso.
ResponEliminaSaludos
Un capricho exquisito y atractivo es lo que nos presentas y a lo que nos tienes acostumbrad@s!!!. M`agrada molt!!!. un beso
ResponElimina¡Me gusta! Genial para una cena informal con los amigos. Se va haciendo lentamente y mientras charlas y te tomas un buen vinito.
ResponEliminaBesos.
Me gusta mucho esta presentación, ya la había visto y me pareció fantástica pero no con esta combinación de ingredientes.
ResponEliminaBesos
Alucinante!!....visualmente con una estetica hipnotizante.....y de un sabor inmejorable.....tu comida se ha de comer por la boca....pero se disfruta con los ojos!!.....una maravilla!!....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaBestial,una idea 10, me parece que pronto vas a ver por nuestros blog tu receta.A mi si que viene la olor del romero.La materia prima la tengo al lado de casa 5 minutos y romaní a tope.
ResponEliminaFelicitats por la delicatesen
Una Abraçada
miquel
Very elegant and amazing art work as usual! Wonderful!
ResponEliminaAy que ya no sé que decirte,si es que me encantan,que estilo tienes para todo lo que presentas.Divinas Alfons ;))
ResponEliminaUn abrazo
Que delicia y que presentación, por favor! no sé cual elegir de tus propuestas.
ResponEliminaBesos!
Jo també prefereixo aquest tipus de menjar als menjars de forquilla!
ResponEliminaSeguro que están deliciosas y con una presentación divina.
ResponEliminaBesos
Ets d'aquelles persones...que et superes día a día...una broqueta de 10...
ResponEliminaun petonet
Les teues presentacions son sempre impecables y este plat no te pero.
ResponEliminaUn abraç
Una altra proposta d'aquelles que fan quedar bé!. No et resisteixis a la teva debilitat per la cuina de les petites dosis!
ResponEliminaSempre tan original i tan bona presentació.
ResponEliminaPetons.
Esta combinación tiene que estar también genial
ResponEliminaJa ho crec, ja, que això és un caprici! I dels bons!!!! I la presentació, excel·lent!
ResponEliminaGenial, t'ha quedat millor que a l'Iker!!! Et superes cada dia (i ja és difícil)
ResponEliminaEm va agradar molt la idea de fer servir la branca de romaní com a broqueta.
petonets
Un altra broqueta impressionant.
ResponEliminaMuas i bon cap de setmana!
M'encanten aquestes broquetes, quina presentación tan maca!
ResponEliminaBon cap de setmana ;)
D'aquest article al CUINA jo en vaig fer les broquetes de fruita... L'Iker és un gran cuiner, m'encanten les seves receptes!
ResponEliminaSense paraules, bé sí, unes quantes, que no me'n puc estar: exquisidament deliciós!
ResponElimina¡Qué presentación tan bonita! Deben estar deliciosas. Saludos
ResponEliminaQue bocadito tan coqueto y gracioso!
ResponEliminaMe gusta ese concepto de cocinar caprichos aunque entre la crisis y las obligaciones diarias sólo se puede hacer de vez en cuando. Cachis!
Gracias por tu visita a mi blog y por todos los piropos, he engordado por lo menos 1 kilo jiji
besis!
No me deja hacerme seguidora :(
ResponEliminate lo debo!
es tu debilidad este tipo de cocina y a mi me encanta ;)
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletilandia.blogspot.com
me alegra que me hayas escrito porque de verdad que me ha encantado tu blog, tienes unas recetas estupendas, y el pintxo del concurso también, siempre he tenido ganas de hacer algo asi porque soy la tonta del foie pero todavia no lo he probado con el chocolate jeje. bueno seguimos en contacto que me viene genial esto de el traductor para conocer mejor sin duda tus recetas. besos
ResponEliminaSense comentaris!!! Genial!
ResponEliminaOhhhhhhhhhhhhhh, no se ni que dir. La tonyina amb la pinya deu ser deliciosa.
ResponEliminapetons
Ara
A mi encanta esta cocina que nos muestras!!!! yo también soy de pequeñas dosis, con presentaciones singulares y gustos atrevidos! esta brocheta es genial,tanto el soporte de romero, como la combinación de ingredientes, me encanta! Tomo nota de este bocado para sorprender en navidad! un abrazo
ResponEliminaHola,me encanta tu blog,las combinaciones tan ricas... e ideas para navidad.un beso.
ResponEliminammmm, quina bona pinta! A mi no em surten tant bé com tu, però m'agraden les raccions individuals i petitones que així et permeten provar més plats en un sol àpat.
ResponEliminaLa tonyina i la pinya combinen a la perfecció!
M'ho apunto per aquests àpats nadalencs uqe ja s'acosten!