Tot just acabat de creuar l'equador d'aquest imaginari trajecte del "foie a la grappa" què vàrem començar fa uns dies, avui us presento una nova proposta en gotet .... una delicada escuma d'espàrrecs verds que combina fantàsticament bé amb una d'aquelles gourmandises que ,sempre que apareix, almenys a casa meva, donen un toc festiu a la taula: el confit d'ànec ....
Una presentació que a més d'elegant, és molt resultona, ja que esmicolat i repartit en el fons dels gotets dóna molt de si, i ens permet amb tan sols amb quatre cuixes fer-ne més d'una dotzena de preparacions ... i de passada, picar-li l'ullet a la crisi ...!!
Aprofito aquesta entrada per participar en el HEMC # 49 que organitza la Núria, de "Petita Cuina", amb un tema molt escaient en aquestes dates: Nadal.
Font: Les indispensables de mastrad
Despatxeu Per uns 14 gotets
- 4 cuixes de confit d’ànec
- 1 manat d’espàrrecs verds
- 200 cc de nata líquida
- 1 full de gelatina
- 200cc de brou vegetal
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre negre
Preparació
1.- Separeu les puntes dels espàrrecs. Talleu la resta i, en una cassola juntament amb el brou de verdures, els feu coure. Afegiu-hi la nata líquida i tritureu-ho. Rectifiqueu-ho, si cal, de sal i pebre. Tamiseu-ho ben fi i incorporeu-hi, encara en calent, el full de gelatina prèviament hidratat. Introduir-ho al sifó, percutiu-hi un cartutx i reserveu-ho en posició horitzontal a la nevera fins al moment de servir.
2 .- En una paella, amb unes gotes d'oli, salteu-hi les puntes dels espàrrecs. Reserveu-les.
3 .- Retireu pell i ossos de les cuixes d'ànec i esmicoleu-ne la carn.
Muntatge
Poseu la carn esmicolada del confit en el fons dels gotets. En el moment de servir incorporeu-hi l’escuma d'espàrrecs, decoreu-ho amb les puntes....i gaudiu-ho de gust
qué maravilla!!! como no tengo sifón me las tendré que arreglar de otra manera ;)
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletilandia.blogspot.com
Tinc un repte pendent amb les escumes, l'altre dia vaig intentar de fer-ne una i...va quedar semblant a una escuma, potser per que no vaig posar el sifó en posició horitzontal? Però al ser calent, ho havia de tenir al bany maria...no sé, no sé!
ResponEliminaFelicitats per aquest aperitiu, realment fantàstic!
M'agrada això de fer-li el salt a la crisi, o sigui que me l'apunto a fer-lo per a les festes que ja van venint, i amb aquesta presentació quedaré com una reina!
ResponEliminaUna autèntica delícia!! A casa nostra també és una festa quan apareix el confit d'ànec, que bo que és, eh? Em sembla que faré un gotet semblant per Sant Esteve...
ResponEliminaSalutacions,
Sandra
Qué rico el confit con la espuma de espárragos!!!. un vasito precioso, delicioso e imaginativo. Muy adecuado para un aperitivo festivo. Besos.
ResponEliminaNo tinc sifó però la combinació m'agrada!
ResponEliminaMi sifon tiembla cuando te ve, porque sabe que tendra que demostrarme que funciona.Otra super receta de gotet.
ResponEliminaUna abraçada
miquel
Una delicia de receta, no sé donde podré guardar todas las recetas con las que me tientas, y ya ni me imagino cuando me ponga a prepararlas....
ResponEliminaUn beso
Un entrante la mar de colorido y con un saborazo increíble. Me tienta y mucho.
ResponEliminaBesos.
La recepta m'agrada molt, això del sifó hauré de veure si la crisi em deixa fer-me amb u.
ResponEliminaAlucinante!!....tus vasos ya me persiguen....creo que esta navidad incorporare mas vasos deliciosos en nuestra cena.....no solo el pulpo y los higos son parte de mi delirio.....ahora estos vasos!!.....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaQuin gotets més bons i originals! m'anirà perfecte per fer servir el sifò, que el tinc molt oblidat...
ResponEliminaPetons!
Un altre gotet a la col·lecció! Alfons, que no donem a l'abast a provar totes les teves propostes, je je je...
ResponEliminaAquesta em sembla, com sempre, deliciosa!
I only can say: WOW!
ResponEliminaWonderful!
Com sempre els teus gotets són una passada.
ResponEliminaPetonets
Alfons, hola guapo,
ResponEliminaUn gotets de peli! Quin goig! Fan de festa ja! I han d'estar...Mmm!
Gràcies per compartir-los!
Petonets i feliç setmana,
Marina
cada vegada que veig els teus gotets, en penso d'altres que podria fer, aquest bloc és una magnífica font d'inspiració.
ResponEliminaJa tenim un altre gotet, què com tots, impressionant.
ResponEliminaJo estic esperant als reis aviam si venen aml el sifó.
Muas!
un gotet preciós i boníssim, com tots el que fas!!!
ResponEliminaEm van regalar el sifó pel meu aniversari, però no l'he pogut estrenar encara, i tinc unes ganes...
Petonets
Una matrimoni perfecte, els espàrrecs i el confit d' ànec. I com sempre amb una presentació exquisida.
ResponEliminaPetons.
m'encanten les receptes presentades amb gotets, queden d'alló més bé
ResponEliminapetons
Me parece una presentación de 10, además muy ricos.
ResponEliminaBesos
que coquetos y que ricos esos gotets! El confit de pato me encanta y mezclado con los esparragos tiene que quedar de lujo! A ver si me compro un sifón de esos, que lo tengo en lista de espera.
ResponEliminaBesis!
Sigue sin dejarme hacer seguidora de tu blog grrrr no entiendo que pasa, pero weno la próxima vez que venga a tu blog volveré a intentarlo!
ResponEliminaEres mi máxima inspiración a la hora de hacer un entrante, se ve maravilloso.
ResponEliminaNunca he usado un sifón.
Un beso
Uns gots deliciosos de confit d’ànec mol interessants per aquestes festes
ResponEliminaUna abraçada
Genial, picar l'ullet a la crisi amb una delicatessen com la teva! visca, ens encanta! combinació suculenta, el confit com bé dius, sempre fa festa. Bravo noi, ets genial.
ResponEliminaque buena pinta y que bonito queda en los vasitos, me encanta la presentación asi.besitos.
ResponEliminaQuina proposta més excel·lent per aquestes festes!! Simplement, genial!
ResponEliminaPetons!
Hola Alfons, me encanta esta receta, bueno me la apunto aunque la pondré a mi estilo en cucharilla y no tengo sifón así que ya veremos el invento pero los dos ingredientes me encantan.
ResponEliminaBesos
MMMMMmmm que maravilla! como todo lo que haces!
ResponEliminaYa quisieran muchos grandes chefs hacer esto!
Besitosss
Buen blog, te felicito y te agrego a mis enlaces.
ResponEliminaSaludos.
hola, gracias por visitarme, no dudes que ire pasando veo que tienes un blog de primera, UN SALUDO
ResponEliminaANGELES
Hola Alfons!!
ResponEliminaM'encanta la teva proposta, i la manera en que has "estirat" el magret, una presentació molt elegant, de en segur que serà la delicia de tots els convidats i no deixarà badar ni als paladars més exigents.
Per cert, per tots aquells que no tenim sifò... (a veure si cau per nadal:P ) Quin altre mètode podríem fer servir? M'encantaria fer la recepta per Nadal.
ResponEliminaGràcies per endavant.
Una presentación divina para el confit de pato, y con esa espuma de espárragos : ideal! Una idea a tener en cuenta para estas fechas navideñas.
ResponEliminafeliz puente!
Por fin he conseguido hacerme seguidora jomio, al tercer intento!!
ResponEliminaBesis
Veient les teves receptes amb sifó crec que ha arribat el moment de treure-li la pols al meu. Vaig tenir una mala experiència i el vaig abandonar. Aquestes festes et visitaré sovint.
ResponEliminaUna abraçada..... ;)
Nos ha gustado esta pequeña delicia, que tendremos que hacer, adaptandola a nuestra dieta sin gluten.
ResponEliminaSaludos,
Ana y Víctor.
Fa poc que m'he comprat el sifó i el vaig utilitzar per fer aquesta recepta, sencillament genial!
ResponElimina